Dawno mnie tu nie było. Właśnie sobie zdałem sprawę, że 12 lat temu grałem w Knights And Merchants jako licealista i.. nadal w to gram ale sporadycznie z uwagi na zmianę priorytetów życiowych (celem życia już nie jest ukończenie misji hehe)
Przepraszam, jeśli ktoś odbierze mój temat jako spam, ale nijak widzi mi się doczepianie go choćby agrafką pod temat plebsu o turniejach, gdzie masówka chłopów idzie na "pospolite ruszenie" podboju swoich własnych morale.
Mam takie pytanie: czy ktoś reflektuje grę (ALE NIE chodzi mi o turniej!) towarzyską? Pod pojęciem "TOWARZYSKI" rozumiem grę online, która trwałaby co najmniej 3 godziny i byłaby zorganizowana w celu relaksu i odprężenia, bez ataków - z dominacją strategii ekonomicznej. (Lata młodości mam za sobą i mimo, że jestem dobrym graczem w KAM nie zależy mi na wygranych - po prostu chcę zagrać z kimś kto też chce sobie pobudować i powalczyć w KAM dla odmiany z ludźmi a nie komputerem) ale na zasadzie gry długodystansowej w "trybie pokoju", nie wojny (ataków nie wykluczam dopiero przy samym zakończeniu rozgrywki).
Wszelkim więc gimnazjalistom/licealistom i dzieciom prześcigającym się w wygranych i rozgrywających misje na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" (czyli wchodzenie do miasta żołdakami, rozwalanie czego popadnie zaraz po starcie itp) serdecznie dziękuję i mówię do widzenia.
Jeżeli nie rozumiesz co do tej pory napisałem (lub wydaje Ci się, że rozumiesz, a jednak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem) i jednak zdecydujesz się skomentować w stylu: "eeej, no przecież taka gra nie ma sensu" - to proponuję Ci powtórzyć klasę, bo na maturze z polskiego możesz mieć problemy z trafieniem w klucz.
Małe pytanko do tych, którzy są zorientowani w świecie KAM na bieżąco. Powstało mnóstwo wersji KAM (jakieś remake i inne pierdoły) i szczerze, to nie śledzę wszystkiego na bieżąco. Moje pytanie tyczy się więc sprawy czysto technicznej odnośnie do tej rozgrywki: czy jeśli mam wersję v 1.52 REL mogę zagrać w ogóle online (chodzi mi o to, że nie za bardzo chcę zaśmiecać dysk i instalować jakieś remaki, mody, dodatki). Da się to obejść czy nie?
Pozdrawiam
P.S.
Pozdrawiam wszystkich starych bywalców jeszcze z poprzedniego forum na starym serwerze i tego nowego: Lucbacha, Wojbacha, Kamyka, ducha, merwa i innych.
P.S.2
Nim któryś z moderatorów przedwcześnie zaliczy mój temat do spamów, niech przynajmniej z uwagi na mój "staż" na tym forum (przypomnę od 2005 roku - choć byłem zalogowany również na tym poprzednim, nim Lucbach dostał propozycję od sztab.com o zmianę serwera) da mi możliwość znalezienia użytkowników do opisanej wyżej gry.