Nowy, lepszy KaM Remake już za tydzień! (03.12.2011)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Pretensje do twórców, ja nie przyjmuję :mrgreen:

A jeszcze w sprawie zmian: dołożyliśmy update do newsa - pojawiły się trzy nowe funkcje, będzie już w sumie ponad 10 :wink:
Update 4 grudnia 2011

Po przeprowadzeniu pierwszych testów znaleźliśmy również takie nowości jak:
  • - czas pokoju, który ustawia się w lobby, ma swój odpowiednik w grze w postaci odliczania na zegarze,
    - w chacie drwala można ustawić, czy drwal w danym czasie powinien sadzić, czy ścinać drzewa
    - gra umożliwia ustawianie prędkości scrollowania mapy przy pomocy suwaka
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Lewin
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Lewin »

Corrections:
- The new release will NOT be r2646. r2646 is a testing build only and will never be made public. The release will be higher, probably around r2670 or so, it depends how many changes are made to our repository.

- High pings are not much of a problem in KaM. Ping only effects the delay between clicking and the command being executed. I have played games where every player had ~1000 ping and it worked perfectly, but with a longer delay. Also, only the two highest pings will effect it, the others do not matter. And pings are higher in the lobby than in the game. In the lobby, very little data is sent so the pings become high. In the game lots of data is sent so the pings go lower.

A full list of changes so far can be found here.
Lewin.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Krótko mówiąc to co Lewin napisał:

Nie będzie wersji 2646 , będzie za to wyższa wersja a co w niej zostanie dodane , naprawione itd jeszcze się okaże.

A w drugiej części pisze o pingach, że w holu zawsze bedą wyższe a w czasie gry podobno są mniejsze, ale to i tak w niczym nie przeszkadza. To tak w skrócie wielkim.
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

wszystko ładnie i pięknie, ale co z możliwością budowy ratusza i warsztatu wojennego w sieci?? bo z pewnością nowe budynki, a co za tym idzie jednostki (w sieci), są bardzo oczekiwane przez graczy.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

woloszek pisze:wszystko ładnie i pięknie, ale co z możliwością budowy ratusza i warsztatu wojennego w sieci?? bo z pewnością nowe budynki, a co za tym idzie jednostki (w sieci), są bardzo oczekiwane przez graczy.
Maszyn wojennych prawie na pewno nie będzie, bo się magicznie same z siebie poruszają i są za silne.
Co do ratuszowych - na razie twórcy kombinują, jak by tu zbalansować te jednostki, bo się za dużo za nie w KaMie płaci, no i są bardzo słabe.
Z ratuszowych na pewno nie zrezygnują, trzeba tylko sprawę dobrze przemyśleć.
Najpierw trzeba by skończyć AI, bo przecież dobrze by było, gdyby komputer też korzystał z dodatkowych budynków, jak targ, czy choćby ten ratusz.

Ja tam w multiplayera nie gram, ale sądzę, że na razie i tak jest superowo.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

Wreszcie będzie można rekrutować w Ratuszu, to plus. Ale moim zdaniem powinni pamiętać o sile Barbarzyńcy i Wojownika. Fajnie by też było rekrutować ich osobno.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
Cezarowiec
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cezarowiec »

Jak dla mnie to powinni też poprawić komputera jako przeciwnika. Bo on może jedynie korzystać z budynków które już ma, a chciałbym, aby on też się sam rozwijał, No po prostu żeby był on jakimkolwiek przeciwnikiem...
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

A ja mam pytanie czy doczekam się kiedyś w misjach sieciowych aby komputer się rozbudowywał. Bo zagraliśmy raz z kumplem i po 40 min okazało się że same spichlerze zostały :P
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

co w tym złego, że katapulta lub balista są silne?? przecież są bardzo wolne, naprzód ich nie damy (tj. przed naszym wojskiem), gdyż szybko wróg mógłby je zniszczyć i kosztują też nie mało. Byłyby tylko dobra obroną, a jeśli chodzi o atak to o wiele lepiej skuteczniejsze przy ataku na wieże aniżeli łucznik/kusznik.
Nie zgadzam się, że jednostki ratuszowe są tanie, złoto też kosztuje i tacy barbarzyńcy za 5 sztuk złota to mało?? dużo?? dla mnie akurat. Jeśli się komuś nie podoba to przecież można ustawić w 1 mapie dostępne takie jednostki a w drugiej inne. Kam ma się rozwijać, a nie usuwać to co i tak było dobre.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

doman100 pisze:A ja mam pytanie czy doczekam się kiedyś w misjach sieciowych aby komputer się rozbudowywał. Bo zagraliśmy raz z kumplem i po 40 min okazało się że same spichlerze zostały :P
Chyba nie ma zaimplementowanego kodu na budowanie się AI. Nie próbowałem, ale nie ma misji z TPR, w których wróg się rozbudowywał. Ciekawe czy to kiedyś dodzają, bo to raczej jedna z trudniejszych rzeczy.
Odpowiedz