III wojna światowa?

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Wierzysz, że przepowiednia Nostradamusa się sprawdzi?

Tak, ciarki mnie przechodzą kiedy czytam jego przepowiednie.
1
4%
Nie wiem, czy ma racje to zależy od ,,ekspertów'' a nie ode mnie...
6
22%
Nie! To bzudry! Zwyczajny zbieg okoliczności...
20
74%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ChrisEggII »

a u nas w szkole ta ksiazke reklamuja :D
zbieg okolicznosci?
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

;) pisze:zbieg okolicznosci?
Nie... to rządowy spisek!
Awatar użytkownika
Lidi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lidi »

Hmm cieszę się, że temat wzbudził zainteresowanie :]
A co powiecie na to?
Atak Korei Północnej na Koreę Południową
Film
Atak Korei Północnej na Koreę Południową: Ceny akcji na giełdach w Azji lecą w dół
Chiński Shanghai Composite Index spadł na zamknięciu o 1,9 proc. i wyniósł 2 828,28 pkt. Japońskie giełdy nie pracowały dziś z powodu święta narodowego.

Inwestorzy z zaniepokojeniem śledzą rozwój wydarzeń na koreańskiej granicy. Ceny akcji na giełdach spadają. Korea Płn. wystrzeliła we wtorek kilkadziesiąt pocisków artyleryjskich w kierunku południowokoreańskiej wyspy Yeonpyeong na Morzu Żółtym. Korea Płd. odpowiedziała ogniem - poinformowały południowokoreańskie media i wojsko. Według świadków, na których powołuje się południowokoreańska telewizja YTN, w wyniku ostrzału płonie około 60-70 budynków.

Wzajemne ostrzały Korei Północnej i Południowej nie jest jednak jedynym czynnikiem przesądzającym o zniżkach na parkietach. Problemem są nadal kłopoty finansowe Irlandii oraz obawy o zaostrzenie polityki monetarnej w Kraju Środka.

"W rezultacie początek dnia przynosi głębokie spadki na rynkach azjatyckich. Kospi spadł o 0,8 proc. Początkowa próba wzrostu nie powiodła się, ale też w końcówce notowań nastroje nieco się poprawiły. Być może inwestorzy wiążą pewne nadzieje z wypowiedzią prezydenta Korei Południowej, który powiedział, że nie dopuści do eskalacji konfliktu. W Szanghaju główny indeks spadł 1,9 proc., a Hang Seng o 2,2 proc" - pisze w komentarzu giełdowym Emil Szweda, analityk Noble Securities.

Informacje

Czyżby tak miał wyglądać początek III wojny światowej?
Czy Nostradamus na pewno się nie mylił?
Czekam na wasze opinie...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 21:25 przez Lidi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Czyżby tak miał wyglądać początek III wojny światowej?
Czy nostradamus na pewno się nie mylił?
To pytanie powinno brzmieć: Czy Nostradamus(bo nazwę własną zaczynamy od dużej litery) na pewno się mylił?
A czemu, to już się sam domyśl, akurat nie mam czasu udawać mądrego.

Co do dzisiejszych zmagań artyleryjskich to ja widzę kilku kandydatów na główną przyczynę:
1. Jak to któryś doktorek w TiWi powiedział, synuś miłościwie panującego chciał zasygnalizować, że ma krzepę w rękach.

I tu zaczynają się moje prywatne insynuacje.
2. Ktoś chciał zmanipulować giełdy azjatyckie(tak samo jak to się stało po "wojnie" Rosji z Gruzją)
3. Północ szykuje coś grubszego i nie w smak im była wyspa sąsiadująca bezpośrednio, położona tak blisko ich linii brzegowej.
4. Ktoś faktycznie chce wywołać konflikt(bo jak wiadomo, "mało ludzi" korzysta na wojnie)
5. Za wszystkim stoją Żydzi i Masoni.
5 brzmi fajniej niż 4, stąd też ten punkt. ; o

Szekerap, nie popadajmy w paranoję o:
Bardziej bym się martwił zdrowiem psychicznym "prezesa", że tak lokalnie się wypowiem.

\/tam niżej:
Oj tam, miałem na myśli imię, nie początek zdania - ale fakt faktem i tak byłem niepotrzebnie wredny. Przepraszanko.
Swoją drogą, wyjątkowo łagodnie to przyjąłeś. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam : O
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 22:09 przez Wubek, łącznie zmieniany 1 raz.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Ile razy Korea Północna już coś przypadkiem ostrzelała...

Data się nie zgadza, hihi :D

//edit: znalazłem link:
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 34982.html
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Lidi
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lidi »

Wiem, że zdanie zaczynamy wielką literą. Mój błąd. Dzięki Wiedźmin. :)
Awatar użytkownika
Mathias
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mathias »

Żeby przewidzieć III Wojnę Światową, nie trzeba być żadnym wróżbitą. Obecna sytuacja geopolityczna powoduje, iż wojna jest nieunikniona. Najprawdopodobniej punktem zapalnym będzie jedno z poniższych miejsc:
a) Pacyficzny Pierścień Ognia - Chiny vs. USA (dwa najpotężniejsze mocarstwa na świecie zetrą się ze sobą, to oczywiste)
b) Iran (fundamentaliści islamscy tylko czekają na byle pretekst, by wywołać kolejną wojnę religijną. Ahmadineżad jest zdolny do wszystkiego, Amerykanie tak samo)
c) Płw. Koreański (II Wojna Koreańska - same państwa koreańskie nie są tutaj tak naprawdę istotne, na owym półwyspie ścierają się brutalnie wpływy USA i Chin. Gdy tylko Kim Dzong Un, następca Kim Dzong Ila, który niedługo powinien przejąć tytuł I Sekretarza, wypowie wojnę, na którą przygotowywał się jego ojciec, Chiny wesprą komunistyczną północ, a Ameryka demokratyczne południe)
d) Palestyna (popierany przez USA Izrael cały czas toczy wojnę z Palestyńczykami, których popiera świat islamu. Konflikt może się rozlać na cały świat, jeżeli któraś ze stron zdecyduje się na pacyfikację drugiej - typowałbym tutaj Izrael)
Wynika z tego jasno - najpotężniejsze imperium świata współczesnego, czyli Stany Zjednoczone Ameryki Północnej będą ogniwem zapalnym III Wojny Światowej, niezależnie od tego, w którym miejscu się ona rozpocznie. Przeciwko USA wystąpią na początku Chiny lub Iran. Warto by rozrysować układ sił na świecie na III WŚ, czyli kto kogo poprze (moja teoria):

--> Stany Zjednoczone - NATO (Europa Zachodnia i Kanada), Australia, Japonia, Izrael, Korea Południowa i być może Arabia Saudyjska (wnioskuję to po ostatnich publikacjach WikiLeaks)
--> Chiny - Rosja, strefy wpływów chińskich (Korea Północna, Kuba, Płw. Indochiński - Birma
--> Iran - Pakistan, Afganistan, Kirgistan, Palestyna i inne państwa radykalnego islamu, ponadto wsparcie Al-Kaidy, Al-Dżihadu i innych arabskich organizacji terrorystycznych
--> Marionetki: Afryka, Indie, strefy wpływów rosyjskich (Białoruś, Ukraina - to drugie mówię z niepewnością, gdyż w tej chwili kraj ten dzieli się na prawy i lewy brzeg, jak po powstaniu Kozaków w XVII wieku)
Osobny front może także utworzyć Ameryka Łacińska, aczkolwiek bardziej prawdopodobne wydaje się, iż wesprą USA.

W tej wojnie nie będzie zahamowań. Zwycięstwo za wszelką cenę - oto dewiza tych, którzy ją wywołają. Jak zwykle wiecznie do wszystkiego się mieszająca, butna i dumna Rzeczpospolita dołączy do tej wojny, jak zwykle opowie się po stronie USA, jak zwykle zostanie oszukana i jak zwykle to Polacy będą najliczniej umierać za Europę, która jak zwykle się na nas wypnie. Ale tak to jest...

To oczywiście moja teoria, aczkolwiek wiele wskazuje na to, iż taki scenariusz się spełni. Tak jak upadł ład jałtański, tak upadnie i obecny.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Brr... Aż mnie ciarki przeszły :D tak doglębnej analizy to się tutaj nie spodziewałem... I brzmi to co gorsza całkiem sensownie. Ale sam wątpię, żeby taka wojna wybuchła, może mdz. obiema Koreami- ale Północna może pozostać bez wsparcia. Niedawno nawet Chiny potępiły ostatni atak. Inna sprawa, to to, że jeśli taka wojna się zacznie to mamy przerąbane... Na Ziemii jest więcej broni atomowej niż potrzeba, żeby zniszczyć wszelkie życie. Z drugiej strony- to właśnie powód dla którego III w. może NIE wybuchnąć. Bo pomimo, że rząd Chin najprawdopodobniej z chęcią podporządkowałby sobie wszystko i wszystkich, a następnie wprowadził socjalizm, to pewnie nie posunie się do tego, żeby rozwalić wszystko na kawałki. Tym bardziej Rosja i USA. W najgorszym wypadku na Polskę spadnie jakaś atomówka...
gobus1
Użytkownik Forum

Unia Światowa

Odpowiedz z cytatem

Post autor: gobus1 »

A ja uważam, że jak zwykle gdzieś w Środkowej Europie wszsytko się zacznie. Chociaż Niemcy trochę "zdziadziali", ale nie ma tak pazernych chamów jak Ruscy i Niemcy. W sumie juz się zaczęło od zamachu na Kaczyński Force One :)

Teraz kombinują nastepująco. Tworzya się Unia Światowa zwazna One World Goverment OWN, składjąca się z killku Unii. Mamy juz Unię Afrykańska, Europejską, Amerykańska. Tera zbatalia toczy się o to kto będzie tworzył Unię Azjatycką - Rosja czy Chiny. Wyraźnie widać, że doszło do porozumienia Rosjii EU i USA, aby osłabić Chiny. Na tym polu poświęcono też Kaczyńskiego. Amerykanie nie chcą oddać długów Chinom, a Rosjanie czują bliskośc i ekspansyjność Chińczyków ...

Pmiętacie taki serial "Ekipa" ...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

@up:
Czy chodziło Ci o: forum Onet.pl?

Brakuje wzmianki o ludziach-gadach. Wtedy mamy już pełny komplet modnych teorii spiskowych, których zwolennicy przypominają już sektę.

Lepiej skończmy ten offtop, bo aż mnie swędzi, żeby ten temat zamknąć.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Odpowiedz