Tak mam problem i to wielki bo jestem jednym z doświadczonych graczy. Grając na multi 35 pojedynków nie przegrałem żadnego. Co do map to są błędy typu wojska reagują z opóźnieniem. Rekruci chodzą pojedyńczo do Warowni a reszta sobie stoi. Poziom trudności za trudny a jak sobie ktoś sam edytuje skrypty to nie żadna zabawa...Gogoud pisze:Sprawdziłeś wszystkie 14 misji?NightFire pisze:Skrypty to leżą totalnie.Wszystkie misję do poprawy...Nie możliwe, wrogów na jedną mapę może być max siedmiu, nie więcej.NightFire pisze:...ponieważ za szybko przeciwnik atakuje z 50 stron.Są zablokowani? Nie rozumiem Cię...NightFire pisze:Nie da się wojsk poprzestawiać w dalszych misjach.1)Użyłeś "praktycznie" i "graniczy z cudem", więc da się przejść;NightFire pisze:Misje praktycznie nie do przejścia bądź przejście graniczy z cudem.
2)wielu już je przeszło;
3)jak już kilka razy wspominałem, w ostatecznych wersjach zapisanych na dysku obniżyłem radykalnie poziom trudności, niedługo je udostępnię. Będzie dużo lekkozbrojnych i ulubionych, słabych żołdaków.
A może trzeba troszkę pomyśleć nad taktyką? Wczytać misję kilka razy? Zostawić w wiosce trochę wojska do obrony? Poćwiczyć najpierw na prostszych misjach?A wg mnie ma odpowiednie, nawet w tej wersji, w którą grasz. Przynajmniej kochana metoda z wywabianiem wroga łucznikiem się tu przydaje - bo owszem, szturm na wroga to bezsensNightFire pisze:Przeciwnik dostaje za dużo wojska ilości kosmiczne według mnie.
Dokładniej się nie da. Jedyne, co jeszcze poprawię, to misje nr 9 i 19. 9 - bo mi się skarżono na błędy i faktycznie, jeszcze ją uproszczę i odciążę. 19 - bo jeszcze nie jest do końca przetestowana.NightFire pisze:I te skrypty... Popraw naprawdę i potestuj dokładnie.Jeszcze niedawno miałeś pretensje o mapy. A skrypty są dobre, nie ma błędów typu ginący z głodu wrogowie, brak niektórych budynków czy też głupie zachowanie wrogów. Nie, skrypty są dobrze zrobione, tylko wróg jest silny i nie da się wytępić głupim wywabianiem z wiosek. Atakuje z kilku stron i jest cwany. A tego jeszcze nie było. No, może trochę w kampanii Dark Lorda, w kilku misjach, zwłaszcza w misji nr16 (która też miała sporo błędów).NightFire pisze:Bo mapa to nie problem ale skrypty...
NightFire, jeśli rzeczywiście masz problem, poczekaj na ostateczną wersję kampanii (będzie w tym miesiącu). A jeśli dalej nie będziesz sobie radził, to poćwicz na prostszych misjach![]()
I nie pisz tekstów typu "skrypty leżą totalnie", mówiąc o poziomie trudności. Skrypt to skrypt, leży, gdy są w nim błędy.
Poziom trudności to inna bajka.
Jeśli rzeczywiście jest sporo za duży, powiedzcie, proszę, jeszcze bardziej go zmniejszę. Ale tylko, jeśli dużo osób wyrazi swe zdanie.
No i oczywiście zmniejszanie poziomu zajmie mi trochę czasu.
[nowe misje] Gogoud
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Oba błędy są normalnymi, zawsze spotykanymi w grze błędami. Nie czytasz tego, co piszę w postach ani fabuły gry.NightFire pisze: Co do map to są błędy typu wojska reagują z opóźnieniem. Rekruci chodzą pojedyńczo do Warowni a reszta sobie stoi.
Tego niestety nie rozumiem.NightFire pisze:Poziom trudności za trudny a jak sobie ktoś sam edytuje skrypty to nie żadna zabawa...
To nie wina skryptów, że jednostki wolno reagują. To błąd ratuszowy (o którym mowa przez prawie cały temat- nie zauważyłeś?). Znika (podobno) jeśli zginą wszystkie jednostki z ratusza. Co do rekrutów, to w opisach misji (strona nr 1 w tym temacie) jest wyjaśnienie fabularne , dlaczego tak chodzą. Tak poza tym- tak samo jest w 1 misji TPR- to po prostu utrudnienie- nie błąd. A co do poziomu trudności- jestem raczej kiepskim graczem jeśli chodzi o KAMa, ale jedyne co mi się nie podobało w tych misjach (pierwsze pięć, w inne nie grałem- może się skuszę, jak będzie już cała kampania) to wolne reagowanie jednostek. Spowodowane błędem gry, nie samej misji.
Witam, przeszedłem 9 misji i narazie naprawde bardzo mi sie podoba:) Misje ciekawe przy tym trudne, ale to bardzo dobrze tak ma być:) Odemnie wielki pozytyw i szacun dla Ciebie kolego za włożoną prace:)
Jestem bardzo ciekaw następnych misji naprawde nie rozumiem głosów w tym temacie osób które narzekają że jest za wysoki poziom, nie wiem jak oni przeszli orginalne etapy w takim razie...
"weterani":PPPP
Jestem bardzo ciekaw następnych misji naprawde nie rozumiem głosów w tym temacie osób które narzekają że jest za wysoki poziom, nie wiem jak oni przeszli orginalne etapy w takim razie...
Chcesz dostać łomotoć w Knights nad Merchants po sieci?:) zapraszam 6268717gg:)
Przeszedłeś dziewiątą? I nie miałeś błędów?ss20 pisze:Witam, przeszedłem 9 misji i na razie naprawdę bardzo mi się podoba:) Misje ciekawe przy tym trudne, ale to bardzo dobrze tak ma być:)
Bardzo dziękuję, miło mi czytać te słowa.ss20 pisze: Ode mnie wielki pozytyw i szacun dla Ciebie kolego za włożoną prace:)
Trochę go zmniejszyłem, głównie w ten sposób, że każda z drużyn wroga ma około 10 jednostek na początku misji mniej, przez co wolniej zaczyna atakować i mamy czas na rozbudowę.ss20 pisze:Jestem bardzo ciekaw następnych misji naprawdę nie rozumiem głosów w tym temacie osób które narzekają że jest za wysoki poziom, nie wiem jak oni przeszli oryginalne etapy w takim razie..."weterani":PPPP
To bardzo dobrze. Potrzebuję KAŻDEJ porządnej opinii.Rycerz pisze:NightFire wszystkich krytykuje Diabelsko szalony
NightFire taką wystawił, napisał dość dokładnie, co mu się podobało, a co nie.
Pomyśl, ilu jest takich, co zagrają i nic nie napiszą...
Wrzucam screeny z ostatecznych wersji misji, przed chwilą skończyłem testować ostatnią. Nie ma błędów, fajnie się gra.
KAMPANIA ZOSTANIE WYDANA PRZED POCZĄTKIEM PAŹDZIERNIKA.
To już ostateczny termin, potem rozpoczynam studia i może raz za czas będę poprawiał większe błędy.
Pozostało mi jeszcze tylko doszlifować fabułę, kilka osób mi w tym pomaga.