SC kontra KaM

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Fan SC
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Fan SC »

Jak tu trafiłem? W przeglądarce wpisałem StarCraft (jestem fanem SC jak już wiecie), a że na początku tego tematu pisałeś wypowiedzi, w których był wyraz StarCraft to przeglądarka to znalazła, włączyłem to forum i poczytałem. Tak to bym się wtrącał, ale pisaliście (pomyłka, pisałeś), że SC to gra typu "na chama go!". Zawsze jak coś takiego widzę to się denerwuję, zalogowałem się no i jestem.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

Fan SC pisze:Jak tu trafiłem? W przeglądarce wpisałem StarCraft (jestem fanem SC jak już wiecie), a że na początku tego tematu pisałeś wypowiedzi, w których był wyraz StarCraft to przeglądarka to znalazła, włączyłem to forum i poczytałem. Tak to bym się wtrącał, ale pisaliście (pomyłka, pisałeś), że SC to gra typu "na chama go!". Zawsze jak coś takiego widzę to się denerwuję, zalogowałem się no i jestem.
No ile Tyś tych wyników przeszukiwał? Dobrze wiesz, że google indeksuje po czestotliwości odwiedzin. Przeceniasz potęgę tej strony, wpisując w google StarCraft forum to znajdziesz gdzieś baaardzo daleko. Zanim piszesz pomyśl i sprawdź co robisz.

SC to gra jak najbardziej na chama go! Nie zmieni tego cokolwiek o niej napiszesz. I nie pisz mi, że jak grasz z człowiekiem to jest inaczej, bo tak jest zawsze dla każdej gry, ale tutaj chodzi o grę dla zwykłego pojedynczego gracza. Chociaż nie wiem ile byś się starał nie ukończysz gry, jak nie będziesz miał pomyślunku. W ogóle jej nie ukończysz jak nie będziesz miał wsparcia łuczników/kuszników.

Adminie forum:
Proszę o usunięcie watków niezgodnych z tematem, o przeniesienie ich do "niegodnych rycerza" i zamknięcie tego tematu, gdyż robi się śmietnik straszliwy.
Fan SC
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

"Na chama go" -_- Człowieku. Tyle to ja wiem, że w KaM nie wygra się bez Kuszników/Łuczników bo grałem w KaM ale to, że się upierasz, że SC to gra "na chama go" to po prostu mnie rozśmiesza. Już prędzej KaM jest taka grą. Bo co? ukształtowanie terenu wpływa na walkę? Jak się wie jak w SC, można wygrać z większą armią tylko trzeba wiedzieć jak I to jest "na chama go"? I to jest "na chama go"? Dobra nie ma sensu tego dalej ciągnąć.

Pozdrawiam i nara.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

Fan SC pisze:"Na chama go" -_- Człowieku. Tyle to ja wiem, że w KaM nie wygra się bez Kuszników/Łuczników bo grałem w KaM ale to, że się upierasz, że SC to gra "na chama go" to po prostu mnie rozśmiesza. Już prędzej KaM jest taka grą. Bo co? ukształtowanie terenu wpływa na walkę? Jak się wie jak w SC, można wygrać z większą armią tylko trzeba wiedzieć jak I to jest "na chama go"? I to jest "na chama go"? Dobra nie ma sensu tego dalej ciągnąć.
Tak jest na chama.
Strategia dla ludzi: Takie roboty, co na dwóch łapach chodzą, za nimi czołgi i jedna kula, która widzi jednostki niewidzialne. Przeszedłem tą techniką całą grę.
Strategia dla tych takich robali, zergi chyba się zwały: Budowało się od cholery hydralisków i piesków, później dochodziły jednostki lotnicze, takie ulepszone i tyle z gry.

Tymi takimi ostatnimi nigdy nie grałem, ale podejrzewam, że też mieli jednostkę która niosła pogrom u głupiego przeciwnika. Zazwyczaj jednak było na tyle patologicznie, że do ukończenia gry wystarczyły 24jednostki (nie dotyczy zergów, bo oni to już kompletna masówka).

Koniec tematu, więcej się tutaj nie udzielam.
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tora1996 »

@Fan SC

Przepraszam bardzo, skoro Ci się KaM nie podoba, to po co siedzisz na tym forum?
Pozdrawiam, tora1996.
Fan SC
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Bo nie cierpię jak ludzie piszą takie głupstwa, że SC to gra, w której liczy się ilość wojska itd. To, że trzeba robić czasami dużo wojska nie oznacza, że to gra "na chama go" :P W "na chama go" się "zalewa" przeciwników wojskiem a w SC trzeba micrować.
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tora1996 »

Mamy może swoje zdanie o tej grze...
Pozdrawiam, tora1996.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

To jest forum o KaM wiec nie wiem po co az tak sie denerwuje kolega i chce wszystkich przekonac do SC
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Co Ty porównujesz? Tak jakby GTA I z GTA IV, dosłownie.
maruszynka
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maruszynka »

KaM jest troszkę młodsze od SC. Ktoś napisał w jakimś temacie że brak ekonomii w grze strategicznej oznacza dla niej śmierć. Teraz patrzmy na dzisiejsze czasy - mamy rok 2009 o KaM mało kto słyszy a mecze w SC są pokazywane w telewizji i SC ma bardzo wiele lig. Zakładając że ta gra nie ma ekonomii to albo ktoś kłamał na temat tej ekonomii albo ta gra ma ją jeszcze lepszą. Popieram autora tematu. Szczerze? Zachowujecie się jak jakaś grupka fanatyków. Wychwalacie coś ponad inne chociaż to jest inne gorsze od innych rzeczy. Stwórzcie może własną religie żeby wychwalać to K&M co? Popatrzcie sobie ile nagród otrzymały gry blizzarda a ile K&M. Popatrzcie ile ludzi gra w te gry a ile w K&M. Macie swoje zdanie? ok, może być ale wy przesadzacie... niestety.

Edit: A co do tekstu "na chama go" to spróbujcie zagrać z jakimś porządnym graczem przez neta w SC... Głupie rozmieszczenie budynków może czasami pomóc już nie mówię o skrótach itp a co dopiero o taktykach... Jaka taktyka jest w K&M? Budujemy 50 tego oddziału 20tego 40 tego biegniemy, rozwalamy, biegniemy i rozwalamy. A w SC dobra taktyka może załatwić grę w paręnaście minut. Tyle dla tych co grają w SC "na chama" a nawet nie grali przez neta.
Odpowiedz