Witajcie.
Jakiś czas temu naszła mnie myśl, by założyć temat, poświęcony filmom lecących w telewizji. Wielu z Was z pewnością przegląda nie raz program i wypatruje ciekawych pozycji, które na takim i takim kanale, tego i tego dnia oraz o takiej i takiej porze będą emitowane. Z pewnością wśród tych wszystkich filmów znajdzie się jakaś ciekawa pozycja, która bardzo podoba się któremuś z forumowiczów, i który chciałby reszcie kamratów polecić owy film. Chodzi oczywiście o filmy, które w najbliższym czasie (do dwóch tygodni) będą puszczane przez telewizję. W tym temacie, oprócz tytułu i krótkiego opisu filmowego dzieła każdy chętny użytkownik napisałby co go takiego (dla naszej ciekawości) urzekło w filmie oraz na zakończenie doda szczegółowe informacje: na jakim kanale, jakego dnia i o jakiej porze będziemy mogli film obejrzeć. Dzięki temu, będzie to kolejny temat po Muzyce, Ścieżce Dźwiękowej, YT oraz oczywiście Introdukcji służący poznawaniu gustów naszych użytkowników.
Dla zbędnego bałaganu i nieładu, proponuję zastosować się do poniższego szablonu oraz znanej zasadzie, umieszczania nowych propozycji w pierwszym swoim poście tego tematu (za pomoca edycji i informowaniu w nowym poście o aktualizacji - datą). Szablon nie jest skomplikowany, a przedstawia się następująco:
01. Tytuł filmu
(Dzień-Kanał-Godzina)
Opis: Krótki opis filmu - dosłownie w paru zdaniach, mających nas jakoś zachęcić i przekonać, że warto...
Opinia: Na koniec coś od siebie, dlaczego się nam podoba i tak dalej - jak ujęto w opisie tematu.
Nasz forumowy program telewizyjny
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Nasz forumowy program telewizyjny
Ostatnio zmieniony 29 lip 2011, 14:45 przez Kheli, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam.
Pierwsza pozycja to nie film, a serial animowany.
01. South Park
(poniedziałek-czwartek, sobota/MTV >polska</22.00,22.30,23.00)
Opis:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miasteczko_South_Park
Opinia: Myślę, że każdy z Was słyszał o South Park'u, a może nawet oglądał. Wbrew pozorom nie śmieszy ona przekleństwami, jak inne bajki typu "włatcy móch", ale swoją fabułą. South Park wyśmiewa mniejszości religijne, politykę, czy sławnych ludzi. Mimo, iż często obraża również sprawy dotyczące mnie, lubię oglądać ten serial.
Coś mi nie idzie to pisanie... zachęcam w każdym razie do obejrzenia chociaż jednego odcinka. A tak na boku, powstał również film kinowy Soutk Park, zwany raczej "South Park - Bigger, Longer & Uncut". Bardzo łatwo pobrać torrentem, lub najprościej programem BearShare.
Pierwsza pozycja to nie film, a serial animowany.
01. South Park
(poniedziałek-czwartek, sobota/MTV >polska</22.00,22.30,23.00)
Opis:
Po więcej odsyłam tutaj:Miasteczko South Park – amerykański serial animowany dla nikogo (tak jest napisane na początku każdego odcinka), powstający od roku 1997. Autorami scenariuszy są Trey Parker i Matt Stone.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miasteczko_South_Park
Opinia: Myślę, że każdy z Was słyszał o South Park'u, a może nawet oglądał. Wbrew pozorom nie śmieszy ona przekleństwami, jak inne bajki typu "włatcy móch", ale swoją fabułą. South Park wyśmiewa mniejszości religijne, politykę, czy sławnych ludzi. Mimo, iż często obraża również sprawy dotyczące mnie, lubię oglądać ten serial.
Coś mi nie idzie to pisanie... zachęcam w każdym razie do obejrzenia chociaż jednego odcinka. A tak na boku, powstał również film kinowy Soutk Park, zwany raczej "South Park - Bigger, Longer & Uncut". Bardzo łatwo pobrać torrentem, lub najprościej programem BearShare.
Zapraszam do tematu z moimi misjami - proszę o przeczytanie notki...
Cóż... Dla nieco dojrzalszych widzów, pozwolę sobie polecić następującą pozycję:
Umieszczę ją tutaj, by nie zlewało się w poprzednim poście z przykładowym szablonem.
01. Notatka o skandalu <- Kliknij!
(10.08.08 - Canal+ Film - 23:25)
Opis: Zbliżająca się do emerytury Barbara Covett uczy w pewnej szkole lekcji historii. Razu pewnego dyrekcja udostępnia stanowisko nauczyciela plastyki czterdziestoletniej Sheby Hart, z którą Barbara po wstępnej niechęci się zaprzyjaźnia. Problem pojawia się, gdy Sheby obcuje z jednym ze swoich nieletnich uczniów. Jako, że obie nauczycielki są przyjaciółkami - skandal pozostaje w tajemnicy. Jednak gdy spotkania czterdziestolatki i szesnastolatka się powtarzają, do Barbary dochodzi że może tę tajemnicę wykorzystać do szantażowania kobiety, zaciskając uprzednio więzy przyjaźni mocniej. Nie wychodzi jej to, ponieważ Sheby na pierwszy plan wystawia swoją rodzinę i problemy z jakimi ostatnimi czasy się boryka, a dopiero na dalszy plan samotną Barbarę, której zwierzyła się już z tylu rzeczy. Zazdrosna nauczycielka postanawia w ruch wypuścić plotkę o skandalu...
Opinia: Co by tu napisać... dzisiaj sobie film zaliczyłem, a ponieważ wkrótce będzie emitowany przez telewizję, może zachęci mój mały opis kilka osób na forum do zobaczenia filmu. Film przedstawiający szarą rzeczywistość, z dwiema gwiazdami filmowymi z pewnością przybliży problemy i słabości, z jakimi spotykają się codziennie różni ludzie, niezależnie od wykonywanej pracy. Jaki może być wynik opisanego dramatycznego przypadku, dowiecie się oglądając film.
Umieszczę ją tutaj, by nie zlewało się w poprzednim poście z przykładowym szablonem.
01. Notatka o skandalu <- Kliknij!
(10.08.08 - Canal+ Film - 23:25)
Opis: Zbliżająca się do emerytury Barbara Covett uczy w pewnej szkole lekcji historii. Razu pewnego dyrekcja udostępnia stanowisko nauczyciela plastyki czterdziestoletniej Sheby Hart, z którą Barbara po wstępnej niechęci się zaprzyjaźnia. Problem pojawia się, gdy Sheby obcuje z jednym ze swoich nieletnich uczniów. Jako, że obie nauczycielki są przyjaciółkami - skandal pozostaje w tajemnicy. Jednak gdy spotkania czterdziestolatki i szesnastolatka się powtarzają, do Barbary dochodzi że może tę tajemnicę wykorzystać do szantażowania kobiety, zaciskając uprzednio więzy przyjaźni mocniej. Nie wychodzi jej to, ponieważ Sheby na pierwszy plan wystawia swoją rodzinę i problemy z jakimi ostatnimi czasy się boryka, a dopiero na dalszy plan samotną Barbarę, której zwierzyła się już z tylu rzeczy. Zazdrosna nauczycielka postanawia w ruch wypuścić plotkę o skandalu...
Opinia: Co by tu napisać... dzisiaj sobie film zaliczyłem, a ponieważ wkrótce będzie emitowany przez telewizję, może zachęci mój mały opis kilka osób na forum do zobaczenia filmu. Film przedstawiający szarą rzeczywistość, z dwiema gwiazdami filmowymi z pewnością przybliży problemy i słabości, z jakimi spotykają się codziennie różni ludzie, niezależnie od wykonywanej pracy. Jaki może być wynik opisanego dramatycznego przypadku, dowiecie się oglądając film.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2011, 14:46 przez Kheli, łącznie zmieniany 2 razy.
A ja sobie pozwolę zwrócić uwagę na niezłą animację rodzimej produkcji:
01. Młoda godzina - Gwiezdne wojny: Wojny klonów [serial]
(niedziela - TVP 1 - 9:50)
Opis: Animacja osadzona w świecie Gwiezdnych Wojen, mamy tutaj do czynienia z opisem tego, co musiało się dziać między przyjęciem Anakina do Jedi a jego przejściem na złą stronę. Część wydarzeń pokrywa się z oryginalnym filmem, na co wskazują "wojny klonów" w tytule.
Opinia: Dla najmłodszych, prawda, ale przyzwoicie zrobione, dobrze dobrany dubbing, fabułę też można znieść. No i niepodważalny argument za oglądnięciem - wzoruje się na Gwiezdnych Wojnach.
: )
01. Młoda godzina - Gwiezdne wojny: Wojny klonów [serial]
(niedziela - TVP 1 - 9:50)
Opis: Animacja osadzona w świecie Gwiezdnych Wojen, mamy tutaj do czynienia z opisem tego, co musiało się dziać między przyjęciem Anakina do Jedi a jego przejściem na złą stronę. Część wydarzeń pokrywa się z oryginalnym filmem, na co wskazują "wojny klonów" w tytule.
Opinia: Dla najmłodszych, prawda, ale przyzwoicie zrobione, dobrze dobrany dubbing, fabułę też można znieść. No i niepodważalny argument za oglądnięciem - wzoruje się na Gwiezdnych Wojnach.
: )