Kto z was gra w grę Jazz 2 Jazz jackrabbit

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Grałeś kiedyś w gre Jazz 2 jackrabbit

Czas głosowania minął 07 sty 2008, 13:28

Tak
7
54%
Nie
6
46%
Tak w inne części
0
Brak głosów

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Hej Ricz, ja pożyczę, już biegnę do Ciebie :roll:

Widać że przeszedłeś Tibie dwa razy...
Haha, dobre Krzychu :lol:
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

Grałem kiedyś z kolegą, ale nie byłem zachwycony. Nawet bym powiedział, że to było nudne :?
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

UUU stary temat ale pomyślałem że fajnie będzie go odnowić. Zdecydowałem że opiszę tą grę trochę obszerniej . O grze powiem tyle:

Ogólnie gra to jara platformówka z 1998 roku. Miodna jak na tamte czasy. W grze możemy spotkać wiele ciekawych rzeczy:
-kilka rodzajów broni
-wiele motywów na których wzorowane są plansze
-trzy postacie do wyboru(Spaz - podwójny skok Jazz- wysoki skok i latanie uszami Lola- latanie uszami)
- kupno bonusów za uzbieraną kaske w czasie planszy
- wiele potworków i bosów (niektóre z nich mają ciekawe właściwości)
- gra przez internet i wieloosobowa (max 4 osoby) na swoim kompie
- i wiele wiele innych

W pierwszą wersje gry nie grałem ale widziałem i powiem, że cienka jest. Szczególnie odstrasza mnie grafika.

Druga część serii jest najlepsza. Grafika miodzio - nie jest przesadzona i nie jest za słaba. Wyszły trzy wersje gry nie pamiętam jak się nazywały ale podam cechy charakterystyczne:
-pierwsza wersja: niektóre bronie jeszcze nie są dopracowane, brak postaci Lola
-druga najlepsza: wypełnia braki z pierwszej części i o ile się nie myle jest więcej misji czyli plansz
-trzecia to dodatek zimowy: wycięte są prawie wszystkie misje na dwóch ale za to jest ciekawa kampania (pojawiają się tam podrasowane potworki i nowy bos)
PS: W drugiej części serii możliwe jest tworzenie misji. Edytor po angielsku ale są poradniki na necie. Sam zrobiłem dwie plansze ale spalił się komp i przepadły.

Trzecia część gry to DEMO stworzone przez samych graczy. Gra przeniesiona jest w 3D. Robi to takie sobie wrażenie ale zawsze można trochę pograć.

Ogólnie cała seria jest godna uwagi dla fana dynamicznych platformówek. Polecam!!!
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Tak, tak, naprawdę świetna gra. Sam mam ją obecnie zainstalowaną (drugą część, Vista nie akceptuje pierwszej).
Mimo wszystko jest ona dość łatwa, nawet na poziomie trudnym. Ale mnogość dodatków, edytor, mapy innych graczy powoduje, że to gra na długi, długi czas :wink: .

Uzupełnię jeszcze opis postaci, który napisał Doman100 :D :
-Spaz - atak z przykucnięcia, podwójny skok;
- Jazz - latanie uszami, wysoki skok z przykucnięcia;
- Lori - latanie uszami, atak z przykucnięcia.

Również polecam, szczególnie część drugą (razem z dodatkami).
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Część pierwsza jest na DOSa, trzeba ją uruchamiać DosBoksem.
Jeśli chodzi o część drugą, to doman100 niekoniecznie ma rację - jest wiele różnych wersji wydanych w różnych miejscach świata. Są stare, trudno dostępne wydania (1.00, 1.10, 1.20) i aktualne (1.23 i 1.24; różnice między nimi można porównać do różnic między TSK i TPR - nowe opcje i jedynie kompatybilność wsteczna). Trzecia część to nigdy nie wydana alpha, która wyciekła do sieci, nie jest też wytworem fanów.

A jeśli jest za łatwo, to proponuję zmniejszyć rozdzielczość (w opcjach) lub pole widzenia (F3 i F4). "Pomaga" :).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Ach rzeczywiście co do tej wersji w 3d miałeś racja . A co do drugich części to nigdy nie grałem w inne dodatki a naprawdę dużo się naszukałem w sieci. Na Wikipedii są cztery dodatki do Jazz Jack Rabbit 2 (w tym dwie bliźniaczo podobne tu daje link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jazz_Jackrabbit_2 ) no chyba, że chodzi ci o dodatki do pierwszej części gry. Jak już mówiłem nigdy nie grałem ale widziałem i mogłem nie słyszeć o dodatkach.

Ogólnie za błędy przepraszam. Opis pisałem na szybko bo mnie mama poganiała ale myślę że zachęciłem do gry.

Zachęcam wszystkich do gry sieciowej. W przeciwieństwie do innych gier z tamtych lat (np KaM) w grę przez neta gra mnóstwo osób i często można spotkać otwarty serwer.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Taaa... Ja po absencji trwającej lat 9 (pentium 266 rulez!), postanowiłem wrócić do starego, poczciwego króliczka :)... Stare to, ale ciągle jare. Szkoda tylko, że nie mogę sobie poradzić z najprostszym bossem, ale to już inna sprawa :D.
Inną kwestią też jest to, że będąc w podstawówce ciągle polowałem na tą grę. Mimo, że przez 4 lata miałem nieograniczoną możliwość znalezienia tej gierki w rubieżach sieciowych, ostatecznie dopiero teraz, pod koniec III gim. znowu dorwałem ją w swoje łapki (konkretniej wersja 1.20)...
Crimson (king) Michailoff
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

@doman100: W linku do Wikipedii, który podałeś, na samym dole jest z kolei link do ciekawej strony. Stamtąd można się trochę dowiedzieć.

Są dwa świąteczne, różnią się zastosowanym silnikiem, datą i miejscem wydania. Z kolei TSF został wydany tylko w Europie.

Grając przez sieć trzeba zwracać uwagę czy jest to wersja podstawowa (1.20-1.23) czy z TSF (1.24), bo wszyscy gracze na serwerze muszą mieć tą samą.

@Michailoff: nie żartuj, przecież bossowie w tej grze są tak łatwi do pokonania, jedyny, który na samym początku sprawiał problemy, to robot wymachujący łańcuchem. Inni od razu się poddawali. Dodając błędy, np. zamrożenie małego robota, czy świrujący pasek życia żółwia na końcu (przed transformacją atakować go z góry, po - raz strzelić i koniec). Najtrudniejszy jest diabeł, który rzuca samonaprowadzającymi kulami ognia, tyle że nie ma go w standardowych poziomach.

Tak apropo, czy komuś jeszcze udało się przejść demo w 3 minuty z kawałkiem?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

kuba11100 pisze:Tak apropo, czy komuś jeszcze udało się przejść demo w 3 minuty z kawałkiem?
Chodzi Ci o te trzy poziomy, które kończyły się walką z diabełkiem?
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Tak
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji