Coś Podobnego do Kinga?

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
r0mi
Użytkownik Forum

Coś Podobnego do Kinga?

Odpowiedz z cytatem

Post autor: r0mi »

Witam wszystkich,mam takie pytanie czy znacie moze grę podobna do Knights and Merchants , bo przeszedłem już ją z 10 razy jednak bardzo mi sie podobają cechy tej gry tzn. budowanie wydobywanie surowców szkolenei wojska, bardzo chciałbym zagrac w podobna grę ale nowszą prosze orady Pozdrawiam
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radd91 »

wydaje mi się że podobną grą są np. Kozacy chociaż akcja dzieje się na przełomie XVII / XVIII w. to występuje tam właśnie szkolenie jednostek (i to w wielkich ilościach nawet to kilkunastu tysięcy!!), jest też wydobywanie surowców (te same co w KaM) oraz zbieranie pożywienia i budowa miast. Polecam bo sam gram:P aha i ma nieduże wymagania jeśli ma to dla Cibie jakieś znaczenie.
radd91
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

R0mi, jak przeszedłeś dziesięć razy kampanię TSK i TPR, to możesz ściągnąć nowe misje, gdzie na tym forum jest multum, począwszy od łatwych do mega, ultra trudnych. ;)
Polecam Swoją kampanię http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=920 , a także kampanię TNL, twórcą tychże misji jest Dark Lord: http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=733 .
Mam nadzieję, że się spodobają. ;)
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Hmm... chyba trochę nazwa tematu nie pasuje do treści, bo "King" to nie "Knight", a tym bardziej nie "Merchant".
Jeśli chodzi o grę podobną do KaM to chyba od razu na myśl przychodzi seria "The Settlers", szczególnie te starsze wersje (od pierwszej części do czwartej). Grafika w "Settlersach" jest jeszcze bardziej bajkowa jak w KaM i trzeba przyznać, że trzyma klimat. Obie gry choć podobne różnią się kilkoma "rzeczami" (zabrakło mi w tym momencie odpowiedniego słowa). W "Osadnikach" położono większy nacisk na ekonomię (więcej budynków itd.), w KaM natomiast na walkę (więcej typów jednostek, taktyka). Tak czy siak "The Settlers" jest równie wciągającą gierką z "małymi ludzikami"...
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Settlers, Age of Empires, Kozacy, Twierdza.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

Alien Nations, Spore, Tzar
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

O, tak-Ancient Conquest Jeżeli bardzo brakuje ci bitw morskich w KaMie, to zawsze możesz zagrać w Ancient Conquest. Świetna gra, polecam. Poza tym podobne gry, (w które ja grałem) to AOE i Settlers(chyba najbardziej podobna do Kama).
Odpowiedz