Identyfikacja graczy sieciowych

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

A mógłby ktoś przetłumaczyć ? :mrgreen:
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kaszub »

Nie chciało mi się tłumaczyć.

To jest dla leniwców:
bezpośrednio z google transcoś tam...

Wiemy, że ludzie są podszywając i inne rzeczy, to tylko to, co dzieje się w Internecie, ludzie mogą być paskudne i pozostać anonimowy. Jedynym sposobem, aby go rozwiązać jest używanie kont użytkowników, ale istnieje wiele problemów z robieniem, że:

1. To prawdopodobnie trzeba wynająć serwer w Europie, aby działać szybko i skutecznie.

2. Musimy przechowywać hasła, adresy e-mail, a może innych prywatnych informacji. Jeśli nasz serwer został posiekany i ta informacja została skradziona, że ​​możemy być w tarapatach. Ponieważ będziemy pisać systemowi się będzie bardziej podatne na błędy niż powiedzieć gospodarzem forum phpBB.

3. Musielibyśmy spędzić dużo czasu na pisanie systemu. Istnieje wiele funkcji, takich jak wymagane hasło resetowanie.

4. Co z ludźmi w gry sieciowe bez połączenia z internetem? Potrzebują sposób gry też.

5. Nie chcemy, aby zmusić ludzi, aby stworzyć konto do gry remake, więc chcielibyśmy zapewne tryb gościa. Ale ja nie wiem, w jaki sposób możemy sprawić, że praca, może używać tylko nazwę gościa, który nie został zarejestrowany do wyświetlenia.

6. Ludzie mogą nadal znaleźć sposoby na bałagan z systemu. Na przykład ktoś może zarejestrować konta dla wszystkich aktywnych użytkowników na polskim forum, to musisz być nazywany "Lucbach555" i że facet może zalogować się jako Lucbach lub rachunku on zarejestrowany. Nie możemy tego powstrzymać, tylko sposobem byłoby, aby ludzie zgłosić, kiedy to nastąpi, więc możemy usunąć te konta, czy coś, ale to zajmie dużo czasu i wysiłku (i jak masz dowód tak? On faktycznie mogła być wywołana Lucbach zbyt).

7. Ludzie lubią zmiany nicka jako dołącz / leave klanów (lub jeśli po prostu zmienić nazwę gry z jakiegokolwiek powodu). Więc będą musieli zarejestrować się ponownie? (Z unikalnego adresu e-mail?) To naprawdę nie jest fair. Inną opcją jest pozwolić im używać nazwy użytkownika im się podoba, a po najechaniu na nazwę to pokazuje swoją "nazwę konta" lub coś (w ten sam sposób, że kiedy grasz pary można użyć dowolnej nazwy w grze, ale ludzie można sprawdzić nazwę konta Steam, jeśli chcą)

8. Jest extra utrzymanie dla nas, że musimy upewnić się, że serwer jest uruchomiony i wszystko działa poprawnie i rozwiązywać problemy ludzie mają z logowaniem lub ich konta. Aktualna konfiguracja jest dość niskie koszty utrzymania dla nas.

Jak widać, istnieje wiele problemów, więc nie sądzę, że to praktyczne, aby system kont jeszcze. Idealnie (jeśli posiadaliśmy KAM) chcielibyśmy, aby go zwolnić przez Steam lub podobny system, który zawierał wszystkie rzeczy konta dla nas. Ale wątpię, że zawsze będą się zdarzały.

Na koniec dnia zawsze będzie trolle / źli ludzie w Internecie, a nawet jeśli nie zrobimy czegoś, aby je zatrzymać będą nadal znaleźć inny sposób (na przykład rejestracji wielu kont w naszym systemie, aby mogli zmienić kiedy tylko chcesz) . Jeśli ludzie chcą uznać siebie mogą być przyjaciółmi na Skype / ICQ / cokolwiek lub rozpoznać siebie od sposobu ich komunikaty typu (rzeczy tylko dwa przyjaciele wiedzą i odtwórca nie.

Kto zrozumiał, to dobrze, kto nie...
Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: sado1 »

Mam nadzieję, że 5-minutowe tłumaczenie wystarczy.

Źli ludzie zawsze będą w internecie, nic nie poradzisz, a jedyny sposób - system kont dla gry - przysporzy mnóstwa problemów:

1. trzeba by kupić serwer w Europie

2. trzeba by gdzieś trzymać hasła i loginy, a skoro to Lewin/Krom napisaliby ten system to będzie dużo dziur (mniej więcej to ma na myśli)

3. czas włożony w tworzenie tego systemu

4. gry przez lan (sado: nie wiem co to ma do rzeczy)

5. jakoś trzeba by zrobić tryb gościa

6. byłby problem z istniejącymi graczami w momencie wdrożenia systemu - co bardziej znani gracze mieliby problem bo jakiś troll zająłby im nicka zanim ci by się zorientowali

7. ludzie zmieniają nicki dopisując klantagi, ciężko jest wymyślić sposób który pozwoliłby na coś takiego, najlepiej byłoby wrzucic Remake na Steama i problem by sam sie rozwiązał (każdy byłby przywiązany do swojego nicka loginem Steam) - tylko niech ktoś najpierw wyłoży kasę na wykupienie praw do KaMa.

8. w tej chwili nie trzeba czuwać 24h na dobę żeby serwery (lobby, strona itp.) chodziły. Serwer z loginami wymagałby innego podejścia.

Lewin radzi też używać komunikatorów jak Skype TS itp., aby się identyfikować.

edit: widzę że byłem wolniejszy, ale zostawiam bo w sumie moja wersja nie była tłumaczona przez google
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Pozwólcie że się wypowiem:

Jedynym sensowynym wyjściem jest ulepszenie AI do tego stopnia by zastąpiło brakującego gracza. Ja bym poszedł dalej. I dodał nowe okno AI

funkcje tego okna:

Określenie celu ataku grupowego np. jest 40 min czasu gry (PT) max pt jest 60 min, wiec idziemy do okienka i zakreślamy AI za 20 min i wskazujemy flagą gdzie zaatakujemy. AI to "zrozumie" i wyśle swoje wojska na dany obszar.

można też wydawać komendy typu

- broń pozycji AI obstawia wejścia do wioski ( zaznaczamy jakie ?!)
- atakuj po minimum 20 - 30 oddziałów. ( zaznaczamy jaki obszar ma atakowac)

"Kontrola" nad AI dostawał by kolega następny w kolejsce w drużynie

Wydaje mi się że to proces byłby o wiele prostszy niż jakieś konta.
Awatar użytkownika
Diego
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Diego »

"Wydaje mi się że to proces byłby o wiele prostszy niż jakieś konta."

Ze strony technicznej nie wydaje mi się, żeby to było prostsze wyjście niż zakładanie kont.
smile ; )
danio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: danio »

No to może zastąpienie gracza - quickera innym graczem .
Tzn kolejny gracz przejmuje jego grę , kolor się zmienia na inny i gramy dalej .
Zawsze to mniejsze osłabienie ....
Mixons

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

Dzięki sado
dammul: w pełni się z tobą zgadzam i już od dłuższego czasu miałem taki sam pomysł.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Diego pisze:"Wydaje mi się że to proces byłby o wiele prostszy niż jakieś konta."

Ze strony technicznej nie wydaje mi się, żeby to było prostsze wyjście niż zakładanie kont.
Nie bierzesz pod uwagę, że ONI już pracują nad AI bo CHCĄ aby było wporzo, natomiast praca nad kontami itd to dodatkowe zajęcie...

ewentualnie niech gracz otrzymuje wioskę opuszczonego gracza... i steruje dwiema osobnymi wioskami z tą opcją, że może łączyć oddziały z tej i tamtej wioski ( aby mieć łatwiejsze dowodzenie)

Wydaję mi się GIT pomysł.

tak jak dammul napisał :P
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

A może by zrobić coś takiego:
1)Kiedy wchodzimy do Remaka 1 raz jesteśmy proszeni o podanie nazwy gracza i ,,pokolorowanie jej,, np. Joker
Żeby zmienić kolorki, musielibyśmy usuwać remaka i TPR. i wgrywać ponownie. Ograniczyło by to trochę trolli.
Można by było również nick zostawić normalnie napisany.
Każdy by wiedział że np. ja to taki znak Joker
2) Albo po prostu w Ustawieniach była by możliwość dodania avatara.
Ustawilibyście sobie taki avatar co ciężko znaleźć na interenecie i już. :)
Seblas
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Seblas »

Joker pisze:A może by zrobić coś takiego:
1)Kiedy wchodzimy do Remaka 1 raz jesteśmy proszeni o podanie nazwy gracza i ,,pokolorowanie jej,, np. Joker
Żeby zmienić kolorki, musielibyśmy usuwać remaka i TPR. i wgrywać ponownie. Ograniczyło by to trochę trolli.
Można by było również nick zostawić normalnie napisany.
Każdy by wiedział że np. ja to taki znak Joker
2) Albo po prostu w Ustawieniach była by możliwość dodania avatara.
Ustawilibyście sobie taki avatar co ciężko znaleźć na interenecie i już. :)
1. Specjaliści spokojnie poradziliby sobie ze zmianą nicka bez zabawy w reinstalację Remake'a. Poza tym gdy np. 2 osoby korzystają z jednego komputera, to musiałyby grać na jednym nicku.
2. Avatar - robisz rzut ekranu i za chwilę masz taki sam.
Odpowiedz