Nie ma korzyści - nie ma kodu (...) (23.07.2009)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

SobonPiotrQ pisze:Jeszcze jedno małe spostrzeżenie. Mam wrażenie, że SruXez w swojej ogromnej pazerności, liczy, że zaoferujemy za te źródła kasę, podejrzewam, że będą chcieli całkiem sporą kasę, za ten śmieszny kod. Osobiście uważam, że takie próby powinny zostać wyśmiane, bowiem lepiej wyjdzie zacząć kod od zera, nawet z nowymi animacjami, budynkami i innymi takimi.
No właśnie problem(?) w tym, że na anglojęzycznym forum, w tym temacie, do którego link podałem w newsie, fani zaczęli zastanawiać się nad tym, czy nie zrzucić się na ten kod. Zaczęli też gdybać, jakiego rzędu kwota mogłaby ich zadowolić.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tora1996 »

Albo spam na skrzynkę Olhmanna ;) ;P
Pozdrawiam, tora1996.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Decyzja ta nie należała do Ohlmanna, nie pracuje on w Zuxxez. Zresztą, przeczytaj to.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tora1996 »

To, że na knights.sztab.com/forum/ udzielałem się w angielskim dziale to nie znaczy, że znam angielski :) Ja się w szkole uczę niemieckiego :) I to tylko 3 lata, więc wiele nie znam :)
Pozdrawiam, tora1996.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

lucbach pisze:
SobonPiotrQ pisze:Jeszcze jedno małe spostrzeżenie. Mam wrażenie, że SruXez w swojej ogromnej pazerności, liczy, że zaoferujemy za te źródła kasę, podejrzewam, że będą chcieli całkiem sporą kasę, za ten śmieszny kod. Osobiście uważam, że takie próby powinny zostać wyśmiane, bowiem lepiej wyjdzie zacząć kod od zera, nawet z nowymi animacjami, budynkami i innymi takimi.
No właśnie problem(?) w tym, że na anglojęzycznym forum, w tym temacie, do którego link podałem w newsie, fani zaczęli zastanawiać się nad tym, czy nie zrzucić się na ten kod. Zaczęli też gdybać, jakiego rzędu kwota mogłaby ich zadowolić.
No jeśli już tak się stanie to spoko, ale pod jednym sensownym warunkiem. Niech całkowicie zrzekną się praw do gry na rzecz fanów, takie ostateczne wykupienie produktu. Bo jeśli jeszcze później jakiś balas będzie chciał się do tego wtrącać, to po prostu szkoda kasy.

Osobiście jednak dalej twierdzę, że nie ma sensu za to płacić, są lepsze otwarte gry, one też potrzebują znakomitości do pomocy w rozwijaniu.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

No tak ale dla nas fanow uzyskanie tego kodu jak widac jest bardzo wazne...
A to ze nie chca go udostepnic to wynika z tego ze nie beda mieli np zysku.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

kamtpr pisze:No tak ale dla nas fanow uzyskanie tego kodu jak widac jest bardzo wazne...
A to ze nie chca go udostepnic to wynika z tego ze nie beda mieli np zysku.
Nie mają z tego żadnego zysku niezależnie od tego czy kod udostępnią, czy też go nie dadzą. Więc nie kwestie zarobkowe tutaj w grę wchodzą. Też chciałbym uzyskać ten kod, ale jeśli trzeba żebrać, to ja dziękuję, są ciekawsze projekty.

To jak bardzo pazerny jest ZuxxeZ jest jak dla mnie patologiczne. Mi byłoby wstyd.
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

No wlasnie o tym mowie, ze nie beda mieli zysku, a gdyby nam udostepnili to by moze chcieli z tego co stworzymy jakies profity. W swiecie biznesu rzadzi przede wszystkim kasiora :D
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

kamtpr pisze:No wlasnie o tym mowie, ze nie beda mieli zysku, a gdyby nam udostepnili to by moze chcieli z tego co stworzymy jakies profity. W swiecie biznesu rzadzi przede wszystkim kasiora :D
Zyski mogłyby być generowane z następujących powodów:
1. Reklama na serwisach Otwartego Oprogramowania,
2. Wciąż aktywny produkt przyciąga nowe twarze.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Omnixus pisze:Skoro tak ciężko będzie uzyskać kod źródłowy nie dałoby się jakoś zmobilizować firmy ZuXXez do kontynuowania pracy nad K&M??
Oby tylko nie robili 3D. I nie zrobią, ponieważ nic nie zrobią.

Szkoda, że kodu nie udostępnili, a już miałem taką wielką nadzieję, a tu dupa blada. Chociaż ci z ZuXXez mają rację. Ktoś by mógł wydać na zewnątrz kod i jakaś napalona grupa, by zaczęła robić nową grę na tym silniku i przypisać do siebie prawa.
Odpowiedz