Łucznik na koniu/archer on horse

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

radziopoke pisze:...spam-towerów...
Chyba tower-spamerów...

Tak czy owak:

:arrow: Po pierwsze, łucznik na koniu wymagałby całej masy nowych sprite'ów. A w Remake mają jednego gościa od Sprite'ów, który dał nam Rynek. Zrobił to już jakiś czas temu i mam nadzieję, że od tego momentu także nad czymś pracuje. Wolałbym, żeby lekka jazda używała lancy, bo nigdy jak dotąd nie widziałem w historii żołnierza walczącego toporem i jednocześnie jeżdżącego na koniu. I mi też brakuje możliwości szarży.

:arrow: Po drugie, Lewin powiedział, że zanim i jeśli w ogóle będą coś dodawać do gry, to najpierw chcą ją usprawnić i poprawić, dlatego Multiplayer miał aż pięć Dem.. Demów... czy jak to się tam odmienia. W każdym razie, miał pięć wersji, i teraz będą się zajmować AI. A dopiero później zajmą się usprawnianiem gry, chyba, że jeszcze coś będzie trzeba zrobić.

:arrow: Machiny wg. mnie powinny zostać przywrócone w takiej formie, w jakiej istnieją teraz w KaM, bo bez nich niektóre misje nie mają sensu/są nie do przejścia.

:arrow: Skoro już jesteśmy przy marzeniach trudnych do spełnienia, to fajnie by było, gdybym mógł łączyć dowolne oddziały, tak, by łatwiej było sterować nimi jednocześnie, np. oddział łuczników obwarowany wokoł piechurami z lancą. Albo chociaż żeby dało się łączyć oddziały w dowolne miejsce, a nie tylko na koniec oddziału. Każdemu wolno pomarzyć.

A teraz wybaczcie, bo jestem chory, nie poszedłem do szkoły, dopiero co wstałem i nie zjadłem jeszcze śniadania.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Ciemnozielony pisze:A teraz wybaczcie, bo jestem chory, nie poszedłem do szkoły, dopiero co wstałem i nie zjadłem jeszcze śniadania.
Ależ proszę, wybaczam Ci. :)

Jak na moje, masz dużo racji. :)
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Magdalena
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Magdalena »

Wiem, że zwiadowca już jest, chodzi o to, by dało się go rekrutować w warownii, bo ratusz usunęli i jak już pisałam, wg mnie słusznie. Co do lanc dla lekkiej jazdy - też jestem za, a najlepiej jakby dodali po prostu kolejną jednostkę i do wyboru byłaby jazda z toporem i tarczą lub z lancą. Jednak przede wszystkim brakuje jak juz pisalam, lucznika na koniu. Lucbach, napisales juz do autora remake? :)
Awatar użytkownika
wisnia_pc
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: wisnia_pc »

Ja bym nie chciał łucznika na koniu w grze, już zwykłe konie są upierdliwe, a co dopiero jak by mógł uciekać. Jestem natomiast za przywróceniem ratusza, jestem pewien ze ratusz by był używany tylko w ostateczności bo raczej nie da się zwerbować wystarczającej armii. Mam na to dowody jakie? ano takie że złoto by się szybko skończyło, przeciętny gracz buduje 2 mennice i ma przez okres 60m 60- 120 złota na armie. Jednostki z ratusza są drogie i nie opłacalne na dalszą metę. Wywalił bym tylko żołdaka z ratusza jest on zbędny.
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

wisnia_pc pisze:Ja bym nie chciał łucznika na koniu w grze, już zwykłe konie są upierdliwe, a co dopiero jak by mógł uciekać.
Chyba strzelać? ;)

Na razie nasze dyskusje i tak nie mają niestety większego wpływu na projekt.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Chrisman
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Chrisman »

nigdy nie spadnie, ten temat nigdy nie spadnie
Awatar użytkownika
Strateg
Użytkownik Forum

Ratusz i Machiny

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Strateg »

Jak dobrze, że znalazłem temat na którym piszecie o ratuszu i machinach.
Pierwsze pytanie mam takie dlaczego usunięto domek który produkuje machiny oraz ratusz ( ratusz to ponoć, że za drogo)moim zdaniem to całkowity bezsens usuwania tego to jest bardzo przydatne a najbardziej te machiny. Myślę, że trzeba zrobić ankietę lub coś żeby w następnej wersji remaku był ratusz i machiny.

Z Pozdrowieniami.
Strateg
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Napisane zażalenia odnośnie usunięcia budynków z niejednomyślnych względów przez nowych autorów, przewijały się już na łamach tego forum. ;) Było głośno, było burzliwie, ale przynajmniej wiemy, jak wiele osób taka zmiana obruszyła. Ludzie chcą krwi.
Magdalena
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Magdalena »

I jak tam ma się sprawa z łucznikiem na koniu i przywróceniu maszyn?

Dziś grałam ze Strategiem i wyszedł, 'leaver' jeden!
Awatar użytkownika
Obserwator
Użytkownik Forum

Łucznik na koniu/archer on horse

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Obserwator »

Jestem za przeniesiem jednostek z ratusza do warowni i przywróceniem machin. Jetem przeciw strzelcom na koniach. Cierpliwości Magdaleno. Tak jak ktoś tam słusznie zauważył, nie popędzajmy autorów Remake'a.
Prawda &#347;wiat&#322;o&#347;ci&#261; &#380;ycia
Odpowiedz