Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Sprawdź, czy wszystko jest ustawione w porządku (np. weź pod uwagę bug ataku typu 2, powtarzającego się z opóźnieniem - musisz wcześniej ustawić niemożliwy do wykonania atak pojedynczy). Zajrzyj też do tutoriala Dark Lorda, przyklejonego w tym dziale. Ataki są jedną z trudniejszych rzeczy w kodowaniu misji, więc trzeba mieć do tego nieco cierpliwości.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
megadiabollo
Użytkownik Forum

Post autor: megadiabollo »

Jutro obadam bo ja mam atak ustawiony powtórzeniowy jak maja po 20 armii każdej jednostki.Próbowałem ataku pojedynczego <kombinacja na 2 minuty 60 armii by szło> ale też stali w froncie:D:D
Awatar użytkownika
eks
Użytkownik Forum

Post autor: eks »

Daj na atak powtarzający się, ustawiając przy tym liczbę żołnierzy, ale zaznaczając, żeby wróg sam wybrał sobie kim ma atakować, nie zapomnij również o tym by dać jako cel najbliższą jednostkę, jeżeli chcesz zaatakować pobliskich żołnierzy, a jeżeli budynki to najbliższy budynek względem pozycji.
megadiabollo
Użytkownik Forum

Dzięki za pomoc.Ustawiłem by brało samo 60 żołnierzy i szli na budynek :D przez most D:D::D:::D:D

---złączono posty---

Znów mam problem zrobiłem misje i jak włączam ją to piszę po sekundach 2 że misja wypełniona a cele misji i przegranej ustawiłem<tylko ustaw po osiągnięciu celu sie odznacza> czemu taki problem??
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Nie pisz kolejnego posta, jeśli ostatni jest Twojego autorstwa, a nie ma potrzeby podbijania tematu - przeczytaj regulamin jeszcze raz.

Prawdopodobnie ustawiłeś coś źle. Nie używaj zaawansowanych ustawień, chyba że wiesz, co robisz. Pamiętaj, że nie można ustawić więcej niż 10 celów i wiadomości - każdy kolejny jest ignorowany. Zobacz jeszcze, czy nie pomyliłeś numerów drużyn.

Jeśli nadal masz problem, wklej na forum wszystkie linijki skryptu zaczynające się od !ADD_GOAL
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
mori10
Użytkownik Forum

Post autor: mori10 »

Czy wie ktoś może skąd wezmę obiekty ? drzewka itd?... do mapy :)
Zagram ch&#281;tnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: Toczek »

mori10 pisze:Czy wie ktoś może skąd wezmę obiekty ? drzewka itd?... do mapy :)
Saperka w łapę, wchodzisz do parku i sobie zbierasz. Ale jak teraz drzewka wykopiesz, to Ci się nie przyjmą, zima to niedobra pora na przesadzanie. Będziesz miał na mapie pousychane, o ile uda Ci się je jakoś do komputera wsadzić.

A na serio, to przecież to jest w edytorze, w jednej z zakładek. No chyba, że Krom postanowił uprościć interfejs i gdzieś to schował...
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, kt&#243;rzy ceni&#261; sobie wymagaj&#261;c&#261; my&#347;lenia rozgrywk&#281; na poziomie.
megadiabollo
Użytkownik Forum

kuba11100 pisze:Nie pisz kolejnego posta, jeśli ostatni jest Twojego autorstwa, a nie ma potrzeby podbijania tematu - przeczytaj regulamin jeszcze raz.

Prawdopodobnie ustawiłeś coś źle. Nie używaj zaawansowanych ustawień, chyba że wiesz, co robisz. Pamiętaj, że nie można ustawić więcej niż 10 celów i wiadomości - każdy kolejny jest ignorowany. Zobacz jeszcze, czy nie pomyliłeś numerów drużyn.

Jeśli nadal masz problem, wklej na forum wszystkie linijki skryptu zaczynające się od !ADD_GOAL
hehehe te goal się nie dodawały to wziąłem w edytorze z innej opcji dodałem i już działa ;d
mori10
Użytkownik Forum

Post autor: mori10 »

ale gdy włączam Kam Editor Kroma ten najnowszy ,pisze Object has disabled coś takiego i nie ma... w zakładce objects :/
Zagram ch&#281;tnie przez internet [TPR]
GG-13088331
Internet 2mb/512
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Obstawiam, że nawet nie przeczytałeś dokładnie treści komunikatu i nie chciało ci się wkleić jej do jakiegoś translatora online. Poza tym było, poszukaj, bo nudzi mnie już odpowiadanie na jedno pytanie kilkudziesiąty raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.