Powieść by Khelben

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Nie będę ci tego publicznie pisał :p Ten nr gg co masz w profilu akutalny? Bo mam takie niejasne poczucie niejasności ( :D ) w Twoim opowiadaniu... ;D Coś mi nie spasowało ;D A mówią, że co nieco wiem na ten temat xD
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

spoko - aktualny
możesz również na pw, lub maila xD
Ostatnio zmieniony 30 paź 2006, 21:14 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

[zmoderowano] Ma ktoś jeszcze jakieś uwagi? wszelkie niedorzeczności w powieści winny zostać poprawione. Gramatyczne, stylistczyne błędy?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No więc...jako, że ktoś kasuje moje posty, pisze ten NA TEMAT...DOKŁADNIE NA TEMAT.

Oglądnij ten prolog jeszcze raz. Masz kilka powtórzeń, parę razy używasz tego samego wyrazu w odniesieniu do jednej rzeczy..co jakiś czas, Wygląda to niesympatycznie lekko :D To zmień.
Ujrzałem ciemnoskórego żołnierza odzianego w ciężki pancerz,
Tu możesz użyć innych słów,np. ubranego....noszącego cięzki pancerz.
Co do tego:
ochrypły głos ciemnego elfa
Spojrzałem znów na ciemnego elfa
Ciemny elf wyjrzał powoli zza krawędzi ściany
Taaaak ^^ widać...może trudno znaleźć zamienniki, ale troszkę starania i prolog będzie idealny :D
Nooo w kilku miejscach masz znienacka duże litery, kropki zamiast przecinków i na odwrót lub jest o przecinek za dużo 8-) Wrzuć to na Worda on nie za bardzo poprawia, lecz z grubsza ci pomoże :)
No więc koniec czepiania :||: :||:

@offtop:
mam nadzieję, że tego nie usuną :/
Napisz do mnie na gg tu się źle pisze...wysłałem nr na PW...podaj mi tu swój lub się odezwij do mnie (6547611).

@edit:
Oo sorki zapomniałem, że to jest do wyjścia ze statku :p dalej nie doczytałem dokładnie :D napiszę to niedługo xD
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

WuBeK pisze:
Oglądnij ten prolog jeszcze raz. Masz kilka powtórzeń, parę razy używasz tego samego wyrazu w odniesieniu do jednej rzeczy..co jakiś czas, Wygląda to niesympatycznie lekko :D To zmień.
Ujrzałem ciemnoskórego żołnierza odzianego w ciężki pancerz,

Nie wygląda to tak źle. Lubię pisać słowa na wyższym poziomie... znaczy np. właśnie odziany, a niźli ubrany :]
WuBeK pisze:Co do tego:
ochrypły głos ciemnego elfa
Spojrzałem znów na ciemnego elfa
Ciemny elf wyjrzał powoli zza krawędzi ściany
Taaaak ^^ widać...może trudno znaleźć zamienniki, ale troszkę starania i prolog będzie idealny :D

Określenia typu Mroczny Elf, Dunmer i inne tego typu, dojdą dopiero w późniejszych rozdziałąch. Jest to powieść głównie dla osób, które nie grały w tą grę; użycia określenia Dunmer było by jak na prolog trochę nie na miejscu. Przyglądając się uważnie powieści zobaczymy, że główny bohater po raz pierwszy ląduje w owej krainie i po raz pierwszy widzi 80% ras na tejże ziemi. Z czasem samemu pozna ich nazwy, Czytelnik równierz powoli będzie się wczuwać w klimat świata Morrowinda i poznawać wraz z bohaterem wszystko od nowa...
WuBeK pisze:
Nooo w kilku miejscach masz znienacka duże litery, kropki zamiast przecinków i na odwrót lub jest o przecinek za dużo 8-) Wrzuć to na Worda on nie za bardzo poprawia, lecz z grubsza ci pomoże :)
No więc koniec czepiania :||: :||:

Możesz wskazać takie miejsca? Im szybciej się poprawi, tym lepiej.
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Wiesz....ciemny elf ma więcej zamienników :) Nie trzeba nazw własnych używac, np: odmieniec...to jedno :)
A terazz szukam cytatów z interpunkcją.....
słowami: „Tutaj wysiadasz. Choć ze mną.”, po czym odwrócił się na pięcie i gestem dłogi kazał podążać za sobą.

Jeezu :D zobacz i sie domyśl^^ (choDŹ) :D
mimo nie uprzejmego tonu żołnierza.
nieuprzejmego

Hehee nie mogę teraz znaleźc tych znaków :p I nie mam czasu dalej przeglądac zadanie czeka na mnie :/
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

hmm, dziwne, źe mój kolega (zwany wredną polonistką) nie zaznaczył?mi tegoź błędu. Mimo wszystko - dzięki...
PLANT_15
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PLANT_15 »

Khelben będziesz publikował tą powieść? Jeśli tak to powiedz pod jaką nazwą :) Chętnie przeczytam ją w całości :D
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

ma być publikowana na morrowind.pl
jeśli chodzi o publikowanie w formacie książki... trzeba wykupić prawa autorskie, albo wydać książkę za darmo, co raczej nie specjalnie byłoby możliwe ;)
Odpowiedz