Salus, mam nietypowy problem z myszką

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Spróbuj tak: kliknij prawym w dowolnym miejscu na pulpicie->właściwości->ustawienia i tam na tej rozsuwanej liście pod napisem "Ekran:"(ta nad listą "jakość kolorów") popróbuj różne opcje. Może to coś pomoże.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

@Kamyk: Wątpię, żeby to coś dało, ale spróbować można.

Nie instalowałeś przypadkiem żadnego dziwnego softu od monitora? Nie masz włączonych zaawansowanych opcji w sterowniku grafiki?

Jeszcze jedno, bardzo głupie pytanie: czy w setup.cfg !MOUSE_SPEED nie jest ustawione na 0?

W ostateczności zostaje maszyna wirtualna, ale wydajność i jakość dźwięku może bardzo ucierpieć.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
miron
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: miron »

Sposób Kamyka wypróbowałem już wcześniej, nie działa.
Co do rad kuby11100 to do monitora nie instalowałem niczego, szybkość myszy w cfg ustawiona jest na 15, więc chyba w porządku, tak samo w porządku zdaje się być na moje oko sterownik grafiki. Natomiast o maszynie wirtualnej nie mam bladego pojęcia, więc to raczej odpada. problem zaiste jest dość ciekawy mym zdaniem.
Dołączam pełną zawartość .cfg. Może czyjeś wprawne oko dojrzy tu jakiś błąd:
!MOUSE_SPEED 15
!SOUND_VOLUME 65520
!MIDI_VOLUME 49140
!CD_VOLUME 26208
!MUSIC_TYPE 2
!PALETTE 1
!AUTOSAVE 0
!SCROLLING 0
!RESOLUTION 1
!LANGUAGE 1
!VIDEO 0 80 1
!PLAYER_NAME Gracz
!NG_PLAYER_NAME "Gracz"
Policzym ich, jak ich pobijem.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

setup.cfg to podstawowa konfiguracja, skoro jest wartość MOUSE_SPEED 15 to plik ten nie jest powodem błędu.

Maszyna wirtualna to - prosto mówiąc - uruchomienie systemu wewnątrz systemu. Potrzebny jest do tego odpowiedni program, np. VirtualBox. Przydzielasz zasoby i instalujesz tam Windowsa; są tam bardzo podstawowe sterowniki które na ogół nie powodują problemów, ale problemem może być gorsza wydajność (np. przycinanie się kursora, gry i dźwięków, słabsza jakość dźwięków).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
miron
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: miron »

Dziękuję za wytłumaczenie. nie zdecyduję się jednak na takowe rozwiązanie; raz z racji niedostatecznej wiedzy informatycznej, powtóre z powodu starości mojego sprzętu, obawiam się, że to mogłoby mojego staruszka zabić. Ale raz jeszcze dzięki za chęć pomocy.
Policzym ich, jak ich pobijem.
Odpowiedz