No właśnie problem(?) w tym, że na anglojęzycznym forum, w tym temacie, do którego link podałem w newsie, fani zaczęli zastanawiać się nad tym, czy nie zrzucić się na ten kod. Zaczęli też gdybać, jakiego rzędu kwota mogłaby ich zadowolić.SobonPiotrQ pisze:Jeszcze jedno małe spostrzeżenie. Mam wrażenie, że SruXez w swojej ogromnej pazerności, liczy, że zaoferujemy za te źródła kasę, podejrzewam, że będą chcieli całkiem sporą kasę, za ten śmieszny kod. Osobiście uważam, że takie próby powinny zostać wyśmiane, bowiem lepiej wyjdzie zacząć kod od zera, nawet z nowymi animacjami, budynkami i innymi takimi.
Nie ma korzyści - nie ma kodu (...) (23.07.2009)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Decyzja ta nie należała do Ohlmanna, nie pracuje on w Zuxxez. Zresztą, przeczytaj to.
- SobonPiotrQ
- Użytkownik Forum
No jeśli już tak się stanie to spoko, ale pod jednym sensownym warunkiem. Niech całkowicie zrzekną się praw do gry na rzecz fanów, takie ostateczne wykupienie produktu. Bo jeśli jeszcze później jakiś balas będzie chciał się do tego wtrącać, to po prostu szkoda kasy.lucbach pisze:No właśnie problem(?) w tym, że na anglojęzycznym forum, w tym temacie, do którego link podałem w newsie, fani zaczęli zastanawiać się nad tym, czy nie zrzucić się na ten kod. Zaczęli też gdybać, jakiego rzędu kwota mogłaby ich zadowolić.SobonPiotrQ pisze:Jeszcze jedno małe spostrzeżenie. Mam wrażenie, że SruXez w swojej ogromnej pazerności, liczy, że zaoferujemy za te źródła kasę, podejrzewam, że będą chcieli całkiem sporą kasę, za ten śmieszny kod. Osobiście uważam, że takie próby powinny zostać wyśmiane, bowiem lepiej wyjdzie zacząć kod od zera, nawet z nowymi animacjami, budynkami i innymi takimi.
Osobiście jednak dalej twierdzę, że nie ma sensu za to płacić, są lepsze otwarte gry, one też potrzebują znakomitości do pomocy w rozwijaniu.
- SobonPiotrQ
- Użytkownik Forum
Nie mają z tego żadnego zysku niezależnie od tego czy kod udostępnią, czy też go nie dadzą. Więc nie kwestie zarobkowe tutaj w grę wchodzą. Też chciałbym uzyskać ten kod, ale jeśli trzeba żebrać, to ja dziękuję, są ciekawsze projekty.kamtpr pisze:No tak ale dla nas fanow uzyskanie tego kodu jak widac jest bardzo wazne...
A to ze nie chca go udostepnic to wynika z tego ze nie beda mieli np zysku.
To jak bardzo pazerny jest ZuxxeZ jest jak dla mnie patologiczne. Mi byłoby wstyd.
- SobonPiotrQ
- Użytkownik Forum
Zyski mogłyby być generowane z następujących powodów:kamtpr pisze:No wlasnie o tym mowie, ze nie beda mieli zysku, a gdyby nam udostepnili to by moze chcieli z tego co stworzymy jakies profity. W swiecie biznesu rzadzi przede wszystkim kasiora :D
1. Reklama na serwisach Otwartego Oprogramowania,
2. Wciąż aktywny produkt przyciąga nowe twarze.
Oby tylko nie robili 3D. I nie zrobią, ponieważ nic nie zrobią.Omnixus pisze:Skoro tak ciężko będzie uzyskać kod źródłowy nie dałoby się jakoś zmobilizować firmy ZuXXez do kontynuowania pracy nad K&M??
Szkoda, że kodu nie udostępnili, a już miałem taką wielką nadzieję, a tu dupa blada. Chociaż ci z ZuXXez mają rację. Ktoś by mógł wydać na zewnątrz kod i jakaś napalona grupa, by zaczęła robić nową grę na tym silniku i przypisać do siebie prawa.