Problem z rozdzielczością

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
skradneciserce
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 28 cze 2011, 16:58

Problem z rozdzielczością

Post autor: skradneciserce »

Witam, otóż mam pewien problem.
Jestem wieloletnim graczem Km i miałem go od dłuższego czasu na kompie, ostatnimi czasy chciałem przełączyć rozdzielczość na inną, i jakie było moje zdziwienie gdy wszystkie opcje stały się niedostępne, a sama gra wyskakuje do windy z problemem "generic failure"
Nie jestem geniuszem, ale miejscami jestem niezły, więc trzymam się tych miejsc.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Zajrzyj do pliku setup.cfg w katalogu z grą (obok głównej binarki), i zobacz, jaką masz wartość w !RESOLUTION - daj na próbę 0 i zobacz, czy się uruchomi.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Fortunatv
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 04 gru 2010, 12:34

Post autor: Fortunatv »

Mam podobny problem.
Kiedy chcę rozpocząć jakąś nową misję, albo po prostu wczytać grę, to wybija mnie z gry i jest komunikat GENERAL FAILURE.
No więc ok, postępowałem zgodnie z tym co Kuba napisał, ale gdy próbuję zapisać już z tym resolution 0 to wyskakuje mi brak dostępu.
I moje pytanie- jak "wdrożyć" to !RESOLUTION 0 w życie?
:)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Uruchom notatnik jako administrator, potem spróbuj zmienić.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Fortunatv
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 04 gru 2010, 12:34

Post autor: Fortunatv »

Ja zmieniłem już i nadal mam DD Generic Failure
Co zrobić?
:)
kedar
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 15 maja 2015, 19:43

Post autor: kedar »

Mam to samo
tylko szukam pliku setup.cfg
nie widac go...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Przy instalacji w domyślnym katalogu będzie w:
C:\Users\[nazwa użytkownika]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Km TPR\
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
ODPOWIEDZ