Nostradamus

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Na temat moherowych zombie lepiej nie żartować... Kto wie, co się wydarzy? :twisted:

Nie rozumiem tego wyczekiwania do 2012. Niby widziałem kilka ostatnich końców - nie ma w nich naprawdę nic ciekawego.
(poza tabliczką)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

Z tego, co widzę tego Nostrachamusa wszędzie w internecie pełno.
Nie wiem, co za kretyn to wymyślił.
Nie wiem, co za kretyni to na poważnie rozpowszechniają
Nie wiem, jacy kretyni traktują to jako argument w pseudomerytorycznej dyskusji.
I naprawdę boję się, czy nasze społeczeństwo już naprawdę tak do reszty skretyniało. Czy nie ma ambitniejszych rzeczy do poczytania?
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Nostradamusa Toczku... Nostradamusa.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Toczek pisze:I naprawdę boję się, czy nasze społeczeństwo już naprawdę tak do reszty skretyniało.
A mówią, że to w średniowieczu ludzie byli ciemni.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Neostradamusa pełno, tak jak było (jest?) wszelkich Jozinów z Bazin, Hardkorów, daj kamienia i całej reszty. Ot taka głupota, często rozsyłana, tyle że trafiła nawet do telewizji.

Maniacy teorii spiskowych miewają ostro narąbane w głowach.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

kuba11100 pisze:trafiła nawet do telewizji.
No to żeś mnie teraz rozłożył na łopatki. Całe szczęście, że telewizji prawie nie oglądam bo jakbym zobaczył tobym chyba pudło za okno wyrzucił i jeszcze be kogoś zabiło...
W Chinach trzęsienie ziemi, a oni o Nostradamusie. Ideał sięgnął bruku.
kuba11100 pisze:Maniacy teorii spiskowych miewają ostro narąbane w głowach.
Debile też.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 12:01 przez Toczek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Nie kanały informacyjne (btw. te od sobotniej tragedii nie zmieniają tematu, chociaż wcześniej pokazywały głupoty rodem z imageboardów), ale na niektórych typu National Geographic się takie rzeczy widziało (przepowiednie, końce świata itp.).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Skoro już mowa o 2k12 to nic z tego nie będzie, nie cieszcie się tak :D. Jedyne co może się wtedy wydarzyć to przebiegunowanie Ziemi (naukowcy twierdzą, że powinno być w niedługim czasie) i co najwyżej może się skończyć tzw. nasza era. Oczywiście drobne kataklizmy naturalne mogą się zdarzyć i może spaść też temperatura planety, ale końca świata nie będzie.

BTW. Nostradamus nie mógł być Majem, bo on przewiduje koniec świata na rok 3797 :P. Ostatnio też spotkałem jakąś przepowiednię bułgarskiej czarownicy, która twierdziła, że w tym roku ludzie opuszczą Ziemię i przeniosą się na inne planety (tak, liczba mnoga). Szkoda, że nie dożyję, bo chciałbym to zobaczyć (lub nie). Mógłbym mieć okazję powiedzieć "a nie mówiłem, że nic się nie stanie?"

Chociaż swoją drogą kiedyś musi to się stać, najpóźniej za jakieś kilkaset milionów lat jak słońce się wypali :)
KAMPANIA:
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

PinCheR pisze:Chociaż swoją drogą kiedyś musi to się stać, najpóźniej za jakieś kilkaset milionów lat jak słońce się wypali :)
Nawet później... Słońce sobie "pożyje" jeszcze kilka miliardów lat. Osobiście nie doszukiwałbym się końca świata w zakończeniu żywota naszej gwiazdy. Najprawdopodobniej wcześniej pierdyknie nas jakaś asteroida, obok (znaczy parę lat świetlnych od Układu Słonecznego) wybuchnie supernowa, wymordują nas przybysze z innych planet (o ile tacy istnieją), albo zrobimy to sami. Tak czy siak "finał" będzie widowiskowy - bilety wyprzedane.
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Przepowiednie Nostradamusa to ściema - o dziwo zawsze się pojawiają tuż po jakiejś tragedii. I nie chodzi tu o jego język - bo styl jest poprawny (prorocy zawsze używali metafor, symboliki, czasu nieokreślonego itp) ale ten znachor nie był prorokiem. Choć nie ukrywam, że obecnie i tak mam wiele obaw co do rosjan (niezaleznie od jakichkolwiek "plotek" internetowych... :niedowiarek: )

Poza tym wydaje mi się, że nie doczekamy końca słońca (ale rym). Człowiek ze swej natury jest zły - mam przekonanie, że sami się powybijamy - jak nie przez jakąś wojnę, to przez jakąś pierwszą lepszą nowoczesną bombkę rosjan, lub te super-biper turbo-hiper-super-biper-fizykalne eksperyment naukowców w Europie. :zraniony:

Natomiast bardziej od przepowiedni tego marzyciela bawią mnie łańcuszki internautów - do dziś dostaję ich kupę na mejle i to się nie kończy! Dla przykładu wymyślę jeden z nich: :coongada::
Właśnie dzisiaj przeleciał bloid nad pacyfikiem. Jest to znak, że wkrótce czipsy Lays będą tańsze o 10 gr! Wyślij to 10 000 osobom, bo inaczej spadniesz ze schodów i złamiesz kręgosłup. Jeśli zaś wyślesz, to dostaniesz kijem po tyłku i kilo soli na drogę od pani Goździkowej. Prześlij to w ciągu 10 sekund, bo umrzesz! :smiesne:

:usmiech:
Obrazek
Odpowiedz