Nasza Klasa - Pokaż się

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Masz NK

TAK
16
73%
NIE
6
27%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Miniu
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Miniu »

Cavv pisze:Niestety, Facebook coraz bardziej zaczyna przypominać naszą-klasę :roll:
U mnie w klasie Facebook stał się teraz głównym tematem rozmów i odką są tam moi "koledzy" stał się on bardzo podobny do NK i staje się spamerski forum dla "dziewczyn". :roll:

Chyba wiadomo co znaczy cudzysłów. :P
Kampania: The Indian rebellion
& Lancetnik
Misja 1-2 = 100%
Misja 3 = fabuła 50% mapa 90% skrypt 0%
Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Knecht »

Ja zdecydowanie wolę NK . Nie wiem czemu ale facebook wydaje mi się "obcy" ( nie mylić z kosmitą ) a nk jakoś bardziej przyjemniejsze .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Tak to już jest - jak coś się zrobi bardzo popularne w Internecie, potem jest zalewane przez pokemony, trolle i całą masę innych uprzykrzających innym życie typów.

Może tak wrócimy do tematu, kto chce, niech umieści zdjęcie (proponuję bez konieczności posiadania dodatkowych kont).

A może jednak ktoś z Was robi sobie sam zdjęcia bez samowyzwalacza?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Karol »

To ja jestem założycielem konta fikcyjnego na NK KaM-a, bo stwierdziłem, żę nie ma i tak o założyłem, żeby było dla miłośników tej gry :)

Jeśli chodzi Wam o NK czy Facebooka to są portale gdzie ludzie " tracą " czas na wiecie co :) Ja tam mam konto na NK czy Facebooka, żeby było :)

Ciekawostki na temat tych portali są ciekawe :) Nk założyli dwóch studentów z Wrocławia, po to aby dostać ( piątki w indeksie ) oczywiście na zaliczenie :) zapewne pokazali informatykowi, który był egzaminatorem swoją pracę, która stała się potem sławna w Polsce :) A ten co założył Facebooka jest najmłodszym miliarderem :)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Karol pisze:Ciekawostki na temat tych portali są ciekawe :)
Ciekawostki z tych portali na temat własnych znajomych też bywają ciekawe :)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Ja powiem tak:

Nk kopiuje rzeczy z fejsbuka i fotki, ostatnio wyszedl na nk nowy regulamin mowiacy o tym ze ktokolwiek moze sciagac fotki z nk innych osob i te osoby osmieszac i nic im nie zrobisz jak pojdziesz nakablowac bo taki jest regulamin nk;p.

U mnie w klasie sporo osob przemigrowalo z nk czy fotki na fb, jakby nie patrzec fb jest oryginalne a z takiego nk powstaja stronki typu nasi menele.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

kurzel131 pisze:Ja powiem tak:

Nk kopiuje rzeczy z fejsbuka i fotki, ostatnio wyszedl na nk nowy regulamin mowiacy o tym ze ktokolwiek moze sciagac fotki z nk innych osob i te osoby osmieszac i nic im nie zrobisz jak pojdziesz nakablowac bo taki jest regulamin nk;p.
Ściema. Zamieszczone w takich portalach np. zdjęcia inni użytkownicy mogą co prawda ściągać je w celu użytku osobistego, ale za samo ośmieszanie może już grozić odpowiedzialność karna bez względu na to, co mówi regulamin.
Kontrowersje związane z nowym regulaminem dotyczyły raczej możliwości wykorzystania wizerunku przez NK i reklamodawców - sami się wypierali uzasadniając, że zmiana była konieczna do wprowadzenia gier i grup, ale zgody mówią zupełnie co innego.
kurzel131 pisze:U mnie w klasie sporo osob przemigrowalo z nk czy fotki na fb, jakby nie patrzec fb jest oryginalne a z takiego nk powstaja stronki typu nasi menele.
Że oryginał to fakt, ale co z tego, jak zawartość jest tworzona niemal wyłącznie przez użytkowników.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Mam NK ale nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz sprawdzałem konto. Natomiast na Facebooka wchodzę regularnie, pomaga mi to kontaktować się ze znajomymi i wymieniać uczelniane wiadomości. Zaś obserwuję niepokojące zjawisko szerzącej się słitaśczyzny oraz komentarzy statusów typu:
"poszedł do sklepu"
"wrócił zmęczony z pracy"
... KOGO TO do jasnej-ciasnej obchodzi? A na dodatek jeszcze klikają lubię to i komentują.. szkoda, że nie ma NIE LUBIĘ tego ;)

P.S.
Pozmienialiście nicki czy coś? Nie rozpoznaję was tu na forum ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Karol »

( Facebooka wchodzę regularnie ) przepraszamy, że to zapożyczyłem, ale jakby tak wspomnieć, że Facebook Polacy odkryli II połowa 2010 roku, a Ja mam konto na fejsie od 2008. Od znajomych się dowiedziałem o fejsie byłem w Anglii i pytali się mnie: Do You have a Facebook ? Małe zdziwko i tak mam :)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Karol pisze:Facebook Polacy odkryli II połowa 2010 roku
Nie wydaje mi się, by Polacy mogli być w stanie stać się zapóźnieni w świecie internetu. Mamy przodowych informatyków w światowych realiach. Poza tym społeczeństwo chwyta od zawsze wszystko, co zza oceanu.
Odpowiedz