Poszukuję gry.

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Poszukuję gry.

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Witam. Ostatnio poszukuję jakieś ciekawej gry. Mam jednak co do tej gry wymagania bo nie chce grać w jakiś chłam. Moje wymagania:
- poszukuję gry rpg
- musi być ona po polsku
- najlepiej żeby była w klimatach kosmicznych bądź postapokaliptycznych (w fallouta już grałem) choć inne też możecie podawać
- Gra bez jakiś szalonych wymagań. Najlepiej pasuje mi taka do 1 GB.
- Może być 3d albo 2d to mi nie przeszkadza

Mam nadzieję że mi pomożecie. Z góry dziękuje.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Jeśli chodzi o Science-fiction - polecam Mass Effect, ew. Star Wars: KotOR. A jeśli chodzi o szersze ramy gatunku (fantasy) - Baldur's Gate, ew. Icewind Dale i Neverwinter Nights. Możesz spróbować odpalić Dragon Age. Od biedy może być też Jade Empire.
Tylko to mi przychodzi do głowy (siekanek typu Diablo podawał nie będę ;P). Wszystkie gry są autorstwa... jednej firmy, konkretniej BioWare.
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

SpellForce
Gra ekonomiczno/RPG

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fabuła gry osadzona została w realiach fantasy, aczkolwiek nie chciałbym zdradzać zbyt wielu szczegółów, główny wątek jest bowiem niezwykle ciekawy, a zakończenie, podobnie jak w dobrej kinowej produkcji, zaskoczy niemal każdego, dając przy tym szansę na kontynuację (dodatek do gry miał właśnie swoją premierę). Kontynent, na którym rozgrywa się akcja gry, w przeszłości był świadkiem ogromnego kataklizmu, do którego doprowadzili żądni władzy magowie. Teraz jest on rozdzielony na szereg wysepek, które połączono magicznymi portalami. Jeden z ocalałych magów, w kilka lat po wspomnianej katastrofie, założył tytułowy Zakon Świtu i przystąpił do odbudowy zniszczonego świata. My zaś wcielamy się w rolę obdarzonego nadprzyrodzonymi siłami bohatera, który zgodnie z tym, co podają przepowiednie, ma stanąć do ostatecznej walki z siłami zła. Powtórzę raz jeszcze, to co pozornie może wydawać się nieco błahe w praktyce sprawdza się wyśmienicie. Warto też przy okazji zaznaczyć, iż sama gra jest dość długa, do odwiedzenia jest około dwadzieścia wysp. Miejsca te bada się co prawda w ustalonej przez producentów kolejności, aczkolwiek zdarzają się nieliczne wyjątki. Do niektórych lokacji wraca się również powtórnie, na przykład w celu zaliczenia jakiegoś pobocznego zadania.

Neverwinter Nights 2
Gra RPG

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wydana cztery lata temu pierwsza część serii niewątpliwie odniosła sukces i zapisała się na stałe w annałach gatunku role-playing game. Cóż było w niej tak niezwykłego? Odpowiedz jest bardzo prosta, niemal wszystko, oprócz trybu "single player", który według wielu był bardzo słaby. Mocnymi punktami Neverwinter Nights był świetny tryb "multiplayer" oraz bardzo rozbudowany edytor gry. Dzięki temu gra przez ostatnie lata nadal żyła. A dodatków do gry nie byłem w stanie zliczyć, bo jedne dane przeskakiwały kolejne, w każdym bądź razie były ich tysiące, co zapewniło grywalność tytułowi do dzisiaj. Warto też wspomnieć, że gra bazowała na zasadach "Dungeons & Dragons" w wersji 3.5. Trudne zadanie zostało postawione jej następczyni. Jak sprostała temu zadaniu? Przekonamy się już wkrótce, pora wgłębić się w naszego Neverwinter Nights 2.
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Jak na mój komp podaliście trochę za duże wymagania a po za tym prosiłem o jakąś grę do 1 GB max 2GB.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Może to niewiele ma wspólnego z kosmosem, ale czy grywałeś w Gothika?
Do "jedynki" i "dwójki - Nocy Kruka" powstało mnóstwo ciekawych fanowskich modyfikacji, zapewniających grę na dłuuuugie godziny.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

Gorky 17

Bardzo dobra, polska produkcja.
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
Awatar użytkownika
Miniu
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Miniu »

Morze cię zainteresować gra temat wyżej ale także heros 5.
Nie są to gry z tematyką kosmosu też nie rpg ale są to bardzo fajne strategie.

EDIT: Teraz 4 tematy poniżej ale chodzi o heroesa 3
Kampania: The Indian rebellion
& Lancetnik
Misja 1-2 = 100%
Misja 3 = fabuła 50% mapa 90% skrypt 0%
Odpowiedz