Salus, mam nietypowy problem z myszką
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Salus, mam nietypowy problem z myszką
Otóż po zamianie monitora z crt na lcd po rozpoczeciu misji kursor znajduje się nieruchomo na środku planszy, a chcąc nim ruszyć rusza się cała plansza, na dodatek kliknięcie w jednostkę jest niemożliwe. mam nadzieje, że jest na to rada?
Policzym ich, jak ich pobijem.
Widzę, że problem okazuje się dosyć trudny. Szkoda, coraz bardziej chciałbym pograć w TPR. W poprzednim poście zapomniałem wspomnieć, że sama kampania TSK v. 1.3 POL działa na moim komputerku bez problemu, tylko z TPR mam wyżej wspomniany kłopot. Może powyższa wzmianka Wam pomoże. pozdro
- Michailoff
- Moderator
Ja mam monitor LCD, myszkę optyczną A4Tech i Windę XP SP3 i chodzi jak z nut.
Nie możliwe, że monitor coś by mógł robić z myszką. Przeinstaluj sterowniki od karty graficznej, bo mi się wydaję, że zanika sygnał z kompa do monitora jak włączasz KaM, no chyba jak widzisz, że coś się rusza to już odpada.
Nie możliwe, że monitor coś by mógł robić z myszką. Przeinstaluj sterowniki od karty graficznej, bo mi się wydaję, że zanika sygnał z kompa do monitora jak włączasz KaM, no chyba jak widzisz, że coś się rusza to już odpada.
Sprawdziłem, sterowniki są w porządku. co do zanikania sygnału to raczej to odpada, ponieważ obraz jest ok, akcja gry się rozwija, tylko ten kursor nieruchomy na środku ekranu uniemożliwia grę. Nie mogę nim poruszać po ekranie, tzn. np nie mogę zjechać z pola gry na panel sterowania gry. w tym jest problem. Dzięki za dotychczasowe wypowiedzi. pozdro