Miasto na całą mapę

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

BloodStorm pisze:No właśnie trudno jest się rozbudować żeby starczyło jedzenia xD
Nie ma w tym najmniejszego problemu. Jeżeli budujesz w tym czasie budynków do produkcji żywności od groma, spichrz zostanie zacnie zapełniony i nie będzie się trzeba martwić o jedzenie. Należy pamiętać o porozstawianiu licznych gospód w różnych zakątkach miasta i mieć wystarczającą ilość pomocników (200 na przykład?), którzy zajmą się i transportem towarów, i zabawą w niesienie budownicznym materiałów budulcowych, i dostarczaniem chlebów, win, ryb i kiełbas, jak również rozmyślaniem o niebieskich migdałach (niezwykle pochłaniające zajęcie). Pozwolę sobie kierując się empiryzmem dodać, że po kilkudziesięciu godzinach żmudnego budowania w jednym magazynie może nazbierać się kilka dobrych tysięcy porcji żywnościowych, które nie zmarnują się nawet jeżeli będą dostarczane do gospód i dla oddziałów równocześnie w niewielkim odstępie czasowym. Więcej jedzenia przychodzi do spichrza, niż odchodzi do żołądków poddanych. Kwestia oczywiście: czy ktoś wybuduje dostatecznie dużo młynów, piekarń, winnic, chat rybaka i rzeźni...
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radd91 »

to moja mapa na "1/2 planszy":P...taa wiem trochę sobie pomogłem a kolor taki jest bo jest:D
Link: http://www.sendspace.com/file/2o7qpb
radd91
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Radd91 nie sprawdzę Twojego save, bo ci wierzę i wiem jak wygląda takie miasto. :)

Khelben, dwieście pomocników chyba oszalałeś :zamurowany: ??? Mi nie starczało tylu do wioski na pół mapy w misji "Śnieg i Piach". Więc tutaj z pięciuset (zawsze byłem słaby z liczebnika zbiorowego z jego odmianą) z pewnością by nie wystarczyło. :lol:
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: michaelo »

Akurat z żywnością nie mam problemu, bo zbudowałem bardzo dużo winnic i gospodarstw.Jedynie chlebka ubywa, ale wina mam ok 500, a kiełbasy ponad 100

PS:na razie mam 1/4 mapy:(
"Szturmem ich!!!!"
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

To postaraj się jeszcze uregulować liczbę kiełbas, bo wina idą znacznie szybciej na stracenie. Skoro budujesz tyle gospodarstw to chyba właśnie dla chlebów i kiełbach - dziwi mnie zatem czemu tak szybko Ci się kończą. Może za dużo mąk zalega w magazynach, lub masz za mały ruch wśród pomocników. Bo jeśli już tworzyłeś gospodarstwa zapewne dobrze pamiętałeś o z czasem powiększaniu ilości młynów i piekarń.
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No młyny mam 4, a piekarni 6.Jeśli chodzi o pomocników, to mam ich 70 i praktycznie nie widać żeby coś robili:(
Nie chce robić ich ze 150, ale jak będzie trzeba to zrobie:)
"Szturmem ich!!!!"
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Obrazek

oto pierwszy screen:) Jak się podoba??
"Szturmem ich!!!!"
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

A teraz zacząłem rozbudowę na całą mapę na innej planszy, ponieważ jest tam więcej wolnego terenu.Także to zdjęcie jest nieaktualne, w ciągu najbliższych dni powinny dotrzeć na stronę aktualne, nowe zdjęcia

Z góry przepraszam adm za problem :( :(
"Szturmem ich!!!!"
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Słabe miasto. Ja miałem cały teren różowego i zielonego zabudowany, jak już chciałem budować się do niebieskiego (tak już miałem kamieniołomy) dopadła mnie klęska głodowa. :(

A teraz w jaką misję grasz?
Awatar użytkownika
michaelo
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

1. misja z tych pojedynczych, ale dopiero zacząłem.Przyślę screena jak będę miał przeszło pół mapy

PS:Miasto słabe, bo testowe:PP(sprawdzałem na której mapie najlepiej sie rozbudować:)
"Szturmem ich!!!!"
Odpowiedz