którego wroga lubicie najbardziej?
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Michailoff
- Moderator
Minigród
Adm pisze:Źle mnie zrozumiałeś.
Kiedy rozwalamy główny gród LAEMBURGU, ma on, oprócz głównej wieoski, jeszcze dodatkową twierdzę, otoczoną wieżami obronnymi. Tak samo jest w Welfeinie, i prawdopodobnie w grodzie księcia (nie wiem, nie przeszedłem misji 20). Tymczasem żaden gród zielonych i różowych nie ma takowej twierdzy.
Zgadza się. Tylko zielony i różowy nie mają takiej bazki.
Księciunio, niebieski i Lauenburg mają takie minigrody.
Jeśli nie wierzysz to spójrz w edytorze map jest na górze otoczony fosą "sektor"
Barbarzyńcy nie mają podobnie jak zacni obywatele z misji 7 i 14 takich twierdz bo mieć nie mogą.
Również korona nie ma takiej twierdzy, choć w 1 misji warownia stoi na wzgórzu to w środku miasta...
P.S. sorry za ewentualny offtop
-
miecznik12
- Użytkownik Forum
Barbarzyńcy górą!
Ja lubię barbarzyńców. Są w TPR oryginalni, mocni, a [poza tym też dają wsparcie.
Mocne.
Mocne.
-
miecznik12
- Użytkownik Forum
Księciunio, czy jego hordy? xDBlaszak pisze:Mi sie też księciunio podobaBo jest trudny do pokonania i trzeba nad nim troszku pokombinować
Lubię też wrogów pod względem miejsca gdzie miasta budują... Napisałem powyżej że lubie Lauenburga, bo jest sojusznikiem , ma natomiast (prócz 4. etapu - drugiego sektoru miasta) jako sojusznik biedne wioski, które mi sie nie podobają, a to że w piątym etapie sie nie rozbudowywuje, jest według mnie głupie. Tylko tak stoi i czeka aż ze spichrza mu żarcie zniknie... żeby chociasz zbudował budynki do chleba...
Podoba mi się bardzo ta "naturalna twierdza", jak to narrator ujął (nie pamiętam który to wróg i etap). Bardzo fajnie zrobione według mnie miasto - niestety wroga pokonałem - o dziwo - w tempie błyskawicznym... mimo, że miał chyba najfajniej zrobioną bazę z całej gry... Oczywiście o Księciu też wspomnę, że ten ma dosyć upiorne tereny i miejsca ma chyba jako wróg najwięcej... Mógłby tam zrobić setki zapasowych oddziałów... i jeszcze by miał dużo miejsca xD
-
Sir Diego von Cristo
- Użytkownik Forum