Wasze ulubione gry.

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Wasze ulubione gry.

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

W tym temacie możecie zamieszczać pochwały dla waszych ulubionych gier, ew. napisać jakiej gry szukacie. Temat ten zakładam ze względu na kilka innych poświęconych grom innym niż KaM. Jak nikomu się nie spodoba, to można temat można usunąć.

Ja osobiście polecam:
The Settlers II 10-lecie - bardzo fajna strategia z odnowioną grafiką (http://img.nokaut.pl/p/f5/a0/f5a0b7306d ... 00x500.jpg)
i posiada bardzo wiele surowców, budynków, narzędzi itd. Jedyne czego jej brakuje to tego klimatu jak w "Knajcie".

Okej już wiem że raczej grom
//Nie wiem, czy tutaj czasem nie popełniłeś błędu w odmianie wyrazu, dlatego zaznaczyłem go na zielono. Bo chodzi ci zapewne o miejscownik liczby mnogiej ("grom"), a nie o nadrzędnik liczby pojedynczej ("grą") ;). Odpowiedz mi na PW w tej sprawie.
//Michailoff
Ostatnio zmieniony 29 mar 2008, 09:04 przez bartek007, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Eye O' The Beholder II: The Legend O' Darkmoon
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

Ja chyba znam tą gierka tzn. pierwszą część. Zagrywałem się w to jak miałem komputer z DOS-em :) .
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Wiecie, albo nie. :wink: Lubię bardzo gry sportowe tj. FIFA, Pro Evo, Tennis itp. a także strategiczne: KaM (wiadomo), Settlers, Age of Empires,
nie wiem czy znacie, ale kiedyś pykałem jeszcze w Kohan'a. Gram też w gry samochodowe: NFS, Burnout i w gry serii GTA. :wink:

Szukam: PES 08 (na PS2) i Fifę Street 3 (na PS2). :mrgreen:

PS. Bartek ja jadę na DOSie jeszcze. :mrgreen:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Ja mam trzy gry, do których wracam wciąż od kilku lat i są dla mnie absolutnie rewelacyjne: "Knights and Merchants", "Football Manager" (wcześniej "Championship Manager") i "Rollercoaster Tycoon" (1. i 2. część).
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Ricardo Kaka
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ricardo Kaka »

Lucubachu Też gram w Footbal menager mam wersje 06,07,08 ,a Ty.

No to tak K@M, Football Menager, Fifa 08,PES 08, GTA III , GTA VCS,GTA SA,
Obrazek
cash-4-you.com.pl
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Rollercoaster tycoon 1 i 2, Crysis(mój kolega się tym zachwyca :P), Knights and Merchants(to oczywiste :P), Battlefield 2142, Warcraft III(Battlenet :D), Heroes III
A na PS2 to Dynasty warriors 4, Star wars Battlefront 1 i 2, Worms 3D

Wiem nie powinienem grać w tak brutalne gry i dlatego...jutro kończe z herosami xD (joke)
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Często chce się wracać do wiekowych tytułów - na komputerze mam znaczną kolekcję gier DOS-owych, a do takich tytułów, jak stareńki Prince of Persia, Lemmings, Lost Vikings, WarCraft - po prostu chce się wracać. Z gier Windowsowych często wracam do Diablo, WarCrafta, StarCrafta, HoMM, Baldur's Gate, Mafii, GTA I (tak - wyłącznie jedynka, może dwójka), no i oczywiście do KaM-a. Ogólnie gry, które powstawały epokę temu (5 lat to w komputerowym światku mnóstwo czasu) są lepsze, niż tytuły nowe. Najnowszą grą, jaką odpaliłem na tym kompie, który mam - to Oblivion - i gdy go puściłem na cały gwizdek - trochę cięło, ale ogólnie było w porządku. Zastanawiam się sam, po co mi komp z dwurdzeniowym prockiem Intel Core 2 Duo 2*2,13 GHz, kartą graficzną nVidia 7600 GT i 1 GB RAM-u, jeśli prócz Obliviona nie odpalam na swym kompie żadnych wymagających sprzętowo gier. Ale - to już temat na inną dyskusję.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Zgadzam się z Michailoffem, te starsze gry są o niebo lepsze od tych nowych. Co oczywiście nie znaczy, że te nowe mi się nie podobają, ale faktem jest, że tylko do tych sprzed ponad pięciu lat wracam po kilkadziesiąt razy (np. Baldurs Gate I i II, Heroes II i III, Diablo II itd). Jako przykład dam Heroes II, miałem kiedyś tylko wersję demo tej gry, a 6 miesięcy w nią pykałem. (co prawda jak już zakupiłem wersję pełną to mi się znudziła po dwóch tygodniach, ale to szczegół). A prawie się popłakałem jak "wyprodukowałem" pierwszą hydrę, smoka itd. (bo akurat wtedy miałem może 9-10 lat i zbyt dobrym graczem nie byłem) W szczególności upodobałem sobie te tytuły z roku 1998.
Oprócz wyżej wymienionych gier uwielbiam też: Age of Empires I i II (trzeciej części jakoś nie trawię), KaM, Settlers 3,
Awatar użytkownika
zen
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: zen »

Witam

Jak wielu z Was ,również posiadam sporawą kolekcję gierek o różnej tematyce.
Poza K&M lubię tematykę z okresu II wojny światowej podam tylko kilka tyułów "Medal of honor" -
" D-DAY" -
"Batle of the bulge (Bitwa w Ardenach)"
"Call of Duty"
Oraz z takiej tematyki jak "Silent Hunter III"
"IŁ-Szturmowik"
Czy już późniejsze wydarzenia na świecie jak:
"Helikopter w ogniu"
Oraz wiele późniejszy wydań różnych.

Również jestem zdania że podstarzałe retro gierki, jakby wydawały się ciekawsze,mimo że obecna technika pozwala wyciągać grafikę z gier bez porównania do tych dawniejszych.

Pozdrawiam
zen
Odpowiedz