Jakiś czas temu znalazłem w sieci fantastyczny film instruktażowy, który pokazuje w jaki sposób połączyć pliki i obrazek w dowolnym formacie w jeden plik.
Piszę ten temat, ponieważ oceniam ten sposób pobierania plików za szybszy, niż "przeklikiwanie" rapidshare'a, speedshare'a lub dowolnego innego serwisu.
Film znajduje się w sieci Vuze i na sewisie youtube.com >>TUTAJ<<
Autor używa programu 7zip - do pobrania TUTAJ
Dla tych, którzy nie są zbyt dobrze zaznajomieni z angielskim wyjaśnię pewne istotniejsze (moim zdaniem) momenty filmu:
00:00 - 00:08 - Ten film pokaże Wam, jak ukryć pliki (tak wiele, jak tylko chcecie) w dowolnym formacie w zwykłym obrazie .jpg
00:22 - 00:30 - Wchodzę w "7z" -> "Wypakuj tutaj" i widzę, że w tym obrazku są różne pliki.
00:34 - 00:36 - To nie musi być 7zip, może być każdy inny program do kompresji
00:58 - 1:02 - Mogę użyć dowolnego obrazka - to nie musi być "krowa", myślę też, że nie musi to być także .jpg, to nie ma znaczenia.
1:07 - 1:28 - Wybieramy pliki do ukrycia, używamy programu do kompresji, wybieramy "dodaj do archiwum" i kompresujemy.
1:31 - 1:36 - usuwam pliki, bo mam je już w "x.7z"
1:58 - 2:02 - Wchodzimy w START --> Uruchom --> W pole wpisujemy "cmd" (wiersz polecenia)
3:11 - 3:16 - "7zip" --> "Wypakuj tutaj"
I to właściwie tyle.
Po spakowaniu plików do obrazka sam obrazek umieszczamy w serwisie do uploadu zdjęć - np. imageshack.us.
Zamieszczamy link do obrazka - np. http://img230.imageshack.us/img230/8769/kamta2.jpg
I teraz, jeśli ktoś pobierze obrazek, kliknie go prawym przyciskiem myszy, wybierze "7-Zip" --> "Wypakuj tutaj" otrzyma pliki misji.
Proszę wypróbować, u mnie wszystko doskonale działa.
EDIT: Jest to może trochę skomplikowane, ale tylko na pierwszy rzut oka. Dla tego, który pobiera nie ma znaczenia, czy "Wypakuj tutaj" klika po wybraniu archiwum, czy obrazka.
PS: Może to przyda się przy tworzeniu centrum misji?