jestem "świeżakiem" na forum więc najpierw chciałbym się przywitać
ostatnio przypomniałem sobie o KAM i odkurzyłem grę po wielu latach
Gra świetna jednak przy grze sieciowej TCP/IP pojawia się problem... niby wszystko jest ok, gramy sobie na dwóch komputerkach w sieci domowej i BACH... koniec. Gra się wiesza i wyskakuje komunikat "oczekiwanie na dane z komputera ... naciśnij <spację> lub <f1>" jakiś taki ten komunikat dokładnie nie pamiętam. I to jest koniec rozgrywki
Ten komunikat to nie błąd. jeden z graczy musiał wyjść albo przegrać/wygrać. to akurat jest normalne, ja też tak miałem ;]
i po LANie (sieci domowej) będzie ci się mogło nieco ciąć, bo gracie po jednym łączu.
Phoenix_PL pisze:i po LANie (sieci domowej) będzie ci się mogło nieco ciąć, bo gracie po jednym łączu.
A to ciekawostka W LAN-ie ciężko o jakiekolwiek lagi w grach, chyba że ktoś mocno obciąża w międzyczasie router (np. torrenty).
Przede wszystkim radzę spróbować zagrać w TSK, ma mniej bugów (może wieszać w podobny sposób na starcie - trzeba próbować dalej, czasami zaczyna działać po kilku próbach). Tylko uwaga - ze względu na inne problemy (ddraw i wykrzaczanie lobby) hostem będzie musiała być maszyna z XP (gdzie ddraw nie jest potrzebny).
2. Niech jedna osoba zrobi sieć, druga się połączy
3. grajcie przez TCP/IP, a żebyście się widzieli, zrób tak:
- w Hamachi, kliknij prawym przyciskiem na drugą osobę, i skopiuj jej adres IP.
-wklej go w okienko szukania ip w grze
-powiniście sie widzieć.