Blizzard Entertainment
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Michailoff
- Moderator
Co jest w całej historii najdziwniejsze - niedawno okazało się, że Blizzard robi grę numer 4, która jest MMORPG. Jednak to, czym ta gra będzie (jaki świat, jaka nazwa, czy to początek sagi nr 4, czy też kontynuacja czegoś z wielkiej trójki) to jedna wielka niewiadoma. Wszystko wskazuje na zupełnie nowy tytuł, choć mistrzowie klawiatury mogą nas zaskoczyć. No cóż - pożyjemy, zobaczymy. Co do gier wydanych, to obecnie grywam sobie w Diablo II - do takich gier, jak ta wraca się zawsze i to na baaaardzo długi czas
. Jednak WSZYSTKIE gry Zamieci (oprócz płatnego WoWa, choć istnieje możliwość gry na darmowych nieoficjalnych serwerach, jednak nad tym na razie poważnie nie myślę) mam obecnie na swym dysku twardym i zawsze trzymam. Odkąd je zainstalowałem - nie były wyrzucane, nawet wtedy, gdy były odstawiane na długie miesiące
. A co do Waszych komentarzy - niech się takowych więcej pojawia
:P.
Crimson (king) Michailoff
To jest prawdziwy gracz! Zazwyczaj też nie kasuję gier, bo prawie zawsze do nich wracam. W dzisiejszych czasach coraz więcej jest osób które po przejściu danej gry rzucają ją na zawsze...nie rozumiem takich ludzi. Wracam jednak do tematu. Ostatnio zaczyna mi się nieco nudzić Warcraft III (już po około dwóch tygodniach... nie wiem co się ze mną dzieje, ale kiedyś potrafiłem grać miesiącami), ale zamierzam wrócić do Starcrafta... moim zdaniem lepszej strategii.
A w Diablo II też grałem baaaardzo wiele razy... tylko jakoś nigdy go nie przeszedłem. Zawsze mi się nudziło w trzecim akcie i zaczynałem grę od nowa inną postacią.
A w Diablo II też grałem baaaardzo wiele razy... tylko jakoś nigdy go nie przeszedłem. Zawsze mi się nudziło w trzecim akcie i zaczynałem grę od nowa inną postacią.
- Michailoff
- Moderator
Heh! Moim zdaniem - WarCraft jest lepszy od StarCrafta pod jednym względem - gry sieciowej, co zresztą w mym artykule podałemDeBe pisze:To jest prawdziwy gracz! Zazwyczaj też nie kasuję gier, bo prawie zawsze do nich wracam. W dzisiejszych czasach coraz więcej jest osób które po przejściu danej gry rzucają ją na zawsze...nie rozumiem takich ludzi. Wracam jednak do tematu. Ostatnio zaczyna mi się nieco nudzić Warcraft III (już po około dwóch tygodniach... nie wiem co się ze mną dzieje, ale kiedyś potrafiłem grać miesiącami), ale zamierzam wrócić do Starcrafta... moim zdaniem lepszej strategii.
No właśnie... Starcraft ma lepszą fabułę. Oczywiście Warcraft też ma dobrą, lecz nieco nudniejszą... jestem chyba w piątej misji kampanii orków i dalej nie chce mi się grać. (teraz ćwiczę w misjach pojedyńczych) Jeśli chodzi o grę przez sieć to trudno mi oceniać Warcrafta, gdyż nie grałem... miałem jednak przyjemność spróbować swoich sił z innymi graczami w Starcrafcie.
No tak... akt 3 jest wyjątkowo nudny... w dodatku jest tu mnóstwo wkurzających łupierzców (czy jak im tam...). Co prawda nie byłem nigdy w akcie czwartym i piątym (widziałem je jednak dobrze, gdyż brat wiele razy przechodził Diablo), ale zdecydowanie najciekawszy wydaje mi się akt drugi... (choć muszę przyznać, że uwielbiam też początek). Zdziwiło mnie to, że nie grałeś innymi postaciami, nie wiesz co tracisz. Ja grałem każdą wiele razy... zdecydowanie najciekawiej było paladynem i czarodziejką.
No tak... akt 3 jest wyjątkowo nudny... w dodatku jest tu mnóstwo wkurzających łupierzców (czy jak im tam...). Co prawda nie byłem nigdy w akcie czwartym i piątym (widziałem je jednak dobrze, gdyż brat wiele razy przechodził Diablo), ale zdecydowanie najciekawszy wydaje mi się akt drugi... (choć muszę przyznać, że uwielbiam też początek). Zdziwiło mnie to, że nie grałeś innymi postaciami, nie wiesz co tracisz. Ja grałem każdą wiele razy... zdecydowanie najciekawiej było paladynem i czarodziejką.
Ahh... Diablo II. To jest gra. gram w nią od roku 2001, potem w dodatek i ciągle do niej wracam
i właśnie sobie ją instaluję chyba po raz milionowy
(niestety często robię formaty kompa i gry kasuję, czasami tylko sobie savy zostawiam) no, a co do samej gry to przeszedłem ją Barbarzyńcą wiele razy (innymi postaciami też grałem ale najbardziej lubię Barbarzyńcę
) Akt 3 rzeczywiście nudny dla tego kiedy gram na Battle.net zawsze szukam gry gdzie robiony jest quest w Travi i Mefisto.
WarCraft III również ekstra gra, także przeszedłem ją miliony razy i grałem też trochę na BN wg mnie najlepsza gra RTS na świecie (oczywiście zaraz po K&M
). StarCraft, nie wiem nie grałem chociaż korciło mnie aby porzyczyć od kogoś i spróbować, ale akurat w tedy nikt nie miał tej gry, a odkąd mam internet jakoś tak nie za bardzo miałem ochotę na StarCrafta.
WarCraft III również ekstra gra, także przeszedłem ją miliony razy i grałem też trochę na BN wg mnie najlepsza gra RTS na świecie (oczywiście zaraz po K&M
KAMPANIA:
- Michailoff
- Moderator
Cóż - wczoraj wieczorem w moje łapki wpadła gra World of WarCraft. Ze względów natury technicznej (dość długa instalacja 5 gigabajtów gry, a potem ściąganie jeszcze łatki "ważącej" ponad gigabajt) dopiero dzisiejszym wieczorem mogłem cieszyć się przygodami w Azeroth... Mogę z ręką na sercu powiedzieć, że opinie o tym, że gra jest wielkim mordercą czasu, mocno uzależnia itp. nie są przesadzone. Ta gra rzeczywiście potrafi wciągnąć, choć początkowo może wydawać się dziwna (ale jej reguły można obcykać w parę minut, no i do sterowania można się przyzwyczaić, choć to bazowe do najlepszych nie należy). Osobiście uważam ją za znakomitą pozycję, choć cena nas, skromnych Polaków może odstraszać. Bo oprócz samej gry, która tania nie jest, trzeba jeszcze płacić co określony czas (np. z góry na miesiąc, dwa, trzy itp.) ok. 40-50 zł/1 miech (ale przy zakupieniu abonamentu na dłuższy czas ten koszt na miesiąc będzie niższy). Oczywiście nie pozostaje mi nic innego, jak polecić tą wyśmienitą, choć piekielnie drogą produkcję Blizzarda
.
- Franek_2005
- Użytkownik Forum