Nie ma korzyści - nie ma kodu (...) (23.07.2009)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

robi29 pisze:
Omnixus pisze:Skoro tak ciężko będzie uzyskać kod źródłowy nie dałoby się jakoś zmobilizować firmy ZuXXez do kontynuowania pracy nad K&M??
Oby tylko nie robili 3D. I nie zrobią, ponieważ nic nie zrobią.

Szkoda, że kodu nie udostępnili, a już miałem taką wielką nadzieję, a tu dupa blada. Chociaż ci z ZuXXez mają rację. Ktoś by mógł wydać na zewnątrz kod i jakaś napalona grupa, by zaczęła robić nową grę na tym silniku i przypisać do siebie prawa.
Po pierwsze to mogą wybrać taką licencję, która nakazuje podanie oryginalnego twórcy produktu, chociaż kawałka. A inna sprawa to nie znam idioty, który w swoim produkcie chciałby wykorzystać tak fatalny, tak zabugowany i tak niedopracowany kod. Ja już dawno mówiłem, KaM jest grą spieprzoną technicznie niemal pod każdym względem. Otwarcie źródeł może pozwolić na usunięcie tych najbardziej niedokołysanych. Są znacznie lepsze gry od KaM, które dodatkowo mają otwarte źródła.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Zawsze można naprawić kod.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: SobonPiotrQ »

robi29 pisze:Zawsze można naprawić kod.
To tak, ale dalej nie jestem w stanie pojąc czemu istoty pewne w swej mendowatości nie chcą go ujawnić. Staoi za tym zjawisko zwane suknisyństwem. :P
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Prawda. Tak jak ktoś tu już wspomniał o psie ogrodnika.
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

Podpisuję się pod wszystkim, co powiedział SobonPiotrq.
Tez nie mogę wyjść z podziwu, jak durne jest postępowanie Zuxxez i paru innych firm obsługujących tą grę.

Chcemy zrobić remake gry, kompletnie za darmo, a oni chcą żebyśmy im jeszcze płacili za to, że łaskawie dadzą nam jakieś ochłapy bez supportu?

No przepraszam bardzo, ale to nie pierwsze prośby, mój żołądek już wcześniej na nazwę "Zuxxez" reagował skurczami, teraz jak powiem "Zuxxez" to muszę w dodatku iść umyć zęby bo jakoś mi nie schodzi ten wstrętny posmak...
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
apis
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: apis »

Witam wszystkich.

Powiem parę słów na temat. Jeśli parę osób ma inteligencję większą od inteligencji kamienia polnego, to mogliby się zmówić i zacząć tworzyć freeware'ową wersję KaM ,wraz ze wszystkimi bajerami. A nie chodzić, robić petycje, błagać, prosić, kląć, grozić, szantażować, itd. Ci, co wyprodukowali oryginał, zawsze są po stronie zwycięzców, bo wiedzą, że wcześniej czy później ktoś będzie chciał zrobić dodatki na bazie oryginału. I dlatego mówię: Dajcie sobie spokój z oryginałem, a zacznijcie myśleć rozwojowo.

To tyle, jeśli chodzi o moje przemyślenia.
apis
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: apis »

A to przepraszam za moją niefortunną wpadkę. I jeszcze jedno pytanie: Czy w ten nowej freeware-owej wersji KaM, będzie to wszystko, co było w oryginale (razem z dodatkiem), czy też od razu dojdą nowe elementy?
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Z tego co wiem to Krom mówił, że na początek chce zrobić tak samo jak KaM, a potem ewentualnie coś dodać jeśli będzie taka potrzeba.
KAMPANIA:
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Z tego co czytałem, kusiło go, aby dodać wieżę, która miała odsłaniać mgłę wojny (oczywiście mgły nie ma, może zostanie dodana) tak tylko, żeby był jakiś nowy budynek. Ale zrezygnował w ostatniej chwili.
A nowe cuda będą dodawane na pewno.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Z tego co wiem nie zrezygnował z tych wież (jeśli się mylę to chciałbym zobaczyć źródło); po prostu tak jak mówi PinCheR wszelkie dodatki są mniej ważne niż podstawowa funkcjonalność TSK.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Odpowiedz