[wydzielony] Sympatie i antypatie (PAKER team)

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

[wydzielony] Sympatie i antypatie (PAKER team)

Post autor: ChrisEggII »

//Wydzielone stąd.
//Khel

-----------------
Muszę ciebie zawieść, ale nie jesteście pierwszą grupą w Polsce. Była już grupa tworząca Wielką Wspólną Kampanię. Musisz się więc nacieszyć miejscem drugim. ;)
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Post autor: janosiczek »

;) pisze:Muszę ciebie zawieść, ale nie jesteście pierwszą grupą w Polsce. Była już grupa tworząca Wielką Wspólną Kampanię. Musisz się więc nacieszyć miejscem drugim. ;)
A gdzie ona jest teraz? już nie istnieje...
I po drugie, nie zrobiliście chyba ani jednej mapy... która była by ukończona i "wypuszczona" więc .....
Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum

Post autor: ChrisEggII »

Nie "my", tylko "oni". Grupa zniknęła zanim jeszcze się pojawiłem na forum. No i gdybyś zwracał uwagę na twórczość innych graczy, zamiast się pysznić, być może byś zauważył, że jednak spod ich rąk wyszły 3 mapy. A to że grupa przestała istnieć nie odbiera jej statusu "pierwszej". Trochę przystopuj, bo masz wybitnie przerośnięte ego, co pokazujesz na przykład przez przecenianie swoich osiągnięć, czy chamskie spamowanie reklamami.
Chwalisz się tym, że stworzyłeś tak wiele map, ale co z tego, skoro twórcy remaka wywalili sporą ich część, bo najzwyczajniej w świecie ludzie nie chcieli w nie grać?!
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

;) pisze:Nie "my", tylko "oni". Grupa zniknęła zanim jeszcze się pojawiłem na forum. No i gdybyś zwracał uwagę na twórczość innych graczy, zamiast się pysznić, być może byś zauważył, że jednak spod ich rąk wyszły 3 mapy. A to że grupa przestała istnieć nie odbiera jej statusu "pierwszej". Trochę przystopuj, bo masz wybitnie przerośnięte ego, co pokazujesz na przykład przez przecenianie swoich osiągnięć, czy chamskie spamowanie reklamami.
Chwalisz się tym, że stworzyłeś tak wiele map, ale co z tego, skoro twórcy remaka wywalili sporą ich część, bo najzwyczajniej w świecie ludzie nie chcieli w nie grać?!
I tu pojawia się niewiedza wyrzucili HOMA I i HOMA II oraz 2 mapy które zawierały kopie innych. czyli w sumie 4. nie można ich nazwać "sporą".

A podawanie liczb PAKER TEAMU nie uważam za chwalnie tylko informaowaniem kim jesteśmy i jak dobrzy jesteśmy.
Po za tym ludzie, którzy pracowali nad WWK nie nazwali tego teamem to był jakby to powiedzieć nieudany zlepek ludzi którzy chcieli coś zorbić ale się nie udało. My natomiast od początku jesteśmy tym kim chcieli byśmy być - drużyną. I sprawie nam idzie to co robimy. Oczywiście mogę napisać jesteśmy jedni z pierwszych. Na dzień dzisiejszy nie ma konkurencji. Nasze mapy są coraz lepsze. I tak już zostanie. Krytyką się nie przejmuję niech piszą co chcą ja i mój team będziemy robić nadal to co robimy.
a co do wypowiedzi że ludzie nie chcieli grać w mapy to się nie zgodzę.

North Bridge było super mapą - jednak została wycofana...
HOMA I - miała po prostu pecha brak drogi przy spichlerzach, dlatego nit nie grał. Powód usunięcia ? - brak gier na niej.
HOMA II - tak było słabe, lecz koncepcja mapy była nowością.

To że robimy coraz lepsze mapy można potwierdzić patrząc na tabele map:

top 1 SR
top 30 Clash
potem pod nim, A clash of kings i reszte map pod sobą....

Gdy Remake się uaktualnia nasze mapy również, jesteśmy najbardziej pracowitymi maperami w KAM. Ja sam pracowałem nad mapami okrągły rok. Czasem po 7 godzin dziennie.
To nie ego to fakty.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2013, 20:06 przez janosiczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Post autor: DeBe »

Dobrze powiedziane Panie Uśmieszku - ;). To że grupa WWK już nie istnieje (choć jeszcze kilka miesięcy temu myśleliśmy nad powrotem) nie odbiera nam nagrody za bycie "pierwszymi" (o ile w ogóle byliśmy pierwsi... mnie akurat to nie interesuje), a już na pewno tworzyliśmy mapy na długo przed Paker team. I faktycznie stworzyliśmy 3 misje, które później chcieliśmy odnowić (niestety było to niemożliwe).
Z tego co sobie przypominam, kiedyś już tłumaczyłem janosiczkowi - więcej pracy, a mniej reklamy. Jak zauważył ";)" nie przyniosło to rezultatów. Przeanalizujmy:
A Clash of Kings:
- nowe fałdowanie gór
Twierdzisz, że wasze mapy są bardzo dobre... więc czemu ciągle pojawiają się ich ulepszone wersje? Rozumiem, że poprawa balansu rozgrywki w mapach multi jest zwykle konieczna (tutaj nie ma się do czego przyczepić), ale czemu poprawiacie np. fałdowania, ogółem ulepszacie/upiększacie teren. Moim zdaniem dlatego, że najpierw odwalacie fuszerkę w myśl zasady - "później się poprawi". Gdyby faktycznie były takie " jakościowo bdb", to nie musielibyście ich poprawiać po kilka razy. Dzięki temu moglibyście skupić się na dopracowaniu balansu.
Mamy dużo pomysłów szczególnie ja Sam stworzyłem większość z nich. Ale moi koledzy są również pomysłowi.
Panowie z Paker team - chce wam się pracować z takim pyszałkiem? :) Musicie mieć bardzo dużo cierpliwości... więcej niż my z WWK. Jeśli faktycznie sytuacja wygląda tak jak przedstawił to janosiczek, to czemu nie zwiecie się "Janosiczek i cała reszta"? Cały ten temat wygląda podejrzanie. Nie chce mi się zaglądać na pierwsze jego strony, ale z tego co sobie przypominam reklamy waszych map pojawiły się na długo przed ich pierwszymi screenami. Słodzić kolega janosiczek potrafi... problem w tym, że cierpi na tym wizerunek waszego team'u. Zapewnień autora produktu o jego "superowości", uber-hiper zajebistości i innych chyba nikt nie bierze na poważnie.
W 2013 roku możecie się spodziewać kampani. Która będzie ... trudna i będzie to jedna z najładniejszych kampanii jakie zobaczyliście w KAM
I znowu... pozwól, że my to ocenimy.
Stawiamy na jakość !
No nie wiem, skoro później piszesz - "Największa ilość map zrobionych dla tej gry" i stawiasz ten punkt na pierwszym miejscu.
Ty to politykiem zostaniesz dobrym.

Na zakończenie życzę tylko twórcom, jak najwięcej zapału i jak najmniej niepotrzebnej reklamy.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

DeBe pisze:Dobrze powiedziane Panie Uśmieszku - ;). To że grupa WWK już nie istnieje (choć jeszcze kilka miesięcy temu myśleliśmy nad powrotem) nie odbiera nam nagrody za bycie "pierwszymi" (o ile w ogóle byliśmy pierwsi... mnie akurat to nie interesuje), a już na pewno tworzyliśmy mapy na długo przed Paker team. I faktycznie stworzyliśmy 3 misje, które później chcieliśmy odnowić (niestety było to niemożliwe).
Z tego co sobie przypominam, kiedyś już tłumaczyłem janosiczkowi - więcej pracy, a mniej reklamy. Jak zauważył ";)" nie przyniosło to rezultatów. Przeanalizujmy:
Dobrze zatem PT jest jednym z pierwszych jeśli chodzi o Drużyny mapowe.
DeBe pisze:
A Clash of Kings:
- nowe fałdowanie gór
Twierdzisz, że wasze mapy są bardzo dobre... więc czemu ciągle pojawiają się ich ulepszone wersje? Rozumiem, że poprawa balansu rozgrywki w mapach multi jest zwykle konieczna (tutaj nie ma się do czego przyczepić), ale czemu poprawiacie np. fałdowania, ogółem ulepszacie/upiększacie teren. Moim zdaniem dlatego, że najpierw odwalacie fuszerkę w myśl zasady - "później się poprawi". Gdyby faktycznie były takie " jakościowo bdb", to nie musielibyście ich poprawiać po kilka razy. Dzięki temu moglibyście skupić się na dopracowaniu balansu.
Zawsze jest coś co można poprawić w mapie... ty, bardziej że mają coraz większy rozmiar. Jeśli myślisz że stworzenie mapy wystarczy i poprawy póżniejsze nie są wskazane to jesteś w błędzie :smiesne:

Jakbyś nie wiedzial z tą edycją Lewin oddał ulepszony edytor z ulepszonym fałdowaniem... aaaa... może dlatego na nowo fałduję mapy ?! - masz odp.
DeBe pisze:
Mamy dużo pomysłów szczególnie ja Sam stworzyłem większość z nich. Ale moi koledzy są również pomysłowi.
Panowie z Paker team - chce wam się pracować z takim pyszałkiem? :) Musicie mieć bardzo dużo cierpliwości... więcej niż my z WWK. Jeśli faktycznie sytuacja wygląda tak jak przedstawił to janosiczek, to czemu nie zwiecie się "Janosiczek i cała reszta"? Cały ten temat wygląda podejrzanie. Nie chce mi się zaglądać na pierwsze jego strony, ale z tego co sobie przypominam reklamy waszych map pojawiły się na długo przed ich pierwszymi screenami. Słodzić kolega janosiczek potrafi... problem w tym, że cierpi na tym wizerunek waszego team'u. Zapewnień autora produktu o jego "superowości", uber-hiper zajebistości i innych chyba nikt nie bierze na poważnie.
Tak stworzyłem większość map.. to są fakty spytaj kogo chcesz z drużyny ( zalecam Woloszka albo Lukiego ponieważ oni są najstarsi). Potwierdzą.

To się nazywa zachęcenie do ściągnięcia mapy. Trzeba mapę wpierw przedstawić co się chcę ukazać. Dla mnie to normalne.
Nigdy nie napisałem że tworzę zajebiste i super hiper mapy !!
DeBe pisze:
W 2013 roku możecie się spodziewać kampani. Która będzie ... trudna i będzie to jedna z najładniejszych kampanii jakie zobaczyliście w KAM
I znowu... pozwól, że my to ocenimy.
Stawiamy na jakość !
No nie wiem, skoro później piszesz - "Największa ilość map zrobionych dla tej gry" i stawiasz ten punkt na pierwszym miejscu.
Ty to politykiem zostaniesz dobrym.

Na zakończenie życzę tylko twórcom, jak najwięcej zapału i jak najmniej niepotrzebnej reklamy.
[/quote]

Swoje osądy opieram na tym co widzę w oryginalnych mapch z kampani TSK I TPR są ... średnie. Na mapach występują tilesy są mało pofałdowane czasami płaskie. - A wiem to z tego, że zaglądałem na mapy gdy chciałem zobaczyć jakie drzwka stoją na jakiej trawie. I tak oto się rozczarowałem mapami z kampanii. A z ilością map do gry to też fakt. Sam jeden ja szary człowieczek zrobiłem więcej map niż wszystkie mapy w TSK. Policz sobie.

Przedstawiam fakty.
Reklama dźwignia handlu. :smiesne:

Komu jeszcze coś wytłumaczyć ?
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Post autor: woloszek »

Debe jeśli chodzi o mnie to jakoś wytrzymuje hehe :) Mam nadzieję, że wyrazisz opinie o misjach z kampanii, kiedy ta wyjdzie lub zdecydujemy się pokazać cokolwiek z niej. O opinię na temat mapy "In Hell" czekam do dzisiaj i nic :coongada::
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Dziwni ludzie są .... mają pretensje, że się udoskonala i poprawia mapy.
Gdy jest aktualizacja oprogramownia to też piszecie do autorów owego programu czemu go aktualizują ?

Najlepiej to wrzucić na forum co się robi i od razu wylogować aby nie czytać maruderów. I aby się też nie denerwować. Ja zamierzam to właśnie zrobić.

Do zobaczenia przy następnej aktualizacji map :smiesne:
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Post autor: The Viking »

Hehehuhe, Debe, masz wiele racji, jednak Janosik potrafi zagadać w taki sposób że go łatwo nie pokonasz. To prawda, że na polityka by się nadawał :smiesne: Osobiście cierpliwość do tego typu ludzi mam, powiedzmy właściwie: doświadczenie. Jednak jest coś co musze przyznać. Janosikowe mapy są z reguły brzydkie i nienaturalne, ale większość z nich jest bardzo grywalna. To że on cały rok pracuje nad tym- szacun, ja nie wyrabiam już po kilku tygodniach, chociaż nie pracuję więcej jak 1-2 godziny dziennie.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Robicie obławę na janosiczka? Zaczekajcie na mnie - już lecę!
janosiczek pisze:Dziwni ludzie są .... mają pretensje, że się udoskonala i poprawia mapy.
Jesteś jeszcze gorszym i niedorzecznym użytkownikiem tego forum ode mnie. Trzpiotem z zadartym nosem i wartym co najwyżej stałego podwyższania własnego ego. Powinieneś nawet taką mapę zrobić. Lub serię map zatytułowaną: janosiczek i rozkwit niewolnictwa. Nie pytam, w jakim stopniu wyzyskujesz towarzyszy i dlaczego laury przypisujesz głównie sobie, jak to masz w swoim naturalnym obyciu. Potrafię to jednak zrozumieć - powiem ci na osłodę.
janosiczek pisze:Nieudany zlepek ludzi, którzy chcieli coś zrobić, ale się nie udało
Jakież to subtelne w przekazie i typowe dla samozwańczego koordynatora. Jakoś z tych swoich tworków-potworków najprzód szczycisz się ty, podczas gdy towarzysze słusznie trzymają, i na początku, i na końcu, buzie na kłódkę, aby nie zapeszać opinii i nie wbijać sobie samobójów, co u ciebie jest wręcz na porządku dziennym. Zlepek ludzi, jak to ująłeś wyrażając się o WWK, dobierał skrupulatnie kadrę według doświadczenia, na każdą pozycję. Aby nie było rozczarowań. Choć pojawiły się inne problemy, nie można zarzucić całkowitego braku fachowości. Co do ciebie, być może mało oficjalny początek twego trio okazał się chwytliwszy i przystąpił do dzieła prędzej (po wielu dość zbytecznych reklamach), więc okazał się rzeczywiście trwalszym posunięciem, aniżeli WWK. Jednakże, jak wspomniał mój drogi DeBe, podejściem do jakości towaru nie warto sobie zaprzątać głowy, gdyż stąd po prostu bije po oczach ta "nieskazitelność map". Plasowanie w jednym miejscu wielości map oraz ich jakości brzmi nieco niedorzecznie. A "później się poprawi" mówi samo za siebie. Tego przynajmniej nie było jeszcze kilka lat temu, kiedyśmy zaczynali projekt. Na później nie odkładaliśmy sobie zbyt wiele, a każda misja, z tych jakże nielicznych, projektowana była tak w scenariuszu, jakby była ostatnią. Więc być może, jeśli chodzi o współpracę, projekt WWK był projektem grupy protoplastów, gdyż w tamtym roku i w kilku następnych żadna znana grupa nie brała się do współpracy. Wszystko wyszło z inicjatywy Cava, gdyby ktoś miał wątpić zamiar. Projekt zaczynał żyć własnym życiem i w którymś momencie dostał zadyszki i w końcu zawału.

Nie ujmując zasług twoich pracowników, janosiczku, doprawdy - odklepana robota w zdecydowany sposób dystansuje każdego odbiorcę. Rajcujesz się reklamą zupełnie jak ja, więc przynajmniej w tym względzie jesteśmy ulepieni z tej samej gliny. Odrzucono cztery mapy? Widocznie siła wyższa miała powód. Historia lubi się powtarzać, więc trzymaj rękę na pulsie. Obroty spraw też często zmieniają się w okamgnieniu, dlatego pamiętaj zasadę, że raz na wozie, raz pod wozem, a nie wierzaj ślepo w swoją nieśmiertelność czy osiągnięcie statusu legendy. Osiągnięcia osiągnięciami. Reprezentowanie społeczności również. Cudnie wręcz! Legendą staje się także za charakter. Na razie od trzech osób tutaj, włącznie ze mną, lecą na ciebie pomyje. Twoi towarzysze zaś nie kiwną palcem, aby tobie pomóc, boś w ich oczach samowystarczalny. Czy aby na pewno ciebie lubią, czy może muszą znosić? Albo jesteś im tylko potrzebny do KaM-owego projektu, hę? Lub chętnie znaleźliby kogoś, kto nie jest byle ziółkiem, a godnie będzie prezentował owoc ich pracy. Zastanów się nad tą kwestią dobrze, bo może - nawet nie wiedząc o tym - robisz sobie wokół wrogów...
janosiczek pisze:Oczywiście mogę napisać jesteśmy jedni z pierwszych. Na dzień dzisiejszy nie ma konkurencji. Nasze mapy są coraz lepsze. I tak już zostanie. Krytyką się nie przejmuję niech piszą co chcą ja i mój team będziemy robić nadal to co robimy.
Profesjonalizm pełną parą. Nic, tylko się przyczepić. Zupełnie jak dufni uczestnicy różnych Mam talentów, którzy po sromotnych słowach odpyskowują jeszcze, że i tak nie przestaną i w ogóle, że wszyscy ich jeszcze popamiętają. Takie wygrażanie się. Czyli, generalnie, jesteś tak samo marnym graczem jak ja.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 00:55 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.