Krom's Remake: Demo opublikowane!

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Post autor: maks4444 »

Khelos
Czy mi się wydaje że marudzisz? Człowieku wprowadzają ci totalną nowość na poziomie "The Peasants Rebellion" a ty jeszcze nosem kręcisz :wink: Mi się podoba pomysł nadmiar odnawialnego materiału mogę wymieniać na rudy albo gotowy sprzęt. Sam budynek też ładnie zrobiony i pasujący do KM.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: Joker »

Nie to mi by się podobało gdyby było inaczej... :/
Są misje gdzie mamy np. multum kamienia i złota gdyż nie da się tego wydobywać...
Więc wymieniamy połowę zapasów złota i kamienia np: (2000+1500) I mamy z tego przynajmniej 100 zbroi i 100 kusz... :/
Wojsko mamy od zaraz tylko warownia.

Podobało by mi się gdyby w każdym mieście był taki budynek i mielibyśmy kupca. (Patrz tytuł gry) 1 transakcja trwała by jakieś 10 minut.
Np: Dajemy 10 desek za 1 miecz. Potwierdzamy, od tego momentu leci czas 10 minut, oraz z budynku wyjeżdża kupiec na osiołku i jedzie do najbliższego krańcu mapy. Gdy wróci (zawsze po 10 minutach) Dostajemy nasz towar.
Kupiec był by neutralny dlatego nie widzieliby go inni wrodzy rycerze... :)
Cavv
Użytkownik Forum

Post autor: Cavv »

Kupcy w KaMie, idąc z duchem czasu, handlują przez internet.
Veni ergo sum ))
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Post autor: ZoZoN »

Jeśli złota nie da się wydobywać w danej misji to rynku nie wybudujesz bo do tego potrzebna jest mennica.

Gdyby transakcje trwały 10 minut to moim zdaniem nie byłoby sensu stawiać rynku np. w sytuacji kiedy wróg nas atakuje nam się kończy wojsko i broń ale mamy za to pełno chleba więc wymieniam go za broń ale zanim wróci handlarz to już dawno mi zburzą rynek.
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Nie wiem czego się boicie bo za metalową broń trzeba zapłacić 38sztuk kamienia... Nie wiem czy to jest taka wypasiona oferta + czas zanim się na ten jeden "mieczyk" wrzuci towar jest wystarczająca karą. A wy jeszcze 10min chcecie na spełnienie transakcji.
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Zapomniałem dodać: jeśli ktoś miałby jakieś uwagi związane z polską lokalizacją gry to proszę o PW.
błędy o których wiem:
-w pokoju w trybie wielu graczy nie widać kto jaką wybrał drużynę
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Post autor: Ciemnozielony »

Dobra, pograłem sobie w KaM Remake najnowszego. Co rzuciło mi się w oczy w porównaniu do starego KaM. (Zielony znaczy plus, czerwony minus.. Czarny to neutral.)

Rynek - Gitnie, wreszcie gdy mam nadmiar surowców mogę je wymienić!
Edytor - połączone funkcje edytora misji i edytora map. Wreszcie! W dodatku można widzieć mapę w czasie rzeczywistym, np.: jak zmieniam wytrzymałość budynku to widzę jak jest rozwalony.
Mapy - nie muszę zmieniać map ręcznie, bo część z nich już mam, a do tego mogę wstawić Fanowskie Kampanie do gry.

Zmienione Menu - Trudno się odzwyczaić od starego, ale ok.
Wyłączona została funkcja DIE
Trzeba mieć zainstalowany KaM TPR żeby móc zainstalować. Ale mam pytanie - czy można odinstalować KaM TPR po zainstalowaniu KaM Remake?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 21:08 przez Ciemnozielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Post autor: Ciemnozielony »

I jeszcze coś - zobaczyłem także pewną dziwną ikonkę w menu budowania. Nie mogę wstawić zdjęcia, więc po prostu powiem, że wygląda jak płotek. Jak na nią najadę to pokazuje się napis "Build a wall". Czyli chyba w następnej wersji będzie można budować mury!!!
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Ciemnozielony pisze: Wyłączona została funkcja DIE
Ten przycisk powstał chyba po to aby sprawdzić czy są jakieś błędy w grze, ale Lewinowi nie podobała się koncepcja władcy mordującego własny lud i to przy użyciu jakichś tajemnych mocy. W przyszłości ma zostać dodana opcja po naciśnięciu której poddany idzie do szkoły i już nie wychodzi.
Ciemnozielony pisze: Trzeba mieć zainstalowany KaM TPR żeby móc zainstalować. Ale mam pytanie - czy można odinstalować KaM TPR po zainstalowaniu KaM Remake?
To nie jest zła wola Kroma i Lewina. Jeśli Zuxxez znalazłby ich projekt mógłby zażądać usunięcia go, więc lepiej żeby dodali instalator niż usuwali projekt.
Wydaje mi się że tak jedynie instalator sprawdza czy masz zainstalowany K&M TPR.
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Ciemnozielony już miałem pisać jakie dragi bierzesz... jednak coś w tym jest ale tylko w edytorze. Wątpię żeby były to mury raczej jakiś płotek drewniany.
Dziwne jest to że w folderze "Sprites" tego płotka nie ma, a jest tam rynek i nowe ikony.
Obrazek
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.