Bardzo łatwe przejście gry.

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Bardzo łatwe przejście gry.

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Hmmm.... Bardzo łatwo jest przechodzić misje początkowymi jednostkami.
Jeżeli tylko ktoś umie, może skończyc nawet 20 misje w pierwszej wersji w niecałe 2 godziny!
No to do rzeczy:
Bierzemy załóżmy 20 lancarzy i 23 łucników, ustawiamy w dwuszereg jednych za drugimi.
Odłączamy 3 łuczników, wysyłamy ich w stronę wroga. Oni go ostrzeliwują, a on ich goni. Co jakiś czas zatrzymujemy łuczników, żeby wróg się nie zniechęcił.
Podążając za archerami wróg wpada w pułapkę.
Ostrożnie, jeśli ustawiliście wojsko zbyt blisko, przygotujcie odwód, bo komputer przyśle nowe oddziały. Ale i ta nie ma szans.
Moja dewiza gry: archers,archers i jeszcze raz archers!!!
Mam nadzieję że się to komuś przyda.
:mrgreen: :cyklop: :szczerzy: :coongada::
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

po JUH ten post... rozważaliśmy już to - każdy z graczy na to wpadł i to dawno... :evil:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Podałeś taktykę i sam wskazałeś jej najsłabszą stronę, tzn. fakt, że wojska wroga "zlecą" się jak muchy do g**** :wink: . To jest dobre, ale jeśli ma się pewność, że w wiosce wroga nie czeka jakaś wielka horda...

@Khelben: Trochę milej, może nie każdy wpadł. A że kolega się z nami podzielił spostrzeżeniem, tym większy plus.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

spox... ;) dzisiaj jakiś prewrażliwiony jestem 8)... i net mi źle chodzi :)
Grzecznie poinformowałem że już był o tym mowa :szczerzy:
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Sorki. Wiedziałm, że ludzie o tym wiedzą, ale może się znajdzie kto.ś komu to pomoże.
Z tą najsłabszą strtoną nie masz racji. Jeśli dobrze się ustawisz i w dobrym miejscu, dasz radę hhmmmmmm.... bardzooo dużej ilości wrogów. A jeśli masz jeszcze odwód (łucznicy itd.) to nikt cię nie ruszy.
Pozdro :coongada::
007Agentos
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: 007Agentos »

No nie do konca sie zgodze .........Jesli chodzi o kompa to zeczywiscie z jego techika prowadzenia walki wygrana mamy w kieszeni ale sproboj zagrac z innym graczem...... Ciekaw jestem czy ta tzw. technika zda egzamin............. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

WuBeK pisze:Sorki. Wiedziałm, że ludzie o tym wiedzą, ale może się znajdzie kto.ś komu to pomoże.
Z tą najsłabszą strtoną nie masz racji. Jeśli dobrze się ustawisz i w dobrym miejscu, dasz radę hhmmmmmm.... bardzooo dużej ilości wrogów. A jeśli masz jeszcze odwód (łucznicy itd.) to nikt cię nie ruszy.
Pozdro :coongada::
No ale nie przewidzisz tego, jak zachowają się Twoje wojska, jak szybko zareagują. Nie napisałem nigdzie, że to się na 100% nie uda lub na 100% uda. Wydaje mi się jednak, że jest duże ryzyko w stosowaniu takiej taktyki, bo wojska się "zahaczą" i mamy pojedynek w plecy.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ale można przecież rozdzielać ludzi np. jak masz dwuszereg lanc, to rozłączasz i jak pojedynek, to pół zostaje.
O grze sieciowej nie będę dyskutował, bo niestety nie dane mi było jeszcze zagrać z człowiekiem. :smutny: :x :( :? :cry:
Coś zustawieniami sieci, blebleble
A co do pewności, to przy dobrej gospodarce (tj. full zasobów), nawet po klęsce można szybciuuuuuuuuuteńko zaatakować znów. :twisted:
Yo ziomki
Dzięki za pozytywne opinie. :szczerzy:
Awatar użytkownika
ShadoV
Użytkownik Forum

Tactic

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ShadoV »

Ja tam prawie łuczników nie używam, chyba że max.12, ja stosuje zasadę, papier nożyce kamień ale najczęściej i tak mam pikinierów, bo one prawie z każdym se dadzą radę hehe :lol: :szczerzy: :usmiech: :P :o 8)
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Spróbuj z łucznikami. Jak się dobrze ustawisz to możesz liczyć na mniejsze koszty.
Grad pocisków robi swoje.
:usmiech:
Odpowiedz