Magia i Miecz (Talisman)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Jest sobie średniowieczna kraina (fantasy). Jest sobie korona władzy i ponad 60 poszukiwaczy chce ją zdobyć i władać całą krainą... niby popularny temat - zdobyć przedmiot, dzięki któremu staniesz się najpotężniejszy... co innego jak spokasz na swej drodzy wrogów: bandytów, demony, smoki (króla smoków, księcia smoków, smoki mrozu, ognia, śmierci, smoki burz, grzmotów, czerwone, czarne, złote smoki), dzikie zwierzęta; nieznajomych: trędowatych, wojowników, inne mityczne i nie mityczne istoty; przyjaciół: zjawy, magów, przewodników po tej tajemniczej krainie, itd...
W grze można znaleźć - zebrać - całą masę przedmiotów magicznych, jak i nie magicznych. Spotkać wiele, wiele postaci, a jak ktoś posiada inne plansze - z planszy głównej można wejść na iinną: planszę miasta, jaskini, podziemi, itp.
Gra wciąga i można w nią grać godzinami, dniami... tygodniami. Prawdziwa gra komputerowa przeniesiona na rzecz materialną. Tysiące kart do gry - karty postaci (np. takiego orka) karty zdarzeń (np. nalotu smoków), czarów (np. teleportacji), miejsc (np. magicznego jeziora), karty przedmiotów (np. hełmu), poszukiwaczy (np. morloka), ekwipunku (np. miecza), i inne. Jest także cała masa żetonów odpowiadającym współczynnikom siły, złota, wytrzymałości, mocy itd...
A na razie to tyle... nie chce mi się pisać, więcej podam na gg - a tak to zajżyjcie na link z poprzedniego postu
W grze można znaleźć - zebrać - całą masę przedmiotów magicznych, jak i nie magicznych. Spotkać wiele, wiele postaci, a jak ktoś posiada inne plansze - z planszy głównej można wejść na iinną: planszę miasta, jaskini, podziemi, itp.
Gra wciąga i można w nią grać godzinami, dniami... tygodniami. Prawdziwa gra komputerowa przeniesiona na rzecz materialną. Tysiące kart do gry - karty postaci (np. takiego orka) karty zdarzeń (np. nalotu smoków), czarów (np. teleportacji), miejsc (np. magicznego jeziora), karty przedmiotów (np. hełmu), poszukiwaczy (np. morloka), ekwipunku (np. miecza), i inne. Jest także cała masa żetonów odpowiadającym współczynnikom siły, złota, wytrzymałości, mocy itd...
A na razie to tyle... nie chce mi się pisać, więcej podam na gg - a tak to zajżyjcie na link z poprzedniego postu
Drogi Admie - rzeczy jest tu 5 razy więcej niż napisałem
Każdy poszukiwacz ma swoje wypisane "Specjalne Zdolności" (Każdy ma inne) i te zdolności wykorzystuje: to podczas ruchy, to walki, to w danych miejscach itp. Każda karta miejsca, postaci, przedmiotu, czaru i innych rzeczy ma swój dokładny opis (często ze wstępem jak np. "idąc po tej pięknej krainie, dostrzegasz zbliżającego się nieznajomego, który proponuje ci: - rzuć kostką, jeśli chcesz skorzystać z propozycji... " coś właśnie takiego 
ja tego nigdy, przenigdy ni esprzedam... ale gdybym już miał sprzedawać - to pierwsze wydanie gry (+ wszystkie dodatki) byłyby warte fortunę
, a są naprawdę w niezłym stanie jak na swoje lata...
Jednakże nie wyzbędę się M&M, bo wiem że łączę z tym mnóstwo dobrych wspomnień z daawnych lat i głupstwem byłoby zmarnować "narzędzize" dobrych wspomnień za zwykłe pieniądze... mnóstwo moich znajomych ma równierz mnóstwo wspomnień gdy grali ze mną i raczej oni też by nie byli szczęśliwi...
Jednakże nie wyzbędę się M&M, bo wiem że łączę z tym mnóstwo dobrych wspomnień z daawnych lat i głupstwem byłoby zmarnować "narzędzize" dobrych wspomnień za zwykłe pieniądze... mnóstwo moich znajomych ma równierz mnóstwo wspomnień gdy grali ze mną i raczej oni też by nie byli szczęśliwi...
tick pisze:miałem ta gre bardzo fajna sprzedałem ja pare miesiency temu na alegro jakiemus olo z wawy ale mimo tego polecam fajne wciaga
eh, czas ożywić ten temat...
ile dodatków miałeś, jeżeli wogóle miałeś coś prócz podstawowej części...
Ostatnio zmieniony 02 mar 2007, 23:31 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.