Felek nasz główny bohater został porwany przez bandę dzikusów.Został uwięziony w lochu ale jego koledzy szybko się zorientowali,że jest w niewoli.Przyszli uwolnili go i powiedzieli mu,że sam musi sobie poradzić.Felek zdany tylko na siebie zaczął szukać wyjścia z tych ponurych lochów ale nie udawało mu się to .Pomóż Felkowi uciec z lochów!On tylko czeka na twoją pomoc,więc zasiadaj i graj!
No cóż... Szczerze? Moja pierwsza gra zrobiona w The Games Factory była znacznie bardziej złożona... To, co zrobiłeś, mieści się w zaledwie 4 (!) zdarzeniach i zawiera błędy (nic się nie dzieje po wypadnięciu bohatera za planszę i wyłączenie zamiast creditsów)! Funkcjonalność jest BARDZO uboga i NAPRAWDĘ NIE MA czego oceniać - nie wiem też, czemu nazywasz to wersją 1.0 demo.
Jeśli zamierzasz skończyć tą grę, pamiętaj, że jeszcze dużo pracy przed Tobą. Z własnego doświadczenia wiem też, że gotowce z programów clickowych (np. ruch platformowy) są bardzo niedopracowane i nie zalecam ich używać. Nie zalecam też używać starego TGFa w wersji 1.06 - niestabilny jak diabli.
Kuba a ja myślę,że pomysł wypali.Heh zrobiłem wersji trochę pełnej i chłopie wiesz co ja tam zrobiłem!!Hasło do archiwum to zabezpieczenie przed botami i tak dla bezpieczeństwa.Pisz na pw a dam ci screeny z Pełnej wersji.Ej a jeśli chcesz możemy tworzyć razem grę .Dawajcie tutaj posty głosujcie i dawajcie pomysły na itemy i grafiki .
Nie zakładam z góry, że pomysł nie wypali. Po prostu wersja, którą udostępniłeś, nadaje się moim zdaniem na wersję alpha - nie ma tam praktycznie nic. Jeśli chcesz, możesz podesłać tą nowszą wersję na PW - chętnie zobaczę. Pomóc też bym może mógł, jednak w tej chwili mam już parę innych rzeczy do roboty i ogólnie mało wolnego czasu, poza tym nie jestem zaawansowanym użytkownikiem clicków.
Radziłbym też przejść na TGF2 - jedynka ma spore ograniczenia techniczne.
O kurcze człowieku to ma być demo przecież te parę linijek kodu to w 3 min się robi, jak chcesz żebym coś Ci doradził to pisz ja obecnie robię mini gerkę
Elo!Informuje,że wydałem wersje Demo 2.0.
Jest naprawiony błąd w 2 poziomie:
Jak wskoczyło się na pewną platformę spadało się z niej i tak jakby jej nie było.
Jak wypadniemy za mapkę lub pod mapkę restartuję poziom.
Dodano życia .Jest ich 3.Za spotkanie z przeciwnikiem odbiera jedno.Za apteczkę dodaje jedno.Gdy skończą nam się życia restartuje grę.Nie poziom.
Kilka poprawek .