KaM-owa Liga Polska 1v1 - zasady

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Co sądzisz o tym pomyśle?

Dobra myśl, z chęcią bym w tym uczestniczył!
37
77%
Nic z tego nie wyjdzie.
11
23%

Liczba głosów: 48

radziopoke
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radziopoke »

między innymi River of Gold. Za kilka godzin przeglądnę kilka map i dam własne propozycje.
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bo_co »

;) pisze: Z tego też powodu chciałem aby znalazła się na tej liście "Strait of Sharks"

Obrazek

równie dobrze moglibyśmy grać 'ambushed'
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
radziopoke
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Po rozgrywce w kama przeglądnąłem kilka map tak jak pisałem i podam tu swoje propozycje:
Grassland Clash - Nie wiem dlaczego dużo ludzi nie lubi na niej grać. Jak dla mnie ta mapa pozwala rozwinąć dość mocno gospodarkę i jak i militarie. Nie raz na niej grałem i było wspaniale.
Marshland - Mapa XL więc nie którym może się to nie spodobać że tak wielka mapa jest ale tu również nieźle się gra.
The Passage 4P - mapa dla tych, którzy wolą walczyć lewo kontra prawo
Valley Of the Equilibrium - Ta mapa musi być. Brak wież i targu powoduje, że gracz musi trochę się wysilić w obronie wioski i by gospodarka dobrze funkcjonowała.
River of gold - dla tych którzy chcą się zmierzyć na topory, piki i miecze. Brak żelaza powoduje że trzeba się trochę wysilić w doć dobre jednostki drewniane.

To by było na tyle z map które tak na szybko wybrałem. No cóż zabieram się niedługo dalej do tworzenia programu.
Awatar użytkownika
taktyker
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: taktyker »

Nie rozumiem dlaczego nie mogłaby być to jakakolwiek mapa, a "Cursed Ravine" powinna być wg mnie obowiązkowo. :)
Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: sado1 »

Grassland Clash to słaba mapa, nawet twórca chciał żeby ją wywalić z gry. Nie nadaje się do nowych wersji, start jest strasznie powolny przez problem z zasobami (nie pamietam juz czy chodzilo też o mala ilosc zasobow na starcie, ale na pewno jest mało miejsca na leśniczówki itp), lokacje nie są zbyt zrównoważone. River of Gold ma za mało miejsca i za dużo drewna :D
radziopoke
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

sado1 ja nadal będę za tym river of gold znalazło się w lidze. Tu się liczy taktyka a miejsce zawsze się znajdzie. To, że jest dużo drzew to dla tej mapy akurat plus bo w końcu musisz robić drewnianne bronie. Każda mapa jest grywalna tylko trzeba umieć na niej grać.
Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

Mam kilka uwag odnośnie map podanych przez ciebie radzio:
Grassland Clash - sado napisał już czemu ta mapa nie nadaję się do ligi
River of Gold - początkowe budynki, które narzucają rozbudowę, ogromna ilość złota, węgla i drewna na mapie co pozwala na grę z samym targiem. Bardzo mała ilość miejsca ogranicza rozbudowę.
The Passage 4P - Duże ilości węgla i złota na początku w spichrzu, zupełnie nie wiem po co. Zupełnie beznadziejny według mnie pomysł na mapę, tylko jedno przejście bardzo ogranicza manewry.
Marshland - Mapa może nie jest brzydka, ale niegrywalna. Można tutaj robić tylko lekkich a wiele lokacji nawet nie ma na to miejsca, bo wiadomo "lekka" osada potrzebuje znacznie więcej miejsca niż "ciężka". Lokacje nie są odpowiednio zbalansowane.
Valley of the Equilibrum - dodam tą mapę.
radziopoke
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No cóż jak chcesz. Ale wydaje mi się że w lidze nie ma mapy w której, nie ma żelaza, a taka by się przydała. W temacie zapisów słyszałem, że jeszcze nie wszyscy potwierdzili swoją obecność (mógłbyś w pierwszym poście zaznaczyć, którzy gracze się już zgłosili) i termin rozpoczęcia może się przedłużyć. Mi to nie przeszkadza bo ja też mogę mieć mały poślizg z programem bo trochę spraw miałem do pozałatwiania. Jutro też niestety będę miał mało czasu. Ale będę się starał zrobić to jak najszybciej.
Mixons

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

Wszyscy gracze, którzy nie mają danych kontaktowych przy nicku nie potwierdzili udziału. Też z chęcią pograłbym w lidze w mapę, na której można robić tylko wojsko "drewniane". Ale ta mapa musiałaby być dobra, a takiej niestety na tę chwilę nie ma.

Edit: Pogrubiłem nicki graczy, którzy potwierdzili uczestnictwo w lidze.
Awatar użytkownika
Pyskaty
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Pyskaty »

Widze, ze Jachu jest na liscie rezerwowych pod numerkiem 1. Ja zapewne bede pod dwojka. Czyli co? Jest liczba parzysta to dorzucacie nas do ligi czy jak to ma wygladac?
Odpowiedz