Niewykorzystane pomysły/modele ze starych wersji KAMa

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Niewykorzystane pomysły/modele ze starych wersji KAMa

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Właśnie przeglądam forum w poszukiwaniu czegoś ciekawego, co mogłoby się nadać do Remake'u, ale za nic nie mogę znaleźć tych starych tematów, w których były zamieszczone screeny z KAMa pre-release. Może dałoby się zrobić zbiorczy temat i go przykleić?
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Ja mam dużą część na dysku, od razu jak coś widziałem to kopiowałem sobie ^^.

Ale Ci powiem, że W Y P A D A Ł O by cokolwiek z tych grafik wrzucić do Kama, bo np. do dziś nie wiem dlaczego nie można budować drugiego rodzaju wieży ? Zawsze było by to jakieś urozmaicenie...

Albo też wprowadzenie kościoła... bym opowiedział co nieco jak ja go widzę ale to nie temat.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Najlepiej zacząć od zgromadzenia wszystkiego w jednym miejscu. Dodawanie tego do gry zostawmy na później ;)

(druga wieża miała służyć do odrywania mgły wojny. Ale nie miałbym nic przeciwko, żeby siedzący w środku łucznik ostrzeliwywał też przeciwników)
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

http://i.imgur.com/JZVxJ.jpg

Tutaj masz przykładową wieże, która mogła by służyć za odkrywanie fog of war.
Na środku jpg masz kościół, nie skończony, oraz piekarnie
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Myślałem o czymś bardziej uporządkowanym :P Ta grafika rozsadza mi ekran laptopa ;)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

A jaka była funkcja kościoła w grze? w plemionach poszerzało wiarę i na zasięgu wiary wojacy lepiej walczyli
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

kurzel131 pisze:A jaka była funkcja kościoła w grze? w plemionach poszerzało wiarę i na zasięgu wiary wojacy lepiej walczyli
Ciesze się, że zadałeś te pytanie.
Mój pomysł jest następujący:

Pewnie wiele razy podczas multiplayera zdarzyło się tak, że graliście 4v4 i czasem gdy gracz jeden z teamu był słabszy nękali go wrogowie, on wołał o pomoc przyszli jego sojusznicy z teamu i wypędzili wroga z jego wioski, małe zwycięstwo wioska uratowana, ba nawet czasami zniszczyli jeden spichlerz w którym pewnie i tak nic nie było ciekawego. Ale co to. Wybyli też poddanych a co najważniejsze budowniczych... a Ty w szkołach akurat rekrutowałeś rekrutów i świecą pustkami, Wioska uratowana jako budynki ale brak w nim ludzi, więc co gracz dalej ma począć odchodzi i już się robi 3v4. A można było by tego uniknąć.

Budujemy sobie najdalej od wroga kościół. w razie gdy wróg wjedzie nam do wioski bijemy w dzwony, budowniczy i pomocnicy ukrywają się w kościele. A my bronimy się tym co mamy, a jeśli nic nie mamy wołamy o pomoc naszych kolegów z teamu. Koledzy przychodzą nam na pomoc ! Na szczęście dzięki kościołowi zabili nam jedynie 10 pomocników ! wróg odparty można wychodzić i dalej się bronić/ rozbudowywać.

Oczywiście można było by znaleźć inną funkcję jeszcze dla kościoła, jednak ta mogła by być jedna z pierwszych.
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

janosiczek pisze:
kurzel131 pisze:A jaka była funkcja kościoła w grze? w plemionach poszerzało wiarę i na zasięgu wiary wojacy lepiej walczyli
Ciesze się, że zadałeś te pytanie.
Mój pomysł jest następujący:

Pewnie wiele razy podczas multiplayera zdarzyło się tak, że graliście 4v4 i czasem gdy gracz jeden z teamu był słabszy nękali go wrogowie, on wołał o pomoc przyszli jego sojusznicy z teamu i wypędzili wroga z jego wioski, małe zwycięstwo wioska uratowana, ba nawet czasami zniszczyli jeden spichlerz w którym pewnie i tak nic nie było ciekawego. Ale co to. Wybyli też poddanych a co najważniejsze budowniczych... a Ty w szkołach akurat rekrutowałeś rekrutów i świecą pustkami, Wioska uratowana jako budynki ale brak w nim ludzi, więc co gracz dalej ma począć odchodzi i już się robi 3v4. A można było by tego uniknąć.

Budujemy sobie najdalej od wroga kościół. w razie gdy wróg wjedzie nam do wioski bijemy w dzwony, budowniczy i pomocnicy ukrywają się w kościele. A my bronimy się tym co mamy, a jeśli nic nie mamy wołamy o pomoc naszych kolegów z teamu. Koledzy przychodzą nam na pomoc ! Na szczęście dzięki kościołowi zabili nam jedynie 10 pomocników ! wróg odparty można wychodzić i dalej się bronić/ rozbudowywać.

Oczywiście można było by znaleźć inną funkcję jeszcze dla kościoła, jednak ta mogła by być jedna z pierwszych.
Najwyżej jedna z wielu funkcji- w singlu byłby to bezużyteczny budynek. Może nasi robole chodzili by czasem do kościoła i mieli dzięki temu zwiększoną wydajność?

Kuba: Dzięki, ale pamiętam, że tu na forum mieliśmy tematy z innymi scereenami i jeszcze paroma innymi budynkami. Teraz nie mogę ich znaleźć, ale fajnie byłoby to zebrać do kupy i mieć w jednym miejscu (albo zrobić na stronie oddzielny dział po naszemu, a nie po angielsku)
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Nie było czasem w tym temacie szokujących fotem z wcześniejszej wersji gry znaczy np nie zaokrąglane ulice?.
Odpowiedz