10 Najlepszych strategii

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Jeśli chcesz naprawdę szybko grać w RTSy, to raczej odpal W3 TFT... : >
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

No dobra... wstyd się przyznać, ale w całym moim życiu grałem dosłownie w kilka a na dysku miałem tylko dwie. A z racji, iż era grania w gry komputerowe się już u mnie dawno zakończyła (a przynajmniej te wymagające karty 3D, więcej niż 50 MB miejsca na dysku i reszty dziwnych wymagań) więc tak oto przedstawia się cała moja lista najlepszych strategii wg mnie:

1. Knights And Merchants
2. Worms Armagedon *
3. KKnD Xtreme
4. Warcraft II **
5. Settlers II **
6. Age Of Empires
7. Little Protectors ***

------
* - podobno wormsy można nazwać grą strategiczną
** - osobiście nie grałem, ale będąc młodym nastolatkiem, kiedy moja ciotka kupiła sobie kompa jeszcze przed moją rodzinką, często u nich bywałem, aby w coś zagrać. Widziałem wtedy jak w to grywali.. fajnie wyglądało ale dla mnie było jeszcze za wczesnie na tak skomlikowane gry
*** - gra zrobiona we fleshu.. niedawno znalazłem w necie, kiedy byłem chory i pozwoliło mi to nie umrzeć z nudów :zraniony:

Jak widać wszystkie moje wymienione gry nalezą jeszcze do epoki kamienia łupanego.. czy może komputera łupanego dyskietkami i CD bez DVD i epoki mp3. :smiesne: Wybaczcie.. reszty strategii po prostu nie znam. Czy to ignorancja zawiniona czy nie - nie interesuje mnie to. :usmiech:
Pozdrawiam :szczerzy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Nie masz czego żałować - nowoczesne "RTSy" niewiele mają ze starą, dobrą mechaniką wspólnego...
Awatar użytkownika
Kanonier
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kanonier »

A ja to nie?Jak się przyjrzysz mojej liście zobaczysz sporo tytułów z epoki "starego" 3D.Mam również sporo kamieni milowych RTS-ów i oczywiście KAM-cia. :szczerzy:

PS:Też lubię Wormsy i WAR 2. :wink:
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

oprocz wymienionych dodam jeszcze:
cossaks (kozacy) i panzer general II
Odpowiedz