Powrót kuźni wojennej, ratusza oraz im należnych jednostek.

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Czy chcecie by przywrócono kuźnię wojenną i ratusz wraz z jednostkami?

Z przyjemnością!
38
68%
Nie wiem.
0
Brak głosów
Nie.
13
23%
Trudno powiedzieć.
5
9%

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
pawel95
Użytkownik Forum

No naturalnie

Odpowiedz z cytatem

Post autor: pawel95 »

Dla mnie to naturalnie ze mają wejsz ponowno do gry, tylko trzeba przepracowac cały system.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Oczywiście że "z przyjemnością". Może były do bani, ale ja chcę ich powrotu z jednego powodu: by móc przerobić moją kampanię pod Remake, potrzeba mi i najemników, i machin wojennych.

O ile machiny zawsze wydawały mi się lekko niepasujące do gry, to i tak wolę, aby były. W kampanii czy misji pojedynczej wystarczy po prostu je zablokować, aby nie było za łatwo.
A co do gry przez sieć: nie wiem, nie grywam.

A ratuszowych po prostu uwielbiam, mimo iż ich koszt zupełnie nie odpowiada ich możliwościom. Że o bugu nie wspomnę...
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Florek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Florek »

W Remake nie ma tego buga.
Awatar użytkownika
Hektor
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Hektor »

Szczerze. W kompanie nie grywam, a co do multi wole "FEED THE BEAST" i tez swój cel osiągnę :)
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Florek pisze:W Remake nie ma tego buga.
Mówię o wrażeniach z KaM TPR, a nie o możliwościach remake'a.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

Poza tym, w Remake nie ma tego buga z ratuszowymi wojskami, bo po prostu nie ma ratusza.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

Z przyjemnością.

A to dlatego, iż będąc jeszcze w liceum gdzieś zaraz po ukazaniu się KAM TPR poszliśmy z kumplami do kafejki internetowej (przypominam młodszym graczom, że internet wtedy raczkował, większość miała połączenie telefoniczne, neostrada dopiero co wchodziła i tylko kafejki umożliwiały takie granie). Pamietam jak dziś, że jako jedyny z graczy zrobiłem sobie podczas gry sieciowej balistę i katapultę, ale tylko dlatego, aby zobaczyć jak wyglądają (jeszcze wtedy tylko wersja TSK uruchamiała się na moim domowym sprzęcie). Reszta graczy po prostu nie chciała tracic złota. Poza tym gra w sieci nie wyglądała tak ofensywnie jak dziś w remake.
Jestem też za tą opcją ponieważ skoro twórcy dodali to do gry, BARDZO nie podoba mi się, ze Krom i reszta dowolnie zmieniają sobie to i owo wg własnego uznania jak choćby fakt, że kiedy na terenie nie można było zbudować budynku z uwagi na rosnące w tym miejscu drzewo- istniała metoda, aby to obejść - teraz jej nie ma, na szczęście znalazłem inną. Nie chodzi mi tylko o takie przysłowiowe "usterki" gry, ale także ważniejsze zmiany: w oryginalnym KAM był sens stawiania wież - nie wiem ile osób z was grało w oryginalne KAM, ale mogę was zapewnić, że w remake wieże są po prostu do bani. Nigdy nie rozumiem osób które buduja po 10 wież koło siebie.. przecież wystarczy przejechać sobie koniem i żaden kamień nie trafi. Czasem nie trafi nawet w stojącego w miejscu rycerza. Takie cuda nigdy nie zdarzały sie w oryginalnym KAM. Wieże były skuteczniejsze. W oryginale zazwyczaj w cel nie trafiał co piąty kamień. W remake zaś w cel trafia co piąty, reszta strzela sobie w ziemię.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

;) pisze:Wyniki mówią same za siebie. Powinna być przeprowadzona sonda międzynarodowa. Jeżeli wyniki byłyby podobne, to twórcy Remaka naprawdę poważnie musieliby rozpatrzyć przywrócenie tych budynków (W grze nadal są postacie z ratusza, więc ich przywracać nawet nie trzeba).
Może na stronie KAMRemake? Tylko lewin nie odpowiedział na razie na mail sprzed kilku tygodni.
danio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: danio »

@Alanbach
Ja grałem na wersji TSK , faktycznie inna rozgrywka to była .....
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Z tego co wiem, to 3/5 wyrzuconych kamieni z wieży trafia w cel.
Odpowiedz