[nowe misje] Gogoud

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Rodiego pisze:sprobuje a tak wogole to dzieki tobie i twoim misja zobaczylem ze jednostki ratuszowe choc slabe sa to i tak do armi sie przydadza =)
Złączyłem posty - kuba11100
Ukazanie użyteczności każdej jednostki było jednym z moich celów przy tworzeniu tej kampanii ;)
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Jestem wielkim fanem tej gry i jestem pod dużym wrażeniem. Wykonałeś kawał dobrej roboty.
Obecnie jestem w 6 misji i zwycięstwo w każdej z poprzednich nie przychodzi wcale łatwo, co jest dużym plusem. Jest kilka osad naszych sprzymierzeńców i czułem lekki niedosyt, gdyż osobiście wolałbym aby wróg atakował każdą z nich lub aby nasi sojusznicy mogli produkować choćby tylko żołdaków a nie stali w miejscu. Wiadomo każdy ma inny pomysł na misje i należy to uszanować.
Napisałeś wcześniej, że prosisz o zgłaszanie wszelkich, nawet najmniejszych błędów, choćby przecinka, to powiem tyle, że armii pisze się przez 2 "ii" a nie 1 :], wyczytałem to w wiadomości poprzedzającą zagranie w 1 misję.
Nie lubię błędu ratusza, gdzie trzeba długo czekać na reakcje żołnierzy i mógłbyś od razu postawić warownię. Nie chodzi tu o ułatwienie graczowi, ale o to by grający nie stracił cierpliwości, bo tracimy wtedy frajdę z tych naprawdę świetnie wykonanych przez Ciebie misji.
Jeśli podczas dalszej gry nasuną mi się jakieś refleksje to chętnie o nich napisze.
:-)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Artku, zaczynasz robić karierę. Załóż lepiej stronę fanów na wypadek większych odwiedzin. :) Bijesz rekordy popularności w naszej małej społeczności.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzięki, Woloszek.
W pierwszej misji też jest błąd, mianowicie słowo "zabudowania" napisałem w środku zdania z dużej litery ;)". Na razie niech tak zostanie, to nie są znowu jakieś straszne błędy.

Co do błędu ratuszowego, to niestety nie da się nic z tym zrobić, ale tego już na pewno nie przerobię. Ratusz zostanie, bo jednym z moich celów było wydojenie z gry wszystkich jej możliwości. Poczekaj, aż odblokujesz warsztat wojenny, to zobaczysz, co miałem na myśli...

Co do reszty, to dziękuję Ci za komentarz, bardzo mnie podniósł na duchu :D

Khelu, dziękuję Ci również.
Skoro już u jesteś, to powiedz, kiedy znajdziesz chwilę na wyrażenie swej opinii na temat mojej fabuły i odpraw do misji? ;)
O ile się nie mylę, kiedyś mi to obiecałeś, hehe :)

Mały news:
Jestem w trakcie robienia czegoś w rodzaju trailera na youtube'a, oczywiście o mojej kampanii. Już niebawem dam linka.
A potem może przypomnę sobie, jak się robiło strony internetowe i takową stworzę :)
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Jest rozwlekły tekst. W najbliższym czasie przeczytam. Wolisz lejącą się krew na kanale prywatnym czy tutaj? :) I dzięki Jokerze za informację o tym dopisku Artka. Prawdopodobnie bym go ominął.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Nie ma sprawy :wink:
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Jestem po 7 misji. Misja fajna. Od samego początku atakowalem zielonego, po jego wykończeniu mój sojusznik caly czas werbowal nowych żolnierzy, ale szkoda, że nie poszedl atakować na przeciwnika znajdującego się na pólnocy tylko stal w miejscu. Jeszcze jedno, mój sojusznik na pln.-wsch. po co ma ratusz skoro nie może z niego tworzyć armii? a tak poza tym misja fajna :)
8 misja bardzo m się podoba i muszę się naglówkować zanim ją przejdę.
Narazie spośród zagranych przeze mnie z Twojej kampanii jest ona chyba najlepsza.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Khelos pisze:Jest rozwlekły tekst. W najbliższym czasie przeczytam. Wolisz lejącą się krew na kanale prywatnym czy tutaj?
Jak wolisz, może być i tutaj :)
woloszek pisze:Jestem po 7 misji. Misja fajna. Od samego początku atakowalem zielonego, po jego wykończeniu mój sojusznik caly czas werbowal nowych żolnierzy, ale szkoda, że nie poszedl atakować na przeciwnika znajdującego się na pólnocy tylko stal w miejscu. Jeszcze jedno, mój sojusznik na pln.-wsch. po co ma ratusz skoro nie może z niego tworzyć armii? a tak poza tym misja fajna
Sojusznik (cały czas będę teraz mówił o sojuszniku z południa!!!) atakuje tylko zielonego, z pozostałymi wrogami jest w "cichym" sojuszu, tzn. nie atakuje wroga, a wróg jego.
Dlaczego?
Ponieważ nie da się zmusić sojusznika, żeby atakował na konkretnego wroga, on sam sobie wybiera cel. Gdyby sojusznik był wrogiem wszystkich moich wrogów, to sojusznik atakowałby wroga w zamku, natomiast wróg z zamku omijałby moje miasto i atakował sojusznika. Próbowałem się z tym uporać, ale nie mogłem, więc uznałem, że tak będzie lepiej. No i jest bardzo dobrze.
Sam atakowałem zielonego na końcu. Sojusznikowi z południa dawałem kilku swoich strzelców do pomocy, a sam ratowałem sojusznika z północy, tego, co to ratusz "niepotrzebnie" posiada".
A co komu przeszkadza, że ktoś tam ma ratusz czy warsztat wojenny? Ładnie to wyglądało, temu dodałem. Lepiej mieć o jeden ratusz za dużo, niż rzeźnię za mało :)
Też lubię misję 7, ale uważam, że zrobiłem kilka lepszych. Niekoniecznie trudniejszych, ale lepszych ;)

Powodzenia w kolejnych misjach ;)
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

Fabuła jest naprawdę wspaniale napisana, bardzo przyjemnie się ją czyta ,kampania pewnie też, ale ja niestety utknąłem już w 1 misji (pewnie gdyby nie ten cholerny błąd z tawerną to bym sobie poradził). Otóż walczę już z drugim przeciwnikiem i został mi tylko jeden łucznik i taka armia:
Obrazek
a przeciwnikowi taka:
Obrazek
Obrazek

I nie wiem czy mam jeszcze szanse ich pokonać z jednym łucznikiem czy muszę spróbować od nowa. Jeżeli mam jeszcze szanse to prosiłbym abyś napisał mi jakieś rady.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Na pewno Ci się uda, już w gorszych sytuacjach bywałem.
Nie szkól innych jednostek niż wojownicy/barbarzyńcy oraz pachołkowie, bo Ci oni tylko zawadzają, a złota szkoda.
No dobra, czasem mi się zdarza mieć 6-9 włóczęgów na strzelców wroga, ale w tym momencie Ci nie są potrzebni.

Doszkól jeszcze ze 24 pachołków (2x po 12 w oddziale), i wykańczaj wieże.
Jeden oddział pachołków niech niszczy wieże, a drugi niech go chroni. Pamiętaj, że zbugowani pachołkowie wieżę atakujący wolą atakować cywili niż budynki, więc wykaż trochę cierpliwości. I w czasie ataku cały czas produkuj w ratuszu jeszcze trochę najemników, nie zaszkodzą Ci.

Jeszcze tylko w drugiej misji będziesz miał mus produkcji wojsk z ratusza, ale z tym sobie na pewno poradzisz, metoda będzie podobna do tej, którą tu opisałem.
A w misji czwartej od razu wysyłaj rekrutów do warowni i atakuj wojskiem TYLKO w warowni wyprodukowanym, nie używając ratusza, to unikniesz bugu.
Misję czwartą ja się jednak przejść z bugiem, i to nawet bez wojsk z warowni. Ja przeszedłem :)

Ogólnie rzecz biorąc, trzeba grę zapisywać na kilku slotach, to jak stracisz cenny oddział to możesz sobie wczytać.
W późniejszych misjach możesz już śmiało korzystać z warowni.

Powodzenia - i daj znać, czy Ci się udało :D

Edit:

A co mi tam, tu też wrzucam informację, że moja kampania doczekała się trailera na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=6D8KOC75ATU
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Odpowiedz