Misje bez budowania wojska

Dział dotyczący tylko pierwszej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Przem@s
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Przem@s »

Nie możliwe, żeby ktoś przeszedł grę bez robienia wojsk :shock:
na 100% to nie jest prawda.
Obrazek
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Wydaje mi się, że Michailoff wystawiał savy niektórych misji, więc to jak najbardziej możliwe... a poza tym nie mamy powodu nie wierzyć naszemu moderatorowi.
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Taaa... O ile misje TSK+TPR zą względnie proste tą taktyką (choć misja 20 to wyjątek - jest tą taktyką trudna), o tyle misje TNL... Mordęga. Nigdy nie zapomnę takich motywów, jak walka 12 łuczników i 1 lancetnika na 12 pikinierów, czy wycięcie obu baz w misji 10 naszą skromniutką armią z pomocą wież i sojusznika (na końcu niszczyłem go jednym kusznikiem!). Tam to dopiero jest cholernie trudno, bo Dark Lord postarał się o wysoki poziom trudności - nieświadomie dla mnie zawiesił tam poprzeczkę na niezwykłym poziomie (zwłaszcza misja 8 czy 10 TNL), w jednym momencie za wysoką (tak, tak przeklęta misja 16 TNL, musiałem wspierać się balistami, ale ostatecznie się udało).

P.S. Nie jestem jedynym, który w takim stylu ukończył te kampanie. Drugim wielkim na forum jest KnajkoFan - też ukończył te misje bez produkcji wojska.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Da się przejść bez budowania, na youtube ktoś miał wstawione filmiki, przejście misji bez budowania woja może pożreć duże ilości czasu, czasem szybciej przejdziesz jeśli wybudujesz woja, ale czego się nie robi dla satysfakcji. ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bartix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bartix »

Kampania TSK
Owszem jest wiele misji ktore da sie przejsc bez dodatkowej rozbudowy (wystarczy szkola i gospoda tylko) i bez dod. wojska, ale przejscie 20 misji bez tego jest niemozliwe . no ludzie spojrzcie na to realnie. Powiem ze kiedys sie bawilem z 20 misja. Rozpoczynalem ja wiele razy i tylko raz udalo mi sie rozwalic 1 czesc wroga (najprosciej tych na zachodzie czyli lewy gorny rog mapy).Jest to po prostu niemozliwe. Zebym uwierzyl to musialby ktos to przjesc i ja bym musial to widziec <sory>
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Widocznie za mało gierzyłeś i za mało widziałeś jeszcze w grze. Czemu niemożliwe? Być może nudne, gdy cała rozgrywka kilkugodzinna polega bez przerwy ten samej taktyce. Wywabienie przeciwników każdy ma z nas obcykane, a zapędzenie takowych (małych oddziałów) pod wieże, lub na jakieś odludzie, gdzie byłoby odpowiednie wsparcie... bardzo długie i monotonne, ale do zrobienia realne. Niczym specjalnym się ta misja od innych nie różni. Jest to tylko więcej ciężkozbrojnych wojaków. Ilość ich nie ma znaczenie, gdyż w grze występują większe armie, z którymi gracze stawiali niejednokrotnie czoła.
Awatar użytkownika
Bartix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Gierzylem w te gre o wiele wiecej niz nie jeden z was bedacych na tym forum. Te gre znam bardzo dobrze i wiem co mozna a czego nie.
Awatar użytkownika
Bartix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Zapomnialem jeszcze o jednym tu jest mowa o przchodzeniu tej gry(calej)
z tym co sie ma na poczatku bez dodatkowej produkcji - prosty przyklad misja 14 kampania TSK ma sie tylko 6 z lekkiej jazdy i nie ma sie wiez. Przeciwnik na nas przprowadza ataki. Ciekawe jak taka mala konnica i to lekka rozwalic np 12 piechurow z mieczem za ktorymi moga wyjsc(ale nie musza) nastepni wojacy.
Awatar użytkownika
Franek_2005
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Franek_2005 »

Jak widać mogą ich pokonać.
Poszperaj po forum i znajdź post Michailoff'a. Opisał on dokładnie wszystkie misje jak przeszedł i podał nawet czas ich przejścia. Przeszedł nawet całą kampanie TNL, którą ja nie przeszedłem. Zatrzymałem się na 15 misji, a w 16 szybko mnie załatwili :P Nawet znalazłem opis Michailoff'a jak przeszedł 16 misje (http://www.knights.sztab.com/forum/view ... ght=#28940).
Gierzylem w te gre o wiele wiecej niz nie jeden z was bedacych na tym forum.
Ja osobiście przeszedłem z 15 razy kampanie TSK i z 10 razy TPR bez czitów. Jest jeszcze wiele osób na forum, co na pewno grę znają lepiej od Ciebie i również przeszli wszystkie kampanie po kilka razy.
Te gre znam bardzo dobrze i wiem co mozna a czego nie.
Najwyraźniej za dobrze jej nie znasz. Michailoff pisał na forum jak przeszedł kampanie TSK i TPR bez produkcji wojsk. Poszukaj, bo na pewno jest to gdzieś na forum, ponieważ sam to czytałem i nie mogłem wyjść z podziwu.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bartix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dobra ja po prostu uwazam ze jest to niemozliwe. DZieki za dowody i nie watpie ze sa lepsi ale spokojnie to forum jest po to aby wyrazac swoje opinie. Zakladajac to konto a musialem to zrobic bo jestem fanem tej gry liczylem sie z tym ze beda takie jakby to powiedziec dowalanie do ognia. :P spox
Odpowiedz