Niepoprawione bugi w grze
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
mi sie wydaje, że gdyby dać więcej czasu tej setce wojowników to w końcu by sie ustawili, ale skoro napisałeś, żę jest więcej niż jeden dowódca to w takim razie dwa odzaiły mieszają się mniędzy są i dlatego nie mogą sie ustwaić. Tak ja wnioskuje po przeczytaniu powyższego postu.
Wykuć miecz-ruda węgla i stop żelaza
Zbić drewnianą tarcze-dwie deski
GRAĆ W UKOCHANE K&M-BEZCENNE
1) Ten bug był straaaaszny
w czasie konkursu kiełbasianego, we wprowadzeniu, po mniejwięcej 45h gry, gdy miałem trzy spichrze, a w dwóch po 10 000 kiełbas... w jednym z nich wszystkie zniknęły
pomocnicy dostarczali tam ciągle kiełbachy, ale licznik się wogle nie zwiększał... i jak mi teraz uwierzyć, że było ich prawie 10 000
2) Postanowiłem tedy nowy spichrz wybudować na miejscu tego... bo nawet po zloadowaniu był ten sam problem. Trudno, że stracę te "niewidzialne" kiełbaski - gospodarka szła szybko... Zburzyłem i zapisałęm ten okrutny stan gry... a podczas budowy, sie skapnąłem, że tylko w tamtym spichrzu były kamienie...
----
1) opis bugu
2) moje dalsze poczynania
w czasie konkursu kiełbasianego, we wprowadzeniu, po mniejwięcej 45h gry, gdy miałem trzy spichrze, a w dwóch po 10 000 kiełbas... w jednym z nich wszystkie zniknęły
2) Postanowiłem tedy nowy spichrz wybudować na miejscu tego... bo nawet po zloadowaniu był ten sam problem. Trudno, że stracę te "niewidzialne" kiełbaski - gospodarka szła szybko... Zburzyłem i zapisałęm ten okrutny stan gry... a podczas budowy, sie skapnąłem, że tylko w tamtym spichrzu były kamienie...
----
1) opis bugu
2) moje dalsze poczynania
Aaaale umoczyłeś Khelben
Wystarczyło kliknąć w pichlerzu na symbol kiełbas (zaświeciłby się prawy górny róg symbolu) oznaczający, że masz tego towaru dużo i że pomocnicy będą go wynosić przy okazji... Gdybyś to kliknął po jakimś czasie pomocnicy wynieśli by nadmiar tych kiełbas i zaczęło by się "odliczanie w dół" i po pewnym czasie powróciły by liczby np. 9.999 i spadały by w dół, zresztą świetnie o tym wiesz
Tak więc niepotrzebnie burzyłeś pichlerz
Ja zbudowałem 3 spichlerze:
w pierwszym i drugim starałem się utrzymać poziom 9.970 kiełbas, a w trzecim dla pewności zrobiłem ich ok. 200
Wystarczyło kliknąć w pichlerzu na symbol kiełbas (zaświeciłby się prawy górny róg symbolu) oznaczający, że masz tego towaru dużo i że pomocnicy będą go wynosić przy okazji... Gdybyś to kliknął po jakimś czasie pomocnicy wynieśli by nadmiar tych kiełbas i zaczęło by się "odliczanie w dół" i po pewnym czasie powróciły by liczby np. 9.999 i spadały by w dół, zresztą świetnie o tym wiesz
Tak więc niepotrzebnie burzyłeś pichlerz
w pierwszym i drugim starałem się utrzymać poziom 9.970 kiełbas, a w trzecim dla pewności zrobiłem ich ok. 200
Wykuć miecz-ruda węgla i stop żelaza
Ten bug jest jeszcze w TSK !!Łukasz_ pisze:podobno turlali się i po chwili znó odmieniali w rekrutów. A ja mam kolejny (koleeeeejny) bug, o którym sobie przed chwilką przypomniałem mianowicie nie można robic wielkich oddziałów (około 100 jednostek) bo żołnierze wariują, łażą bez sensu we wszystkie strony,
nie można ich ustawic i w oddziale jest więcej niż jeden dowódca
gg: 3151723
Khelben pisze:i co się tak durnowato szczerzysz"
"
![]()
jak grałem przez neta z sarelo33; i dosżło do walki - moi strzelcy nie mogli strzelać, a piechurzy nie mogli walczyć, stali i ginęli - nawet łócznią, toporem ni mogli machnąć... skończyło się na tym, że sarelo33 zabił mi wszystkich - i nie stracił ani jednego wojownika - co jest w prawdziwej i sprawiedliwej grze wprost... niemozliwe
Moze miales z nim sojusz ustawiony?