Chciałem poruszyć po latach pewną nurtującą mnie kwestię. Otóż kiedy wydano KAM TPR w chwili, gdy przysłali mi moje nowe pudełeczko KAM, pachnącą farbą książeczkę i świeżo wypaloną CD z grą okazało się, że miałem chwilowo za słaby komputer, aby zagrać w KAM
Jedyna więc możliwość uruchomienia jej była w kafejce internetowej nieopodal mojego osiedla.
GRA BYŁA ŚWIEŻA BEZ ŻADNYCH PATCHÓW ITP. pierwsza wersja. Przez sieć grało nam się dobrze i nic się nie wieszało. W domu też jedynym mankamentem było wyskakiwanie do Windows po zabiciu łucznika.
Dlaczego teraz kiedy gram w tą samą wersję bez patcha mam lagi (ktoś mnie atakuje, ale okazuje się, że ja nie widzę tego samego na moim kompie. Można rzec, że gram z bootem, ale przeciwnik rusza się tak samo, jak osoba tyle, że z opóźnieniem i nie w tych samych miejscach. Gra zaś kończy się w tych samych momentach - czyli jak ja wygram, to niezależnie co widzi na ekranie gracz drugi - nawet jak ma miasto i armię, przegrywa, bo liczy się to, co ma na ekranie najszybszy komputer).
Po zainstalowaniu super, biper patcha mamy taki problem, że budujemy miasto i gdy jakikolwiek gracz zbuduje warownię.. gra wyskakuje do Windows. Skoro nie potrzebowałem patcha i było dobrze, a potem nagle źle. Teraz jest jeszcze gorzej.. to na co komu te patche?