Postprodukcja kinowa

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Postprodukcja kinowa

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Wielkie joł !

Od jakiegoś czasu zastanawiam się jak to jest, że wysoko budżetowe filmy jak i nawet te średnie mają "takie" ciekawe kolory, że nawet zwykła scena w codziennym otoczeniu wygląda tak jakoś ładnie. Czy ktoś z was orientuje się co oprócz montażu, cięcia klisza cyfrowa przechodzi modyfikacje ?

Dla lepszego pojęcia tematu przykładowy filmik wyjaśniający o co mi dokładnie chodzi:

http://www.wykop.pl/link/1245513/roznic ... -w-filmie/

I teraz zapytanie troszę też na temat:

Co opłaca się kupić profesjonalną kamerę cyfrową amatorską, 3cmos, z wyjściem na mikrofon, z dźwiękiem sorround, 5.1, manualnym pierścieniem o kompaktowych wymiarach, 1080p 60p, 10z zoom optyczny, 1.8.
czy
Lustrzanką cyfrową z funkcją nagrywania właśnie. ( tylko słyszałem że większość z takich urządzeń ma problemy z AF podczas nagrywania... najczęściej jest to manualny, natomiast dobry z AF ciągłym to wydatek ponad 4k, natomiast za mniej niż 4k właśnie mamy pro kamery które... itd... itp.. i po to właśnie jest moje pytanie...

Nie chodzi tu o konkretny model bardziej o pojęcia takie czy lepiej jest zainwestować w kamerę która jest stworzona do filmowania czy wsiąść lustrzankę której jedynie "dodatkiem" są filmy .. . .
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Na sprzęcie się nie znam ale z obserwacji mogę stwierdzić, że dużo dają miejsca w których się kręci, animacja komputerowa i fachowy sprzęt. Taki avatar przecież nie był kręcony na obcej planecie tylko na ziemi.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

kurzel131 pisze:Na sprzęcie się nie znam ale z obserwacji mogę stwierdzić, że dużo dają miejsca w których się kręci, animacja komputerowa i fachowy sprzęt. Taki avatar przecież nie był kręcony na obcej planecie tylko na ziemi.
Avatar mówisz o tym filmie o drwalach ? Taki trochę współczesny. Ale promujący ochronę środowiska.
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Avatar ten o bóstwie eiły plemieniu i języku navi i wydobywaniu surowca wartego 20kk za kilogram.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

A ja myślałem że o Legendę Aanga chodzi.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

Avatar mówisz o tym filmie o drwalach ? Taki trochę współczesny. Ale promujący ochronę środowiska.
Haha, dla niewtajemniczonych- no, powiedzmy, ale zamiast drwali są marines z gigantycznymi buldożerami (skuteczniejsze :D ), film to niedaleka przyszłość i podróż na inną planetę, a co do ochrony środowiska... Nie ma to jak skasować połowę dżungli która pokrywa całą powierzchnię planety oraz wyrzynać miejscowych żeby postawić kopalnie :coongada::
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

A co z niemiecka przestrzenią życiową ??

poszukaj na rynku najdroższych kamer i zoba co mają w środku reszta to miejscówa, animacja komputerowa i dabing
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

kurzel131 pisze:A co z niemiecka przestrzenią życiową ??

poszukaj na rynku najdroższych kamer i zoba co mają w środku reszta to miejscówa, animacja komputerowa i dabing
Mam na oku Panasonic Hc-x900 ( topowy model na rok 2012) ma wszystko na czym mi zależy, pierścień manualny do zoomu/GO, 1.8 światłościa, FULLHD progresywne, 10x zoom optyczny, I cena która minimalnie z miesiąc na miesiąc spada o kilka zł... ;)
Odpowiedz