Niewykorzystane pomysły/modele ze starych wersji KAMa
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Niewykorzystane pomysły/modele ze starych wersji KAMa
Właśnie przeglądam forum w poszukiwaniu czegoś ciekawego, co mogłoby się nadać do Remake'u, ale za nic nie mogę znaleźć tych starych tematów, w których były zamieszczone screeny z KAMa pre-release. Może dałoby się zrobić zbiorczy temat i go przykleić?
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Ja mam dużą część na dysku, od razu jak coś widziałem to kopiowałem sobie ^^.
Ale Ci powiem, że W Y P A D A Ł O by cokolwiek z tych grafik wrzucić do Kama, bo np. do dziś nie wiem dlaczego nie można budować drugiego rodzaju wieży ? Zawsze było by to jakieś urozmaicenie...
Albo też wprowadzenie kościoła... bym opowiedział co nieco jak ja go widzę ale to nie temat.
Ale Ci powiem, że W Y P A D A Ł O by cokolwiek z tych grafik wrzucić do Kama, bo np. do dziś nie wiem dlaczego nie można budować drugiego rodzaju wieży ? Zawsze było by to jakieś urozmaicenie...
Albo też wprowadzenie kościoła... bym opowiedział co nieco jak ja go widzę ale to nie temat.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
http://i.imgur.com/JZVxJ.jpg
Tutaj masz przykładową wieże, która mogła by służyć za odkrywanie fog of war.
Na środku jpg masz kościół, nie skończony, oraz piekarnie
Tutaj masz przykładową wieże, która mogła by służyć za odkrywanie fog of war.
Na środku jpg masz kościół, nie skończony, oraz piekarnie
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Ciesze się, że zadałeś te pytanie.kurzel131 pisze:A jaka była funkcja kościoła w grze? w plemionach poszerzało wiarę i na zasięgu wiary wojacy lepiej walczyli
Mój pomysł jest następujący:
Pewnie wiele razy podczas multiplayera zdarzyło się tak, że graliście 4v4 i czasem gdy gracz jeden z teamu był słabszy nękali go wrogowie, on wołał o pomoc przyszli jego sojusznicy z teamu i wypędzili wroga z jego wioski, małe zwycięstwo wioska uratowana, ba nawet czasami zniszczyli jeden spichlerz w którym pewnie i tak nic nie było ciekawego. Ale co to. Wybyli też poddanych a co najważniejsze budowniczych... a Ty w szkołach akurat rekrutowałeś rekrutów i świecą pustkami, Wioska uratowana jako budynki ale brak w nim ludzi, więc co gracz dalej ma począć odchodzi i już się robi 3v4. A można było by tego uniknąć.
Budujemy sobie najdalej od wroga kościół. w razie gdy wróg wjedzie nam do wioski bijemy w dzwony, budowniczy i pomocnicy ukrywają się w kościele. A my bronimy się tym co mamy, a jeśli nic nie mamy wołamy o pomoc naszych kolegów z teamu. Koledzy przychodzą nam na pomoc ! Na szczęście dzięki kościołowi zabili nam jedynie 10 pomocników ! wróg odparty można wychodzić i dalej się bronić/ rozbudowywać.
Oczywiście można było by znaleźć inną funkcję jeszcze dla kościoła, jednak ta mogła by być jedna z pierwszych.
Najwyżej jedna z wielu funkcji- w singlu byłby to bezużyteczny budynek. Może nasi robole chodzili by czasem do kościoła i mieli dzięki temu zwiększoną wydajność?janosiczek pisze:Ciesze się, że zadałeś te pytanie.kurzel131 pisze:A jaka była funkcja kościoła w grze? w plemionach poszerzało wiarę i na zasięgu wiary wojacy lepiej walczyli
Mój pomysł jest następujący:
Pewnie wiele razy podczas multiplayera zdarzyło się tak, że graliście 4v4 i czasem gdy gracz jeden z teamu był słabszy nękali go wrogowie, on wołał o pomoc przyszli jego sojusznicy z teamu i wypędzili wroga z jego wioski, małe zwycięstwo wioska uratowana, ba nawet czasami zniszczyli jeden spichlerz w którym pewnie i tak nic nie było ciekawego. Ale co to. Wybyli też poddanych a co najważniejsze budowniczych... a Ty w szkołach akurat rekrutowałeś rekrutów i świecą pustkami, Wioska uratowana jako budynki ale brak w nim ludzi, więc co gracz dalej ma począć odchodzi i już się robi 3v4. A można było by tego uniknąć.
Budujemy sobie najdalej od wroga kościół. w razie gdy wróg wjedzie nam do wioski bijemy w dzwony, budowniczy i pomocnicy ukrywają się w kościele. A my bronimy się tym co mamy, a jeśli nic nie mamy wołamy o pomoc naszych kolegów z teamu. Koledzy przychodzą nam na pomoc ! Na szczęście dzięki kościołowi zabili nam jedynie 10 pomocników ! wróg odparty można wychodzić i dalej się bronić/ rozbudowywać.
Oczywiście można było by znaleźć inną funkcję jeszcze dla kościoła, jednak ta mogła by być jedna z pierwszych.
Kuba: Dzięki, ale pamiętam, że tu na forum mieliśmy tematy z innymi scereenami i jeszcze paroma innymi budynkami. Teraz nie mogę ich znaleźć, ale fajnie byłoby to zebrać do kupy i mieć w jednym miejscu (albo zrobić na stronie oddzielny dział po naszemu, a nie po angielsku)