Shoutbox

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Shoutbox

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Mam małe pytanie do Lucbacha:
Lucbachu, czy mógłbyś na nowym forum zamontować takie cudo zwane "Shoutboxem"? Mam nadzieję, że będzie to możliwe (w Twoje umiejętności nie wątpię)
Na najgorszych, generowanych przez serwery forach (fora.pl, mojeforum.net etc.) jest możliwość ustawienia czegoś takiego, a tu Ty masz dostęp do kodu (chyba), więc to raczej jest możliwe :mrgreen:

Proszę, rozważ moją propozycję :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Dołączam się do prośby Wubka. To czego mi najbardziej brakuje na tym forum, to właśnie shoutbox. Chcę się coś mało ważnego spytać i znowuż muszę tworzyć nowy temat, i nowy post... Uniknięto by dużej ilości, tak naprawdę niepotrzebnych postów.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

A ja jestem przeciwko :smiesne: .
Jedna z nielicznych rzeczy niepotrzebnych na forum. Shoutbox byłby jedynie zaśmiecany niepotrzebnymi pytaniami typu: jaka jest u ciebie pogoda?, albo nuuuuuuuudy... nIeCh KtOś NaPiSzE. Jeśli miałoby paść jakieś pytanie, lub zdanie na wyższym nieco poziomie, uformowanie go w postaci postu byłoby najodpowiedniejszą rzeczą. Wiadomo, iż tego typu teksty, jak powyżej byłyby niemile widziane, bodajże...
Wszelkie ustawki gry sieciowej - kiedy, gdzie, co i jak, znajdywałyby się w odpowiednim do tego temacie, mianowicie w czymś takim jak - ustawki, czy cóś.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

A ja nie wiem co to jest... Ktoś wyjaśni? ;)

Podejrzewam, ale nie wiem czy dobrze myślę...

Na kilku forach jest taki dział "Off topic" i można tam pisać dosłownie byle co (istnieją minimalne zasady - brak wulgaryzmów, brak tematów typu "jsafnljaksgf" czy innych pierdół, ale ogólny spam). To jest jednak dobre, że posty się w tym dziale nie liczą i nikt sobie ich nie nabija, a nabijacze mogą się gdzieś wyżyć :) Założenie takiego działu to moim zdanie dobry pomysł, ale nie wiem czy to to samo o czym wy myślicie ;)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

www.sztab.com/forum

Na samym dole masz ramkę, powszechnie zwaną shouboxem. Wysyła się tam wiadomości, nie zaliczane do postów, nie zwiększające ich ilości. Wpisy najstarsze, znikają z shoutboxa, a na ich miejsce wchodzą nowo napisane wiadomości.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2007, 18:38 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

... A Khelben jak zwykle przeciwko :D .
Może nie będzie tak czarno jak przewidujesz, bez przesady...
Na www.strongholdnet.fora.pl to główne narzędzie rozmowy ;) .
Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Setman »

shoutbox jest dobry. moznaby sie tam szybko ustawiac na gry, bez tworzenia bezsensownych tematów.. to samo z jakimis pytaniami prstymi.
Obrazek
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Dobry pomysł, ale z moimi zdolnościami instalowania dodatków na forum jest słabo. Złe doświadczenia... Zobaczę co da się zrobić.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Odpowiedz