Krzychu -> nic to nie daje
Jak uruchomić Knights & Merchants? (VISTA)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
mam viste i mi się odpala masz jakieś braki w systemowych plikach, zrób re instal .... zastanów się czy nie miałeś problemów z innymi grami, jakieś crashe, zwolnienie działania itd i zrób sobie format ... chociaż wiesz może to nie być konieczne, jeśli innym działa na tym samym systemie a tobie nie to jest coś nie tak z systemem, stary system (dawno nie formatowany) może mieć braki w plikach.
mi natomiast się odpala na viscie ale przypomina to bardziej pokaz slajdów z wycieczki niż gre .... nie mam jeszcze tego bety sr3 xD bo nie moge z rapida zassysac może ktoś to walnąć na inny UP niż rapid ?
Edit
kicha nic nie dało zainstalowałem ten sr3 b6 i nadal chodzi jak chodziło
tnie się jak skur.... nie mam juz pomysłu jak to zrobić może komuś udało się rozwiązać taki problem ??
mi natomiast się odpala na viscie ale przypomina to bardziej pokaz slajdów z wycieczki niż gre .... nie mam jeszcze tego bety sr3 xD bo nie moge z rapida zassysac może ktoś to walnąć na inny UP niż rapid ?
Edit
kicha nic nie dało zainstalowałem ten sr3 b6 i nadal chodzi jak chodziło
Może i masz rację. Ale w wypadku Visty jak ma się grafe ATI albo Nvidia to najpierw się wchodzi w PANEL KONTROLNY karty graficznej i się próbuje ustawiać różne opcje ustawień.@rTeq pisze:Nic na to nie poradzisz. Vista to vista. Żadne poprawki nie pomagają, niestety.
U mnie np. na ATI Radeonie 3850 musiałem pogrzebać w CCC (Catalyst Control Center) w zakładce "3D" musiałem ustawić odpowiednie opcje:
1. W ustawieniach standradowych: - Odznaczyć "ptaszka" przy " Użyj ustawień niestandardowych. Potem ustawić suwakiem na "Optymalna wydajność"
2. Antyaliasing. Zaznaczyć ptaszkiem ustawień aplikacji.
3. Adaptacyjny antyaliasing. Wyłączyć to. (Odznaczyć ptaszkiem "Włącz adaptacyjny antyaliasing")
4. Filtrowanie anizotropowe. Zaznaczyć "Użyj ustawień aplikacji"
(Ostatecznie w razie problemów odznaczyć i suwak przesunąć do samej lewej strony).
5. Catalyst A.I.. (Odznaczyć tą funkcję)
6. Poziom szczegółów. Suwak przeciągnąć do samej lewej strony.
7. Wszystkie ustawienia. Gdy zjedziemy na sam dół wszystkich opcji będzie okienko z napisem: "Ustawienia biblioteki OpenGL".
Najlepiej jeśli jest odznaczona. Jednak jeśli będzie się gra ciąć zaznaczyc tą opcję.
Dopiero przy tych ustawieniach gra ruszyła. Bez zacięć. Chodziła normalnie płynnie jak na XP. Czyli wynik z tego, że da się wszystko.
Jednak jeśli potem chcemy pograć coś z DX9 czy DX10 należy wszystkie ustawienia ustawić na ful.
Pozdrawiam.
ElDamianello.
Problem na laptopie
Zainstalowalam gre i nie dziala, bawilam sie z trybem zgodnosci i na wszystkich trybach poza win 98/ME wyskakuje informacja o braku plyty w nosniku:

W momencie gdy ustawie tryb zgodnosci in 98/ME pojawia sie kolejny problem:

Wybieram opcje debuguj i wtedy:

Wtedy gdy klikne Yes otwiera sie program Microsoft Visual Studio 2005 (program w ktorym pisze aplikacje w C++) i zaczyna leciec debuggowanie, potem wyskakuje jakis blad i mam do wyboru "Continue" lub "Break".
Wie ktos jak mozna uruchomic te gre na moim sprzecie (laptop HP):
AMD Turion(tm) 64X2 Mobile Technology TL-64 2.20 GHz\
2 GB RAM
NVIDIA GF 8400M GS
Windows Vista Home Premium SP 1

W momencie gdy ustawie tryb zgodnosci in 98/ME pojawia sie kolejny problem:

Wybieram opcje debuguj i wtedy:

Wtedy gdy klikne Yes otwiera sie program Microsoft Visual Studio 2005 (program w ktorym pisze aplikacje w C++) i zaczyna leciec debuggowanie, potem wyskakuje jakis blad i mam do wyboru "Continue" lub "Break".
Wie ktos jak mozna uruchomic te gre na moim sprzecie (laptop HP):
AMD Turion(tm) 64X2 Mobile Technology TL-64 2.20 GHz\
2 GB RAM
NVIDIA GF 8400M GS
Windows Vista Home Premium SP 1
Oj, wątpię. Mam laptopka HP, Vistę Basica i KaM TSK działa bezbłędnie.PinCheR pisze:Może być problem w tym laptopie, bo z tego co mi wiadomo to laptopy HP nie obsługują Visty, dlatego może KaM nie działać.
Aha, ale nie mam SP1 (bo muzyka w Gothicu nie działa
To dość dziwny błąd. Próbowałaś opcji "uruchom jako administrator"?
A tak w ogóle, skąd masz grę? Z naszego forum?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, 21:18 przez Gogoud, łącznie zmieniany 1 raz.
- Melisandra
- Użytkownik Forum
Hej, jestem nowa na forum i mam nadzieję, że będzie mi się z wami fajnie pisało.
No, dobrze, odgrzebuję temat. Mam Vistę Home Premium. Żeby K&M mi działało, "oszukałam" je trybem zgodności z XP (tylko ten tryb nie powodował zaburzeń grafiki ani dźwięku).
Okej, poszło, ale pojawił się inny problem. Myszka w menu głównym zachowuje się normalnie, ale już po wejściu do gry jakby straciła 80% czułości. Muszę kilkukrotnie klikać na np. wojownika, żeby wydać mu polecenie, na zakładki gry, żeby cokolwiek zrobić, wybudować, poprawić itd. W pierwszej misji nie stanowi to kłopotu, bo w zasadzie nic się nie dzieje - ale co będzie w trudniejszych misjach, wymagających szybkiej reakcji? Czy to kwestia gry, czy myszki?
Acha - do osób jeżdżących po Viście - to jest dobry system. Po wyłączeniu kilku upierdliwych funkcji jest jak dla mnie lepsza od XP-ka. Nie wiesza się tak często jak on, jest bardziej przejrzysta, większość zmian w samym systemie sprowadza się do trzech kliknięć, nie to, co w XP, gdzie czasem trzeba wchodzić w rejestr.
No, dobrze, odgrzebuję temat. Mam Vistę Home Premium. Żeby K&M mi działało, "oszukałam" je trybem zgodności z XP (tylko ten tryb nie powodował zaburzeń grafiki ani dźwięku).
Okej, poszło, ale pojawił się inny problem. Myszka w menu głównym zachowuje się normalnie, ale już po wejściu do gry jakby straciła 80% czułości. Muszę kilkukrotnie klikać na np. wojownika, żeby wydać mu polecenie, na zakładki gry, żeby cokolwiek zrobić, wybudować, poprawić itd. W pierwszej misji nie stanowi to kłopotu, bo w zasadzie nic się nie dzieje - ale co będzie w trudniejszych misjach, wymagających szybkiej reakcji? Czy to kwestia gry, czy myszki?
Acha - do osób jeżdżących po Viście - to jest dobry system. Po wyłączeniu kilku upierdliwych funkcji jest jak dla mnie lepsza od XP-ka. Nie wiesza się tak często jak on, jest bardziej przejrzysta, większość zmian w samym systemie sprowadza się do trzech kliknięć, nie to, co w XP, gdzie czasem trzeba wchodzić w rejestr.