na 100% to nie jest prawda.
Misje bez budowania wojska
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Michailoff
- Moderator
Taaa... O ile misje TSK+TPR zą względnie proste tą taktyką (choć misja 20 to wyjątek - jest tą taktyką trudna), o tyle misje TNL... Mordęga. Nigdy nie zapomnę takich motywów, jak walka 12 łuczników i 1 lancetnika na 12 pikinierów, czy wycięcie obu baz w misji 10 naszą skromniutką armią z pomocą wież i sojusznika (na końcu niszczyłem go jednym kusznikiem!). Tam to dopiero jest cholernie trudno, bo Dark Lord postarał się o wysoki poziom trudności - nieświadomie dla mnie zawiesił tam poprzeczkę na niezwykłym poziomie (zwłaszcza misja 8 czy 10 TNL), w jednym momencie za wysoką (tak, tak przeklęta misja 16 TNL, musiałem wspierać się balistami, ale ostatecznie się udało).
P.S. Nie jestem jedynym, który w takim stylu ukończył te kampanie. Drugim wielkim na forum jest KnajkoFan - też ukończył te misje bez produkcji wojska.
P.S. Nie jestem jedynym, który w takim stylu ukończył te kampanie. Drugim wielkim na forum jest KnajkoFan - też ukończył te misje bez produkcji wojska.
Crimson (king) Michailoff
Kampania TSK
Owszem jest wiele misji ktore da sie przejsc bez dodatkowej rozbudowy (wystarczy szkola i gospoda tylko) i bez dod. wojska, ale przejscie 20 misji bez tego jest niemozliwe . no ludzie spojrzcie na to realnie. Powiem ze kiedys sie bawilem z 20 misja. Rozpoczynalem ja wiele razy i tylko raz udalo mi sie rozwalic 1 czesc wroga (najprosciej tych na zachodzie czyli lewy gorny rog mapy).Jest to po prostu niemozliwe. Zebym uwierzyl to musialby ktos to przjesc i ja bym musial to widziec <sory>
Owszem jest wiele misji ktore da sie przejsc bez dodatkowej rozbudowy (wystarczy szkola i gospoda tylko) i bez dod. wojska, ale przejscie 20 misji bez tego jest niemozliwe . no ludzie spojrzcie na to realnie. Powiem ze kiedys sie bawilem z 20 misja. Rozpoczynalem ja wiele razy i tylko raz udalo mi sie rozwalic 1 czesc wroga (najprosciej tych na zachodzie czyli lewy gorny rog mapy).Jest to po prostu niemozliwe. Zebym uwierzyl to musialby ktos to przjesc i ja bym musial to widziec <sory>
Widocznie za mało gierzyłeś i za mało widziałeś jeszcze w grze. Czemu niemożliwe? Być może nudne, gdy cała rozgrywka kilkugodzinna polega bez przerwy ten samej taktyce. Wywabienie przeciwników każdy ma z nas obcykane, a zapędzenie takowych (małych oddziałów) pod wieże, lub na jakieś odludzie, gdzie byłoby odpowiednie wsparcie... bardzo długie i monotonne, ale do zrobienia realne. Niczym specjalnym się ta misja od innych nie różni. Jest to tylko więcej ciężkozbrojnych wojaków. Ilość ich nie ma znaczenie, gdyż w grze występują większe armie, z którymi gracze stawiali niejednokrotnie czoła.
Zapomnialem jeszcze o jednym tu jest mowa o przchodzeniu tej gry(calej)
z tym co sie ma na poczatku bez dodatkowej produkcji - prosty przyklad misja 14 kampania TSK ma sie tylko 6 z lekkiej jazdy i nie ma sie wiez. Przeciwnik na nas przprowadza ataki. Ciekawe jak taka mala konnica i to lekka rozwalic np 12 piechurow z mieczem za ktorymi moga wyjsc(ale nie musza) nastepni wojacy.
z tym co sie ma na poczatku bez dodatkowej produkcji - prosty przyklad misja 14 kampania TSK ma sie tylko 6 z lekkiej jazdy i nie ma sie wiez. Przeciwnik na nas przprowadza ataki. Ciekawe jak taka mala konnica i to lekka rozwalic np 12 piechurow z mieczem za ktorymi moga wyjsc(ale nie musza) nastepni wojacy.
- Franek_2005
- Użytkownik Forum
Jak widać mogą ich pokonać.
Poszperaj po forum i znajdź post Michailoff'a. Opisał on dokładnie wszystkie misje jak przeszedł i podał nawet czas ich przejścia. Przeszedł nawet całą kampanie TNL, którą ja nie przeszedłem. Zatrzymałem się na 15 misji, a w 16 szybko mnie załatwili
Nawet znalazłem opis Michailoff'a jak przeszedł 16 misje (http://www.knights.sztab.com/forum/view ... ght=#28940).
Pozdrawiam.
Poszperaj po forum i znajdź post Michailoff'a. Opisał on dokładnie wszystkie misje jak przeszedł i podał nawet czas ich przejścia. Przeszedł nawet całą kampanie TNL, którą ja nie przeszedłem. Zatrzymałem się na 15 misji, a w 16 szybko mnie załatwili
Ja osobiście przeszedłem z 15 razy kampanie TSK i z 10 razy TPR bez czitów. Jest jeszcze wiele osób na forum, co na pewno grę znają lepiej od Ciebie i również przeszli wszystkie kampanie po kilka razy.Gierzylem w te gre o wiele wiecej niz nie jeden z was bedacych na tym forum.
Najwyraźniej za dobrze jej nie znasz. Michailoff pisał na forum jak przeszedł kampanie TSK i TPR bez produkcji wojsk. Poszukaj, bo na pewno jest to gdzieś na forum, ponieważ sam to czytałem i nie mogłem wyjść z podziwu.Te gre znam bardzo dobrze i wiem co mozna a czego nie.
Pozdrawiam.