Edytor terenu z budynkami gotowy! (26.04.2008)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Aa... zapomniałem napisać:
Bardzo fajny, tylko szkoda, że jednostek nie można wstawiać...
Od edytora Lewina jest o tyle lepszy, że widzimy ukształtowanie terenu! (U Lewina jest płaska mapa, nie widać, gdzie budynek nie będzie w stanie stać...)
@KAMYK
Bez offtopu xd. Nie moja wina, że wirusa miałem - musiałem walczyć.
Bardzo fajny, tylko szkoda, że jednostek nie można wstawiać...
Od edytora Lewina jest o tyle lepszy, że widzimy ukształtowanie terenu! (U Lewina jest płaska mapa, nie widać, gdzie budynek nie będzie w stanie stać...)
@KAMYK
Bez offtopu xd. Nie moja wina, że wirusa miałem - musiałem walczyć.
Nie ma takiego sposobu, jest tylko jeden edytor, w którym można przerabiać mapy oryginalne.
Masz tu link do tego edytora: http://www.knights.sztab.com/download/E ... K_v1.0.rar
Masz tu link do tego edytora: http://www.knights.sztab.com/download/E ... K_v1.0.rar
- BananowyJasio
- Użytkownik Forum
- Michailoff
- Moderator
Edytor JvK był pierwszym edytorem terenu, który ujrzał światło dzienne. Był on jednak bardzo trudny w obsłudze, więc nie zdobył dużej popularności. Edytor Quages to typowe dzieło ery Barbariana. Był to edytor dość porządny, ale do doskonałości mu sporo brakowało. Wtedy wycofał się Barbarian, i... Wydawało się, że wszystko przepadnie. I wtedy ja znalazłem w sieci edytor terenu Kroma (zrobiłem to dość przypadkowo), co wlało nadzieję w serca KaMowiczów, że kiedyś będą mogli tworzyć swoje misje. Później wkroczył The Dark Lord ze swoimi misjami i skryptami. Pojawiły się dwa edytory skryptów do KaM, dzięki czemu po uprzednim zrobieniu mapy w edytorze Kroma można było zrobić swoją misję (albo jej namiastkę). Dzieło Lewina wszystko uprościło, a dzięki rywalizacji Rosjanina Kroma i Australijczyka Lewina mamy coraz lepsze narzędzia do tworzenia nowych misji w KaMBananowyJasio pisze:Był jeszcze edytor Quages (jeśli dobrze pamiętam). Nie rozumiem, czemu go nie ma, a jest ten JvK (który zresztą u mnie w ogóle nie chce działać).
Crimson (king) Michailoff