Nowa wersja strony knights.sztab.com i forum

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

IMO

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Moje oficjalne zdanie jest takie, że projekt wygląda superowsko. Mam tylko nadzieję, że forum to będzie istny bastion, do którego boty nie będą miały wstępu, i żebyś Lucbachu podołał takiemu wyzwaniu. A co do mnie, to zawsze mogę pomóc na stronce. Na przykład napisać opis kilku misji bez produkcji wojska, czy wychwytywać ludzi, który są nieodpowiedzialni. Już się nie mogę doczekać kwietnia. Szykują się dwie wielkie rzeczy w prima aprilis (i nie będą to prima aprilisowe żarty):
Primo. Premiera nowej wersji (3.0 (chyba :D)) knights.sztab.com
Secundo. Wielka premiera C&C 3 w Polsce :P . Ale na poważnie. Bardzo lubię knightsy, ale są inne bardzo fajne gry, których to serwisy czasem oglądam, alibo i nie :P (a są to: Starcraft i inne bliźniacze gry Blizzarda, Baldurs Gate 1 i 2, Comandos). W ostatnim czasie bardzo często zaglądam na to forum, bo sama gra zaczyna przynudzać. Liczę na to, że Krom wypuści edytor misji, bo wtedy nie będzie już nudnej rozgrywki w misji 1 TSK, czy 20 TSK, czy wreszcie w misjach pojedynczych.
Ciekawe tylko, czy pojawi się jakiś konkurs z dużą liczbą nagród na wersji 3.0 strony knights.sztab.com :D
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Tak, obrazek poprawiłem, dzięki Twojej uwadze Khelbenie. Dzięki. Ciekawe jest to Twoje dochodzenie co jest czym :wink: . Zdradzę co nieco: fragment pomocnika to część obrazka z newsa (jest seria takich obrazków), a te domki to część obrazka głównego.

Setmanie, nigdy nie mów nigdy :) . Przewiduję pewną ewentualność, na ściśle określonych zasadach być może będzie można wstawiać i swoje avatary, ale nie do końca swoje... Szczegóły podam na nowej wersji forum. I nie, nie kasuję postów z tej wersji forum - za dużo tu informacji, zbieranych w końcu przez parę lat.

Michailoffie, dziękuję za miłe słowa (dwóm Przedmówcom oczywiście również), konkurs(y?) na pewno będzie.

No i prośba, na razie jednak bez zdradzania szczegółów: czy ktoś byłby chętny do napisania jakiegoś krótkiego tekstu o "K&M"? Tematyka dowolna - mogą to być luźne rozważania, własne doświadczenia z grą, opisy taktyk (ale misji już nie), komentarz do obecnych wydarzeń na scenie K&M itp. Tekst nie dłuższy niż strona A4, a najlepiej krótszy. Jestem otwarty na propozycje. Tekst zostanie opublikowany, na razie nie zdradzę jak i gdzie. Czy jest ktoś chętny?

//dodano
Khelbenie, świetny obrazek pod podpisem ;)
Z ostatniej chwili: musiałem nieco zmienić górną część layoutu strony, bo ceną, którą się płaci za korzystanie z serwerów Sztabu jest zamieszczenie reklam. Musiałem przystosować fragment strony do tego - zrobiłem blok przytrzymywany linami od góry.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Setman »

Heh. Lucbach najpierw sie wylecz, a później ogarniaj stronke :) Szybkiego powrotu do zdrowia. i takie pytanko. nowa wersja bedzie gdzies w kwietniu ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Pan Lucbach był chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor:
-Jak się masz Lucbaszeczku?
xD

Wylecz się najpierw jak powiedział Setman...(troszkę to zdanie dziwnie brzmi :D)

#Fajne te obrazki xP Gratuluję tego, czego już dokonałeś i czego dokonasz w przyszłości.
#No i właśnie, jak idą prace?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

lucbach pisze:No i prośba, na razie jednak bez zdradzania szczegółów: czy ktoś byłby chętny do napisania jakiegoś krótkiego tekstu o "K&M"? (...) Czy jest ktoś chętny?
Jak możesz się jeszcze o to pytać? O nijakim Khelbenie napewno słyszałeś. Napewno obił Ci się gościu o uszy... Z pewnością się temu podoła, wystarczy mu tylko zapronować i zapoznać ze szczegółami.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

A nie można zrobić konkursu?

Ja byłbym za tym pomysłem z trzech powodów:

1.Jestem nowy i chciałbym coś takiego napisać, ale nie wiem czy jestem dość dobry na napisanie takiego tekstu, który byłby przynajmniej przyzwoity i nie chcę brać na siebie tak dużej odpowiedzialności ;)

2.Gdyby to był konkurs mógłbym porównać swoje prace z innymi i sprawdzić czy według siebie jestem lepszy czy gorszy czy może na takim samym poziomie.

3.Lucbach, ty też byś na tym skorzystał :) Wybrałbyś najlepszą pracę, czyli miałbyś zagwarantowanie, że lepiej być już nie można. Równie dobrze pisząc na różne tematy (bo sfera K&M nie kończy się w jednym punkcie) mogłoby powstać wiele dobrych prac, które mówiłyby o różnych rzeczach i każda mogłaby znaleźć się na stronie. Razem zebrane wszystkie do kupy tworzyłyby ogólny pogląd. Na forum ewentualnie powstałyby też nowe tematy, w których moglibyśmy dyskutować i wprowadzać ostateczne poprawki do owych prac. Każdy może mieć swój pogląd ;)

To tyle :) Mam nadzieję, że rozważysz moją propozycję :D
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Zapodałbym linka, pasującego do Twojej wypowiedzi, jednak właśnie się zorientowałem, że temat zniknął równie szybko, jak się niegdyś pojawił. I to jest właśnie nowy problem...
Awatar użytkownika
zen
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: zen »

Khelben pisze:Zapodałbym linka, pasującego do Twojej wypowiedzi, jednak właśnie się zorientowałem, że temat zniknął równie szybko, jak się niegdyś pojawił. I to jest właśnie nowy problem...
Khelbeniku
co za kicboxing tu uprawiasz? :shock:
Wybacz co złego to nie ja powiedziałem
pozdrawiam
zen
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Ohoho! Dzięki, me zdrowie coraz lepsze :wink: . A że zostanę uhonorowany fraszką "O doktorze Hiszpanie", to się nie spodziewałem, hehe. Ok, żarty na bok :smiesne: .

Tak, myślę, że strona wystartuje w kwietniu, ale jest tyle pracy, że hej... Wiem, że wielu z Was byłoby gotowych pomóc, ale na tym etapie prac jedyną pomocą jest ten tekst, o który prosiłem. Obiecuję, że na jednym się nie skończy, ale na razie jedna sztuka będzie ok. Duchu, nie chcę robić konkursu, bo nie mam nagród i nie mi oceniać Wasze prace (choć kompetencje, wydaje mi się, mam całkiem w tym kierunku :wink: ).

Wszyscy, podkreślam wszyscy, mają prawo wysłać mi tekst pod adresem webmaster@knights.sztab.com. Wybiorę jeden (na pierwszy raz, niestety, szczegółów nie mogę zdradzić) i on zostanie opublikowany. Z pozostałych, o ile takie będą, wybiorę kolejne i też zostaną docenione. Tylko uwaga, postąpię jak każda redakcja: nie zamówionych tekstów nie odsyłamy. Redakcja ma prawo do wyboru i adiustacji tekstów. Więc jeśli ktoś wyśle mi tekst, to proszę liczyć się z tym zastrzeżeniem, dobrze? Acha, żadnych gratyfikacji, poza publikacją, nie przewiduję.

I dzięki za wszelkie sygnały, opinie, słowa pochwały i słowa krytyki, bo one bardzo mnie mobilizują do pracy.

Pozdrawiam Was wszystkich najserdeczniej!
Lucbach
Awatar użytkownika
The Knight
knightsandmerchants.de Admin
knightsandmerchants.de Admin
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Knight »

Mh, the parts of new page looks very good, but a completely screenshots would be better. ^^
Odpowiedz