Jak tylko uda mi się ukończyć dwa projekty o grach komputerowych, wraz z kumplem zajmiemy się taką małą rehabilitacją gry, tworząc stronuchę fajną. Jak moźna się spodziewać po czymś, za co się bierze Khelben, można będzie znaleźć nań wszystko, co Khelbenowi o grze wiadome.
Wraz z kumplem ma w planie zrobienie nieoficjalnej strony internetowej o MiM. Rzecz jasna tuż po zakończeniu prac nad EOB. Mam nadzieję, że w ten nietrudny sposób gra zgromadzi jeszcze więcej fanów.
Swoją drogą... czy ktoś z aktualnych zna może ten tytuł?
Smaczek powiadasz... zakosztować go możesz, czytając o tejże fantastycznej grze na Wikipedii, bądź eksplorując oficjalną stronę tej gry, do której to link możesz znaleźć tutaj.
Heh poczytam z pewnością.
Dzięki za link do strony oficjalnej przyda się.
Kupił bym oryginalną wersję tej gry ale jak patrzałem na allegro to stoi po
425 złotych i to na licytacji- to nie na mój budżet
425? To rzeczywiście tanio, jak na taką grę. Ja bym wszystkich części nawet po tysiąc nie sprzedał. Są one takie cenne, że aż grzechem byłoby handlowanie nimi. A jestem szczęśliwym posiadaczem wszystkich polskich edycji tej gry. A co ciekawsze, polska jest jedynym krajem, który wydał najwięcej części do Talizmanu (tytuł oryginalny), a także jedynym krajem, który u siebie zmienił nazwę gry na swoją -> patrz "Magia i Miecz". Pozostałe państwa miały w swoich tłumaczeniach słowo "Talizman".
Nom jest faktycznie tak jak mowi khelben!! Gralem w to kiedys na koloniach. Gra w ciaga az tylko czasami nawet o otaczajacy swiecie mozna zapomniec U nas jeden koles to mial i wszyscy zesmy do niego wbijali po kolacji w to grac. To byly czasy ..... jak jeszcze zamkne oczy to widze ta rozgrywke, 10 lat temu to bylo ....Pamietam nawet typow co ze mna w to grali. Ja mialem wtedy Rycerza Swierszcza a potem jakims czarodziejem gralem. Tylko ze teraz w dobie gier komputerowych ciezko jest tak zebrac ekipe do gier tego typu... Nie wiem czy takie stare konie gralyby jeszcze w cos takiego No trudno ta gra to raczej juz historia dla mojego pokolenia... Ale to i tak nie zmienia faktow ze warto w to zagrac chociaz raz. Rany ale sie rozpisalalem... Uwierzcie lub nie ale pogralbym sobie w to...