StarCraft i WarCraft III po sieci

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

StarCraft i WarCraft III po sieci

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Piszę ten temat w gawędach, bowiem nigdzie indziej nie pasuje on na tym forum.
Jak wiadomo, KaM jest grą niezwykle mizerną, jeśli chodzi o grę sieciową (IMO poza samą mechaniką gry najważniejszy aspekt RTS-a), jakieś 90% strategii pod tym względem jest lepszych. Najlepsze w tym fachu pozostają zdecydowanie produkcje Blizzarda.
Ponieważ po 11 latach mam już KaMca zdecydowanie po dziurki w nosie (o czym już pisałem), proponuję więc użytkownikom miłą odmianę w postaci pojedynku przez sieć właśnie w StarCrafta i/lub WarCrafta III za pośrednictwem battle.net (StarCraft, bo z wiadomych względów w WarCrafta III na batku grać nie mogę ;)) lub też Hamachi (obie gry). Mogę zmierzyć się w pojedynku 1na1 (ten wariant preferuję), bądź też zagrać grę drużynową (do 8 graczy w SC i 12 w WIII) Wiem z doświadczenia, że typowy duel na rozbudowę bez błędów w KaM graniczy z cudem, zaś udana drużynówka jest tu niewykonalna.
Nie pozostaje mi więc nic innego, jak rzucić wyzwanie forumowym graczom, którzy nie ograniczają się tylko do KaM i grywają w jedną z tych produkcji.

Poza tematem strategii dodam, że mógłbym też zagrać z kimś na battle.net w Diablo II, lub w WoWa na jakimś prywatnym serwerze (czemu nie battle.net? Przyczyny chyba każdemu szanującemu się graczowi są znane).

PS Jeszcze jedna ważna informacja. Kiedy jakiś pojedynek mógłby się odbyć? Zazwyczaj od południa, aż do nocy, ale w razie czego - łapcie kontakt przez PW, lub (co byłoby dla mnie wygodniejsze i to dużo) GG.

//Popraw.
//Khel

//TA forma jest poprawna, "polonisto".
//Michailoff
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 23:21 przez Michailoff, łącznie zmieniany 1 raz.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Chętnie zagrałbym w WCIII, ale z moim kompem jest to chyba nie wykonalne... Grałem dużo razy na BNecie, ale za każdym razem wszyscy się mnie czepiali z powodu lagów i po prostu mnie wywalali z gry ;/ Diablo już mi się znudziło, a poza tym nigdy nie byłem w diablo jakiś niesamowicie jaki dobry. W Starcrafta nigdy nie grałem.
KAMPANIA:
Odpowiedz