Który w tym przypadku jest ogólnodostępny na GNU GPLv2robi29 pisze:Takie zabiegi potrzebują kodu źródłowego.
KaM Remake, czyli nowa era gry! (17.11.2011)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Jest na osobnym serwerze: http://code.google.com/p/castlesand/source/checkout
Możesz go przeglądać poprzez zakładkę "Browse" na stronie, ściągnąć klientem SVN lub co tam chcesz.
Możesz go przeglądać poprzez zakładkę "Browse" na stronie, ściągnąć klientem SVN lub co tam chcesz.
- doman100
- Użytkownik Forum
Spędziłem ostatnio troszkę czasu na grze internetowej i znalazłem kilka rzeczy do poprawki:
1. Wieże obronne. Czasami łapią niewyobrażalny zasięg a oprócz tego są niewiarygodnie celne podczas szturmów i chybiają gdy ktoś stoi w miejscu.
2. Czasami nie wyskakuje komunikat o skończonych zasobach żelaza.
3. Można budować fundamenty na drogach wroga. Jeśli gracze jeszcze nie posiadają armii można skutecznie hamować rozwój przeciwnika.
4. Błąd karygodny. Nie można budować na planowanych drogach, fundamentach, polach przeciwnika. Można więc ,,obudować'' planowanymi drogami przeciwnika a ten nie będzie mógł się rozbudowywać.
5. Różniące się parametry żołnierzy od oryginalnego KaMa. Żołdacy są straszliwie kiepscy a do pokonania np: ciężkiej jazdy potrzeba ogrom strzał łuczników.
Wytłumaczy mi ktoś jak działa rynek? Bo jeszcze do końca tego z kumplem nie ustaliliśmy.
1. Wieże obronne. Czasami łapią niewyobrażalny zasięg a oprócz tego są niewiarygodnie celne podczas szturmów i chybiają gdy ktoś stoi w miejscu.
3. Można budować fundamenty na drogach wroga. Jeśli gracze jeszcze nie posiadają armii można skutecznie hamować rozwój przeciwnika.
4. Błąd karygodny. Nie można budować na planowanych drogach, fundamentach, polach przeciwnika. Można więc ,,obudować'' planowanymi drogami przeciwnika a ten nie będzie mógł się rozbudowywać.
5. Różniące się parametry żołnierzy od oryginalnego KaMa. Żołdacy są straszliwie kiepscy a do pokonania np: ciężkiej jazdy potrzeba ogrom strzał łuczników.
Wytłumaczy mi ktoś jak działa rynek? Bo jeszcze do końca tego z kumplem nie ustaliliśmy.
Westess krutue szaleń
Wielkie dzięki, Kuba. 
Doman, wybierasz co chcesz za co i ile razy, po tym pomocnicy niosą materiał ze Spichrza i jak na Rynku zbierze się odpowiednia liczba to pomocnik zabiera rzecz, którą chciałeś. Rynek jest dostępny od 4 misji TSK, a według mnie to trochę za wcześnie, ponieważ można stworzyć ciężką jazdę czy inną "żelazną" jednostkę, co prawda jest to drogie (36 kamieni to jedna sztuka zbroi), ale zawsze.
Doman, wybierasz co chcesz za co i ile razy, po tym pomocnicy niosą materiał ze Spichrza i jak na Rynku zbierze się odpowiednia liczba to pomocnik zabiera rzecz, którą chciałeś. Rynek jest dostępny od 4 misji TSK, a według mnie to trochę za wcześnie, ponieważ można stworzyć ciężką jazdę czy inną "żelazną" jednostkę, co prawda jest to drogie (36 kamieni to jedna sztuka zbroi), ale zawsze.
http://code.google.com/p/castlesand/issues/list jeśli potrafisz te błędy napisać w języku to tam możesz zgłosić błędy, które znalazłeś w grze. Właśnie... w sumie taka lista problemów mogłaby być zbierana w jednym miejscu i wysyłana zbiorczo Lewinowi i Kromowi po przetłumaczeniu? Translator googla mógłby sobie w tym wypadku nie poradzić...doman100 pisze:Spędziłem ostatnio troszkę czasu na grze internetowej i znalazłem kilka rzeczy do poprawki:
Jeśli ktoś chciałby mieć w programie XFire tryb in-game w KaM Remake to podaję poniżej instrukcję:
1. Wyszukujesz plik xfire_games.ini.
2. Otwierasz i szukasz frazy [6727].
3. Zaznaczasz te linijki, które należą do KaM (każda gra jest udzielona od siebie dwoma pustymi liniami).
4. Usuwasz to co zaznaczyłeś.
5. Wklejasz to:
7. Program wyszukuje gry, jeśli nie znajdzie KaM, musisz zrobić to ręcznie, przez wyszukanie na liście gier niezainstalowanych.
8. Wybierasz na tej liście Knights And Merchants, zaznaczasz opcję "Manual Detect" i podajesz ścieżkę do Kam_Remake.exe.
9. Zatwierdzasz.
10. Odpalasz grę i od tej chwili możesz robić zdjęcia, i filmy z gry.
Na dowód możecie sprawdzić mój profil, który mam podany w podpisie.
1. Wyszukujesz plik xfire_games.ini.
2. Otwierasz i szukasz frazy [6727].
3. Zaznaczasz te linijki, które należą do KaM (każda gra jest udzielona od siebie dwoma pustymi liniami).
4. Usuwasz to co zaznaczyłeś.
5. Wklejasz to:
6. Wchodzisz do Narzędzia -> Opcje -> Gry[6727]
LongName=Knights and Merchants
ShortName=knsndmchs
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GOG.com\GOGKNIGHTSANDMERCHANTSTPR\PATH
LauncherExe=KaM_Remake.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
InGameRenderer=OGL
InGameFlags=USE_PRESENT|ENABLE_MOUSE|USE_DINPUT_MOUSE
7. Program wyszukuje gry, jeśli nie znajdzie KaM, musisz zrobić to ręcznie, przez wyszukanie na liście gier niezainstalowanych.
8. Wybierasz na tej liście Knights And Merchants, zaznaczasz opcję "Manual Detect" i podajesz ścieżkę do Kam_Remake.exe.
9. Zatwierdzasz.
10. Odpalasz grę i od tej chwili możesz robić zdjęcia, i filmy z gry.
Na dowód możecie sprawdzić mój profil, który mam podany w podpisie.
Witam po dłuższej przerwie
Jak zobaczyłem informację o tym, że teraz będzie można grać przez sieć, to normalnie... brak słów. Tyle czasu trzeba było czekać...
A co do tego pisania błędów - ja pisałem już z Lewinem, wysyłałem mu już info o paru błędach, gadałem z nim chwilkę. Mogę tłumaczyć na angielski i wysyłać mu wasze raporty o błędach.
A co do tego pisania błędów - ja pisałem już z Lewinem, wysyłałem mu już info o paru błędach, gadałem z nim chwilkę. Mogę tłumaczyć na angielski i wysyłać mu wasze raporty o błędach.
Nick w KaM Remake: Argo [PL].
Zadziwiło mnie to, gdy zaatakował mnie wróg lekka jazdą, a dokładnie kuszników, to zabił za jednym uderzeniem po 2 kuszników. Inny błąd i to dość poważny to, gdy zbudowałem warownie zaraz przy końcu mapy i chciałem zwerbować armie, to wyskakiwał ERROR. Nie bardzo podoba mi się sprawa ze zbożem. Chłopi zasieją i dopiero aż zetną wszystko to dopiero pójdą siać od nowa i trochę dziwnie, że każdy "kawałek" pola rośnie nie tak jak w oryginale tylko z osobna. Takie moje zdanie
.. a co z nowymi mapami do gry sieciowej?? Gogoud może ty byś użyczył kilku mapek z twojej kampanii? Gdyby było więcej map to i graczy by przybyło...
.. a co z nowymi mapami do gry sieciowej?? Gogoud może ty byś użyczył kilku mapek z twojej kampanii? Gdyby było więcej map to i graczy by przybyło...