@rest
Test 2 failed. After 1:02 the bug occured again. It seems like I'm going backwards. The difference is that in test 1 my ally didn't build, and in test 2 they did. I forgot about that.
But now I edited the script again, and tomorrow I will start test 3, which is hopefully the last test.
It might be possible that a test 4 is needed, but after that I will quit and just wait for a KaM Remake with a better game engine.
I think that there is a good chance that test 3 will succeed.
In the first 3 tests, the bug occured before ''the large attack'' (at 1:08), in the fourth test it occured after the attack (1:30). But when I test it, I play extremely passive, so I defend only. After the large attack you should attack your enemy as fast as possible, and then the bug probably wouldn't occur at all!
I'm now using a savegame from 1:09. I will test what happens when I attack my enemy... Will it occur or not. If not, I think I'm finished.
One warning though: It might be hard for some people to have enough soldiers left to do a serious attack... A hint: as Michailoff said, ballista's are a bless.
palazi pisze:Witam wszystkich
Świeżo co się zarejestrowałem i od razu mam pytanie odnośnie tych nowych misji... otóż przeszedłem wszystkie misje 2-14, natomiast 15 mi się nie otwiera bo... po misji 14 wyskakuje filmik kończący całość i tak jakby K&M uważa misję 14 za ostateczną...
Jeszcze odnośnie problemów... w misji 1 nie pojawia mi się kilka budynków: nie mam żadnej wieży, budynków które znajdują się za główną bazą (tam chyba powinien być młyn i gospodarstwo... może cos jeszcze - nie wiem) no i najważniejszego: warowni. Zdołałem jedynie odeprzeć ataki tych watach tym początkowym wojskiem, ale potem iść 3 łucznikami i 1 żołdakiem na dwa miasta to już lekkie przegięcie musiałem wcisnąć konia...
Acha i jeszcze odnośnie misji 14tej- zniszczyłem wszystkie wrogie wioski (zostawiłem tylko małoznaczące inne budynki) odczekałem z 15 minut i nic... (tak, odkryłem całą mapę i nikogo już nie było, szkoły, spichlerze,warownie i warsztaty produkujące balisty zniszczone). Więc byłem zmuszony znów wcisnąć konia.
Jakby ktoś wiedział co mogłem skiepścić, byłbym wdzięczny za pomoc :]
Ale się czepiasz!
Chodzi mi żeby poszczególne misje z TSK podmienić z poszczególnymi misjami z TNL.
Ten, kto zwycięża nie przychodząc z pomocą drugiemu,
to przegrany.
Ten, kto umie poświęcić zwycięstwo dla pomocy innemu,
to prawdziwy zwycięzca.
Nie da rady, bo mapy z TSK się inaczej nazywają od tych z TPR, ew. można pozmieniać, ale to trzeba też w skrypcie, a myśle że nie każdemu chce się tak bawić, lepiej po prostu wstawić jako misję pojedyńczą.
Aha,
to przepraszam za niepotrzebną propozycję.
Faktycznie nie za bardzo się znam na tym...
Chociaż zawsze to tłumaczę tym,
że jestem tylko użytkownikiem a nie programistą...
Ten, kto zwycięża nie przychodząc z pomocą drugiemu,
to przegrany.
Ten, kto umie poświęcić zwycięstwo dla pomocy innemu,
to prawdziwy zwycięzca.
I don't know if you are still interested in my old campaign, but I have finally finished it.
I won't release it yet. I first want to finish all .lib files (ingame text) in all languages. So far, only the Dutch version is completely finished.