Witam, nie znalazłem na forum nic na ten temat, otóż jeśli stworzę własną mapę do gry sieciowej to czy wystarczy że host będzie miał tą mapę na swoim komputerze czy wszyscy uczestnicy gry muszą ją mieć. I jeszcze jedno pytanie, czy trzeba podmieniać te gotowe już mapki do gry sieciowej czy wystarczy nazwać to jakoś inaczej w kolejności np. save20 i mmission20.
Oczywiście mam na myśli TSK, by nie było żadnych wątpliwości.
1. Mapę i skrypt (całą misję) muszą mieć wszyscy.
2. Nie można dawać nowych nazw, trzeba podstawiać pod stare mapy. Oczywiście wszyscy muszą mieć tak samo.
3. Nie opłaca się robić misji sieciowych. W TPR nie grywa się przez sieć, a na TSK nie działają poprawnie. Wiem to z własnego doświadczenia.
Próbowałem jak mogłem, ale nie dałem rady naprawić efektu odpalenia misji sieciowej w TSK - braku jakiegokolwiek terenu (mimo, że były drzewa) i minimapki. Mogę jedynie życzyć Ci powodzenia - może Tobie się uda. Jeśli jednak spotka Cię to co mnie, nie poświęcaj specjalnie dużo czasu na próby naprawy - prawdopodobnie te błędy się pojawiają, bo edytor jest dostosowany do wersji TPR, nie TSK.
W ogóle nie odpalała ci się gra w sieci czy nie widziałeś poprostu terenu? Bo jak próbowałem odpalić jako zwykłą misję w TSK to ładnie wszystko wyglądało, może inaczej coś interpretuje w misji sieciowej
Jak już napisałem, misję udało się uruchomić, ale nie było widać terenu. Wojska chodziły po czerni, wśród zawieszonych w niej drzew. Wyjątkiem było "światło" rzucane przez budynki, z którymi zaczyna się misja - na tym niewielkim obszarze dało się ujrzeć, zaprogramowaną przeze mnie w edytorze, zieleń. Nie próbowałem zaś nigdy odpalać własnej misji w TSK.
Zrobiłem już mapę całą i miałem ten sam problem co ty, jak narazie znalazłem jedno rozwiązaniem, jeden gracz musi mieć odloniętą całą mapę. Chyba że ktoś ma inny pomysł jak to załatwić:P