Super, niekrzychu26 pisze:Lucbachu, podoba mi się ostatni screen, xD woda
płynie pod górkę.
Edytor terenu z budynkami gotowy! (26.04.2008)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Ta szeroka gama mozliwosci to juz dawno bylalucbach pisze:Super, niekrzychu26 pisze:Lucbachu, podoba mi się ostatni screen, xD woda
płynie pod górkę.? Właśnie dlatego podpisałem, że jest "szeroka gama możliwości ukształtowania terenu". Czyli woda pod górkę też
. Mmery się podoba
.
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
- DonKamillo
- Użytkownik Forum
Ja mam pytanie w sprawie edytora.
Czy można otworzyć mapy które sie zrobiło na starym edytorze bo jak staram sie je odtworzyć to mi wyskakuje "Range check error" i nie da sie jej odtworzyć.Edytor mam w folderze z gra wiec nie wiem czy tylko ja tam mam czy wszyscy i również wyskakują mi bledy ze nie da sie praktycznie zrobić żadnego terenu
Czy można otworzyć mapy które sie zrobiło na starym edytorze bo jak staram sie je odtworzyć to mi wyskakuje "Range check error" i nie da sie jej odtworzyć.Edytor mam w folderze z gra wiec nie wiem czy tylko ja tam mam czy wszyscy i również wyskakują mi bledy ze nie da sie praktycznie zrobić żadnego terenu
Znalazłem kilka bugów w tym edytorze. Gdy biorę najmniejszy pędzel nie mogę malować nim w pionie. Gdy biorę najmniejszy pędzel do fałdowania terenu, to nie mogę fałdować nim w niektórych miejscach(jak włączę wires to widzę, że nie mogę fałdować na co drugiej linii). Poza tym Krom zlikwidował mój ulubiony pędzel (ten co był między drugim a czwartym w starym edytorze).
Teraz jest problem bo nie mogę sie przerzucić z nowego edytora na stary, bo mapę mogę zapisywać tylko w .map.
Ps. Mam ten sam problem co Donkamillo. Jak klikam dwa razy na mapę w pliku .pro aby ją otworzyć to wyskakuje "range chek error". Ale poradziłem sobie tak:
otwieram edytor->biorę ten niebieski folder->wybieram mapę.
Teraz jest problem bo nie mogę sie przerzucić z nowego edytora na stary, bo mapę mogę zapisywać tylko w .map.
Ps. Mam ten sam problem co Donkamillo. Jak klikam dwa razy na mapę w pliku .pro aby ją otworzyć to wyskakuje "range chek error". Ale poradziłem sobie tak:
otwieram edytor->biorę ten niebieski folder->wybieram mapę.